ပုဇြန္ပင္စိမ္းေၾကာ္ နဲ႔ ဖီတန္(ေဆးဘဲဥ)သုတ္



ဟီးဟိ...
မေန႔ကညီမေလးကလာၾကည့္ျပီး..
ေပါက္ ဘေလာ့က ဟင္းေတြအေၾကာင္းခ်ည္းပဲတဲ့..
ဒီေန႔လည္းဟင္းအေၾကာင္းပါေျပာပါရေစ..
၁)ပုဇြန္ကိုေက်ာခြဲေရေဆးထားျပီး.၁၅မိနစ္ေလာက္
.ၾကက္သြန္ျဖဴ ..ၾကာညို႔အငန္..နဲ႔နွက္ထားေပးပါ
၂) ၾကက္သြန္နီ၁၊၄ စိပ္ထား..ျငဳပ္သီးေျခာက္အသင့္ျပင္ထား
ခရမ္းခ်ဥ္၁လံုး၈စိပ္စိပ္ထားပါ...
၃) ပင္စိမ္းအနည္းငယ္ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပါ...
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီသင့္သလိုထဲ့ျပီးဆီက်က္လွ်င္
နွက္ထားတဲ့ပုဇြန္ကို ရွဲကနဲျမည္ေအာင္ေၾကာ္ပါ...၁မိနစ္ေလာက္..
ခ်က္ခ်င္းပန္းကန္တလံုးထဲမွာဆယ္ထားပါ..
ဆီနဲနဲထပ္ထဲ့ျပီးျငဳပ္သီးေျခာက္ကိုအရင္ေၾကာ္ပါ..
ျပီးရင္..ၾကက္သြန္နီစိပ္ျပီးသားထဲ့ေၾကာ္ပါ..ျပီးရင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲ့ေၾကာ္
ခရုဆီနဲနဲ နဲ႔ ဆားထဲ့ပါ..၂မိနစ္ၾကာေၾကာ္ပါ
ျပီးရင္ ေၾကာ္ျပီးသားပုဇြန္နဲ႔...စစ္ထားတဲ့ပင္စိမ္းထဲ့ျပီး
၁မိနစ္ေၾကာ္ပါ...
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ....
ေအာ္..
ျပီးေတာ့ဖီတန္(ေဆးဘဲဥ)လည္းသုတ္ပါတယ္..
ဖီတန္ကေတာ့လူတိုင္းသုတ္တတ္မွာပါ...






12 comments:

၂ ခုလုံးႀကိဳက္တယ္...
စားခ်င္တယ္..... စားခ်င္တယ္

ပုဇြန္ခ်က္နဲ႔ ေဆးဘဲဥသုတ္ၾကည့္ရတာ စားေကာင္းမယ့္ပုံေနာ္.. ဒီမွာေလ ပင္စိမ္းရွာမရသလုိပဲ.. ကုိယ္မသိတာလည္း ျဖစ္မယ္။ ျမန္မာျပည္မွာကတည္းက ပင္စိမ္းက သိပ္မစားျဖစ္ဖူးရယ္.. အဟီး.. ေဆးဘဲဥလည္း တခါမွ မသုပ္ဖူးပါဘူး.. ျပင္ထားေပးတာေလးေတြကုိ ၾကည့္ျပီး စားခ်င္လိုက္တာ.. :D

ကဲ စားခ်င္တယ္တဲ့ ေပါက္ေရ ကိုဇနိက
ဘယ္လိုလုပ္မလဲ
တကယ္က နိနိလည္း စားခ်င္တယ္ရယ္
မဇနိ

၂နိေရ...
ပုဇြန္ဟင္း ခ်က္တာလြယ္တယ္...
ေျပာထားတဲ့ပစၥည္းေတြရွိရင္ ခ်က္ရတာခဏေလး
နုေရ...ေဆးဘဲဥ အတြက္ ထဲ့တဲ့အစာေတြ
အားတဲ့တစ္ေန႔ ပံုနဲ႔တကြေဖၚျပမယ္ေနာ္..
ေပါက္လည္း ပင္စိမ္းကိုျမန္မာမွာေနတုန္းက
မစားဖူးဘူး
ၾကားဖူးတယ္...
ပင္စိမ္းမရွိလည္း..ၾကက္သြန္ျမိတ္ ထဲ့ေပးလို႔ရတယ္ေနာ္..

