ဒန္ေပါက္









ဒီေန႔ ဒန္ေပါက္ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။။ နုေၾကာင့္ ခ်က္ျဖစ္တယ္ဆို မမွားပါဘူး။။
ဒန္ေပါက္ မဆလာၾကိတ္ျပီးသားကို ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ နဲ႔ ဆား သၾကားကို
ေရာထားတဲ့ အစာကို အေမက အျမဲလုပ္ေပးေလ့ရွိပါတယ္။။ ကိုယ္ျပန္ရင္ျဖစ္ျဖစ္
အသိျပန္ရင္ျဖစ္ျဖစ္ ထည့္ေပးတတ္ပါတယ္။။ က်ေနာ္က ဒန္ေပါက္ သိပ္မၾကိဳက္ပါဘူး။။
ခ်က္ရင္ေတာ့ စားျဖစ္တယ္။ မဆလာအနံ႔ မခံနိုင္လို႔ပါ။ သၾကားထည့္ရတဲ့အေၾကာင္းရင္းက
အိမ္က မားေရာ က်ေနာ္ပါ အခ်ိဳမွဳန္႔ မၾကိဳက္လို႔ပါ။။ အခ်ိဳမွဳန္႔ၾကိဳက္တတ္တဲ့သူမ်ား
အခ်ိဳမွဳန္႔ ထည့္ခ်က္နိုင္ပါတယ္။။


ဆားနဲနဲနဲ႔ ေထာပတ္ထည့္ထားတဲ့ ဆန္ကို အရင္ခ်က္ပါ။။(ပံုမွာ ထမင္းအျဖဴထည္ခ်ည္းက
ဆားနဲ႔ ေထာပတ္ခ်က္ထားတဲ့ ထမင္းပါ) ထမင္းက်က္ရင္ ထမင္းကို တူနဲ႔ သမေအာင္
ေမႊေပးပါ ။။ ျပီးရင္အေပၚမွာေျပာထားတဲ့ ေလးမ်ိဳးစပ္အစာ နဲ႔ စပ်စ္သီးေျခာက္ ကို
ထမင္းေပၚမွာ ျဖဴးလိုက္ပါ ။။ ဒန္ေပါက္အေရာင္ အနီနဲ႔ အစိမ္းကိုလည္း ေရေဖ်ာ္ျပီး
အနည္းငယ္ ဖ်န္းေပးပါ ။။ ျပီးရင္ ၅မိနစ္ ခလုပ္ ထပ္နွိပ္ျပီး ခ်က္ပါ ။။


သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။။ ၾကက္သားကို မေန႔ညကတည္းက ဆားနဲ႔နွက္ထားပါ။။
ဂ်င္းစိမ္းရည္ ညွစ္ ။ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း ျပီး နွက္ထားပါ ။ က်ေနာ္ကေတာ့
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဒီအတိုင္း မီးေသးေသးနဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။။ ဆီထပ္မထည့္ပါဘူး။။
(နိုင္ငံျခားက ၾကက္ေတြ အဆီေတြတအားမ်ားလို႔ပါ) ခ်က္ရင္း သူ႕ဟာသူ
အဆီေတြ ထြက္လာပါတယ္။။မဆလာၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ နဲနဲထည့္
ခ်က္နိုင္ပါတယ္။။ ဒီတစ္ခါ ၾကက္သားမွာတာ..ေပါင္ကို နွစ္တံုးပဲတံုးေပးခိုင္းတာ
ခ်က္ဟင္းလို အတံုးေသးေသးေတြ လုပ္ေပးလိုက္တာနဲ႔..အခုလို ၾကက္သား
အတံုးေလးေတြ ျဖစ္သြားရပါတယ္။။ သည္းခံစားပါေနာ္ ။။ (စားရတဲ့ သူငယ္ခ်င္းက
”” ကမၻာ့စီပြားေရးပ်က္တာနဲ႔ နင္လည္း ကပ္ဆိုက္ျပီး ၾကက္သားတံုးေသးသြားတယ္””
တဲ့..)


