ဒီေန႔..နည္းနည္းေနမေကာင္းခ်င္တာနဲ႔..
ကေဇာ္(ေကာက္ညွင္းအရက္...အရက္မျဖစ္ခင္လို႔ေျပာရမလား)
၀ယ္ျပီး..ၾကက္ဥ၂လံုးနဲ႔..သၾကားနဲနဲ..ေထာပတ္...နိဳ႕ေျခာက္..ထဲ့ျပီးခ်က္စားျဖစ္တယ္..
မိန္းကေလးေတြနဲ႔သင့္ေတာ္တဲ့အစာေလးပါ..
တစ္လတစ္ခါေနမေကာင္းျဖစ္တဲ့အခါစားဖို႔ ပိုသင့္ေတာ္ပါတယ္..
ေဆာင္းတြင္းေျခလက္ေအးတတ္ရင္လည္း..ပူပူေလးခ်က္စားေပးရင္..အေအးသက္သာတယ္..
ေမျမိဳ႕မွာဆိုရင္ေတာ့..ေစ်းေလး(ညံေတာေစ်း)မွာပလက္စတစ္အထုပ္ေလးေတြနဲ႔ရနိုင္ပါတယ္..
7 comments:
မစားဖူးဘူး ဒါမ်ိဳးေလး။ မိန္းကေလးနဲ႔ သင့္ေတာ္တယ္ဆိုလို႔ စားေတာ့ စားခ်င္ေနတာ။ လာလာၾကည့္တာ ခဏခဏရွိေပါ့။ ျမန္မာျပန္မွလုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္
ေပါက္ေရ ကြန္းမန္႔က မဇနိေပးသြားတာေနာ္ နာမည္ထည့္ဖို႔ေမ့သြားလို႔ေနာ္
မနိေရ...
လာလည္တဲ့အတြက္ေက်းဇူးအထူး...
ၾကက္ဥကေဇာ္လုပ္စားတာ..မနိဆီမွာလည္းလုပ္စား..ရတယ္..
မနိကအခုဂ်ပန္မွာေနာ္...
တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာသြားေမး酒釀 ဆိုျပီးေမးၾကည့္
ပုလင္းေလးေတြနဲ႔ထဲ့ထားတာ..
တစ္ပုလင္းဆို...၅ခါေလာက္ခ်က္စားလို႔ရတယ္..
နို႕ေျခာက္ကေတာ့ရွိမွာမဟုတ္ဖူး..မထဲ့လည္းရတယ္..
ေထာပတ္ကအိုးခ်မွထဲ့စားေမႊးေမႊးေလး..
အရင္..ကေဇာ္၄..၅ဇြန္းေလာက္ကို..ခ်က္မဲ့အိုးေလးထဲထဲ့..
ေရ..၂၅၀~၃၀၀စီစီေလာက္ထဲ့..သၾကားကိုယ္လိုအပ္သေလာက္ထဲ့
မီးဖိုးေပၚတင္ျပီး..ပြက္လာရင္..ၾကက္ဥ၂လံုးေဖာက္ထဲ့..
၂မိနစ္ေလာက္ဆိုမိးဖိုေပၚကခ်..ေထာပတ္ေလးထဲ့..
ျပီးရင္..ကိုယ္စားမဲ့ပန္းကန္းထဲ့ထဲ့စား..
ၾကက္ဥကို က်က္မွစားတတ္ရင္..နဲနဲၾကာၾကာခ်က္ေပါ့
ယူနန္လူမ်ိဳးေတြကေတာ့...ေဆာင္းတြင္းဆိုစားၾကတယ္..
မီးေနသည္လည္းေန႔တိုင္းစားရတယ္..
မိန္းကေလးေတြလာေနၾကဧည့္သည္(၁လ၁ခါ)လာရင္..
စားၾကတယ္ေလ..
မနိလုပ္စားၾကည့္ေနာ့..
ေပါက္ေရ ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္
တရုတ္ဆိုင္ေတြ ေရာက္ျဖစ္တယ္ ေမးၾကည့္အံုးမယ္
ေသခ်ာေျပာျပတာ တကယ္ေက်းဇူးတင္တယ္ေနာ္
ၾကက္ဥေတာ့ က်က္မွစားတတ္တာ ၾကာၾကာေလးခ်က္လိုက္မယ္
မဇနိ
ကိုေပါက္ေရ… ေနာက္တခါဆို လုပ္နည္းေလးပါတင္ေပးေပါ့… နဲနဲအီမယ့္ပံုေနာ္… က်န္းမာေရးေကာင္းတယ္ဆိုေတာ့ စားၾကည့္ခ်င္သား….
မနိ...
ေက်းဇူးမလိုပါ...
ကြ်န္ေတာ္လည္းမနိတို႔ဖက္သြားသြားၾကည့္ျပီး
စမ္းခ်က္တာပဲ...
မတန္ခူးေရ...
ကိုေပါက္မဟုတ္ဖူးေနာ္..ဟိဟိ
လာလည္တဲ့အတြက္ေက်းဇူး..
ၾကက္ဥကေဇာ္ကိုအီမွာစိုးရင္သၾကားေလွ်ာ့ထဲ့ခ်က္ေလ..
ေထာပတ္မထဲ့လည္းရတာပဲ..
အဆင္ေျပပါေစ..
ေပါက္
လုပ္စားၾကည့္မယ္.. လုပ္စားၾကည့္မယ္.. မဇနိအရင္စမ္းလုပ္ၾကည့္ေနာ္.. :D
မီးေနသည္၊ မိန္းကေလးေတြအတြက္ သင့္ေတာ္တယ္ဆုိလုိ႔ စိတ္၀င္စားတယ္.. :)
Post a Comment