ပညာယူ သြားတယ္ ညီ မ. စံု ေထာက္ ၿကီး ဦးစ႔ံရွား ရဲ႕ ေတြး ေခၚ ခ်က္ အရ ဆိုရင္ ညီမ ခ်က္ နည္း က နဲႏဲ Chinese ဆန္ တယ္ ဆုိေတာ. Chinese ေသြးေလး ပါမယ္ ထင္ တယ္။ ဒါေလး မ်ားမ မရယ္ တိုင္ဝမ္ မွာ ေန ပါတယ္ ဆို မွ လို႕ ေၿပာ ဦး မလား။ ရွမ္းေသြး လည္း ပါမယ္။ တို.ဟူး တို. ၿမီးရွည္ တိဳ႕ ခ်က္စား တတ္ါတယ္။

ဦးစံရွားရဲ႕ေျမးမေကအိုအမ္ေရ...
အမရဲ႕ေတြးေခၚခ်က္မွန္တယ္..သိလား
အေဖလည္းတရုတ္..အေမလည္းတရုတ္..

ဒါဆို ႏွစ္ရုပ္ေပါ႕။

ေဆးဘဲဥကို ဖီတန္လို့ေရးထားေတာ့..
ျပင္ဦးလြင္သူ သူငယ္ခ်င္းမေလးတစ္ေယာက္ကို
အရမ္းသတိရသြားတယ္...
သူက သ နဲ့ တ ကိုလည္းေျပာင္းျပန္ေျပာတယ္။
"ဒီေန့က်ေနာ္ ဖီသန္ တုတ္ထားတယ္" ဆိုလို့သြားၾကည့္ေတာ့ ေဆးဘဲဥသုတ္ေတြ...
ရံုးပတီသီးကို ရံုးပေလြသီးတဲ့။
ေပါက္ေရာအဲ့လိုပဲေျပာလား...:)))))

sin dar larေရ..
လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူး
ဒီအိမ္ေလးမွာဘာမွမရွိဘူးေနာ္..
တခါတရံေရးခ်င္ရာေရးတတ္တာပဲရွိတာ..
အဟီးးး
ေပါက္က ျမန္မာစကားကို..
သာမာန္ျမန္မာတစ္ေယာက္ထက္ ပီတယ္လို႔..ထင္တာပဲ..ဟဲဟဲ

ေရးခ်င္တာေရးတဲ႕ဘေလာ႕ ကိုငါ ဘာလုိ႕လာဖတ္မိပါလိမ္.။ :D

အာာာာာာာာာာ
မေကအိုအမ္...
၀င္လာျပီးရင္ျပန္ထြက္လို႔မရဘူးေနာ္..ဟီးဟိ
မလာပဲမေနရဘူးးးးးးးးးးး

ေပါက္က ဘာလို႔ ေပါက္လို႔ နံမည္ရေနလဲဆိုတာ ခုေတာ့ သိျပီ။
ေပါက္ကရေတြးျပီး ေပါက္ကရေရးျပီး.. ေပါက္ေပါက္ရွာရွာႏိုင္လို႔ မဟုတ္လား။

ပုဇြန္ဟင္းပုံကို ေတြ႕ျပီး စိတ္ဝင္စားလို႔ ဆက္ဖတ္တာ ရီေနရတယ္။ ေရးပုံေတြကို သေဘာက်လြန္းလို႔။ ရွဲကနဲ ေၾကာ္ပါဆိုတာလည္း ပါရဲ႕။ =D

Ici