အရည္ေသာက္ကေတာ့ ျမန္မာတန္းဖက္မေရာက္လို႔ စြန္တန္ (酸湯)ခ်ဥ္ရည္နဲ႔ပဲ
ျဖစ္သလို စားၾကပါေနာ္။။ ပံုထဲက စြန္တန္မွာ ေရေႏြးပူမေလာင္းရေသးဘူး ။
ကိုယ့္ဟာကိုယ္...ေရေႏြးလာင္းစားၾကပါေနာ္။။

(
နုေရ......ခ်က္ေကြ်းျပီေနာ္..ဟီးးဟိ)

9 comments:

တီးသြားၿပီ ႏွစ္ပြဲ.. :)

ဗိုက္ခ်ာေနတာ ဂယ္ခ်ားခ်င္တယ္ ေပါက္
ၾကက္သားတံုးက ေသးသြားတာ ရွယ္ယာေတြမေကာင္းေတာ့လို႔လား ဟင္။

စြန္တန္ထဲေလာင္းဖို့ ခုမွေရေႏြးက်ိဳတံုး
ဒန္ေပါက္မစားရေသးဘူးး
ေပါက္...လူဆိုးးးးးးးးးးးး

မေပါက္....
ဒန္ေပါက္ဆို ၾကိဳက္မွၾကိဳက္ဗ်ာ...
ခ်က္နည္းရသြားျပီ...စမ္းေတာ့မယ္...
မမိုးခ်ိဳဆီကလဲ...ၾကက္ဥေၾကာ္နည္းရထားတယ္...
ေနာက္ျပီးစြန္တန္ ဟင္းခ်ိဳထဲမွာ အနုပညာတစ္ခုေတြ ့ထားတယ္...က်ေနာ္ မ်က္လံုးေလးထည့္ျပီး က်ေနာ့္ဆီမွာ တင္ခြင့္ျပဳပါ...
လာၾကည့္ေနာ္....။

မေပါက္ ...
ေရႊခ်ည္ ဆႏြင္းမကင္း မလုပ္တတ္ဘူးလား....
သိရင္ နည္းေလး တင္ေပးပါလားဗ်ာ...။

ေပါက္က ရန္ကုန္က လုပ္ျပီးသား ဒန္ေပါက္ မဆလာနဲ႔ ခ်က္တာေပါ့ေနာ္.. ျပီးေတာ့ ဒန္ေပါက္အေရာင္ဆိုတာက ဆုိင္ေတြမွာ ေမး၀ယ္ရတာလား.. ေပါက္ ခ်က္ထားတာက ဆုိင္က အေရာင္လုိပဲ.. စားခ်င္လိုက္တာ..

အခုမွ ရုံးကျပန္ေရာက္ျပီး ထမင္းမစားရေသးဘူး.. ေပါက္ အိမ္ကုိ လာလည္လိုက္တာ အရမး္ဗိုက္ဆာလာတယ္.. အခုလုိ တကူးတက ခ်က္ေကၽြးတာ ေက်းဇူးပါ.. တုိ႔လည္း ၾကိဳးစားျပီး ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္.. :D

မခ်ိဳသင္းတစ္ပြဲပဲစားသင့္တယ္...ဟီး
နိနိေရ..ရွယ္ယာေတြလံုး၀..မေကာင္းဘူးးးးးးးးးးးးး
သတင္းကိုမၾကည့္ဘူး..
စန္ဒါလင္း..ေရေႏြးေလးေတာ့က်ိဳသင့္ပါတယ္..
ကိုသစ္နက္ဆူးေရ..ၾကိဳက္သေလာက္စားပါေနာ္..
ဆႏြင္းမကင္းမလုပ္တတ္ဖူးဆို..
စြန္တန္အနုပညာေတာ္ေတာ္လွတယ္..
ကိုဆူးမို႔ျမင္တတ္တယ္..
နုေရ..
မဆလာက..ေပါက္လိုခ်င္ခ်င္ မလိုခ်င္ခ်င္
မားက ဇြတ္လုပ္ေပးေနတာ..
ခ်န္းခ်န္းက..ဒန္ေပါက္ၾကိဳက္လို႔ေလ..
ေပါက္က အလြယ္နည္းနဲ႔ခ်က္လိုက္တာ..
အဲ့ဒါ..မားကပဲသင္ေပးတာေလ..ဟီးး
အငယ္မေတာင္ ..အဲ့လိုခ်က္ရဲ႔လားမသိ..

ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္ ၾကက္သားေရာင္ေလး နဲနဲ တင္လုိက္ရင္ ပုိေကာင္းမလားပဲ ၾကက္ျဖဴ ဖတ္ ျဖဴေရာ္ေလး နဲ႕ အားမရလုိ႕တာ ဟိဟိ စတာေနာ္ ရမ္းေကာင္း သကြ .. ငါ့ အၾကိဳက္ စြန္ထန္ ပါ ပါလုိ႕

ဟား ေကာင္းလိုက္တာဗ်ာ
စြန္တန္ဟင္းရည္ပါေတာ့ အအီေျပတာေပါ့