ဒီေန႔ည..ျမီးရွည္လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္...
ရွမ္းပဲပုပ္အရည္ေသာက္ျမီးရွည္ကို...ကြ်န္ေတာ္ဒီကိုေရာက္မွစားဖူးတာပါ..
အရင္ျမန္မာမွာေနတုန္းက..အိမ္ကလုပ္ရင္..ေကာ္ရည္နဲ႔ပဲငပိခ်ဥ္စပ္နဲ႔
ျမီးရွည္အသုတ္ပဲစားဖူးတယ္....သူမ်ားအေခၚမန္းေလးျမီးရွည္ေပါ့..
အရည္ေသာက္ျမီးရွည္လုပ္တဲ့အသိကို..လုပ္နည္းမေမးရဲလို႔..ကိုယ့္ဟာကိုယ္
စမ္းခ်က္ၾကည့္ပါတယ္..စားလိုက္ရတဲ့သူငယ္ခ်င္းကၾကိဳက္တယ္ေျပာပါတယ္..ငွဲငွဲ
မေမးရဲတဲ့အေၾကာင္းရင္းကတခ်ိဳ႕ေသာ..အိမ္ေထာင္ရွင္မိန္းမမ်ားဟာ..ဟင္းခ်က္နည္းကို..
သိပ္သိပ္လ်ိဳ႔၀ွက္တတ္ၾကပါတယ္..(အထူးသျဖင့္..ကြ်န္ေတာ္တို႔လူမ်ိဳးေတြ..မ်က္ေမွးေလးေတြေပါ့)
ေပါက္ခ်က္တဲ့နည္းကေတာ့.........
ၾကက္သြန္နီဥၾကီး၁လံုးအနည္းငယ္ပါးပါးစိပ္..ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္ျပန္စိပ္..ဂ်င္းတစ္တက္လွီးထား..
ျငဳပ္သီးမွဳန္႔(ကိုရီးယားျငဳပ္မွဳန္႔ပိုေကာင္းပါေၾကာင္း..အေရာင္လွလို႔)..ခရမ္းခ်ဥ္သီး၂လံုးေလာက္..
ရွမ္းပဲပုပ္၃...၄..ခ်ပ္ေလာက္ကိုမီးကင္ျပီးအမွုန္႔မညပ္တညပ္ေထာင္းထား...ဆီသက္..
ျပီးရင္..အေနေတာ္တံုးထားတဲ့ၾကက္သားထဲ့ေၾကာ္(အရိုးအသားတြဲရက္)
၃မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးရင္..ၾကက္ရိုးဟင္းရည္ရွိၾကက္ရိုးဟင္းရည္ထဲ့..မရွိလည္းေရထဲ့..
ဆားသင့္သလိုထည့္..အခ်ိဳမွဳန္႔ကေတာ့မစားလို႔မထည့္ပါဘူး...
ၾကက္သြန္နီရဲ႔အခ်ိဳဓါတ္နဲ႔..ၾကက္သားအခ်ိဳဓါတ္နဲ႔တင္လံုေလာက္ေနပါျပီ..
မီးမျပင္းေစပဲ..တည္ထားပါ..တရုတ္မဆလာရွိရင္ထည့္ေပးပါ..၄၅မိနစ္ေလာက္ဆိုမိးဖိုေပၚကခ်လို႔ရပါျပီ။။
ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့..ၾကက္သားကိုတစ္ရက္ေစာျပီးဆားနဲ႔နွက္ထားတတ္ပါတယ္..
ခ်က္ခါနီးေရတခ်က္ေဆးေပးပါတယ္....ၾကက္ေျခေထာက္..လည္ပငး္ရိုး..အကုန္ထည့္ပါတယ္။။
ျမီးရွည္ေျခာက္ကို..၃နာရီအလိုေလာက္ကတည္းကေရစိမ္ထားရပါတယ္...
နံနံပင္ၾကက္သြန္ျမိတ္လွီးျပီးအသင့္ျပင္ထား...ျငဳပ္သီးဆီ.ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္..မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္..ထဲ့စား
ဒီေန႔အိမ္မွာနွမ္းေထာင္းဆီခ်က္ကုန္ေနလို႔မထဲ့လိုက္ရဘူး..
ျမီးရွည္ေျခာက္က..ျမန္မာျပည္ကလာတာ..ရွာ၀ယ္လို႔ေကာင္းေအာင္လို႔..ထဲ့ထားေပးလိုက္ပါတယ္..
3 comments:
ေပါက္ေရ.. အခုဒီမွာေလ မနက္ ၂ နာရီ ၃၇ မိနစ္ရွိျပီ။ လာလည္ေတာ့ ရွမ္းပဲပုပ္အရည္ေသာက္ ျမီးရွည္ဆုိတာနဲ႔ တုိးလုိ႔ မနက္ေစာေစာၾကီး ဗိုက္ဆာလိုက္တာ.. ေပါက္ ဆီကေန ရွမး္ရုိးရာအစားအစာ ခ်က္နည္းေတြ ေသခ်ာ ၾကည့္ထားရမယ္.. ၾကည့္ရတာ အရည္က်ဲေလးနဲ႔ စားေကာင္းမဲ့ပုံေနာ္.. :D
ေပါက္ေရ ၿမီးရွည္လာစားသြားတယ္ အရည္ေလးေရာက္ ေသာက္သြားတယ္ေနာ္
မဇနိ
နု နဲ႔ နိေရ...
နေတြခ်ည္းပဲေခၚလို႔ေကာင္းလိုက္တာ..ဟီးး
စားေနာ္...အားမနာနဲ႔...
မုန္ညင္းခ်ဥ္ေလးေရာထဲ့စား...ပိုစားေကာင္းတယ္
အိမ္မွာလည္းခ်က္စားၾကည့္ေနာ့...
Post a Comment