မုန္ညွင္းခ်ဥ္


ဒီေန႔ ေစ်းသြားေတာ့ မုန္ညွင္းစိမ္းေတြ တစ္စည္း ၁၀ ဆိုတာနဲ႔
၁၀စည္း ၁၀၀ဖိုးဝယ္ခဲ့တယ္..။ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ လုပ္မယ္ စိတ္ကူးနဲ႔ေပါ့။
၁စည္းအဆစ္ေတာင္းခဲ့ေသးတယ္..ဟိ။
အရင္က မရွင္ေလးကို လုပ္တာ တင္ေပးမယ္ဆိုတာ ကတိခံဖူးတယ္။
အိမ္မွာေနတုန္းကေတာ့ မလုပ္ခဲ့ဖူးဘူး..။
အိမ္မွာ တခါလုပ္ရင္ ပိႆခ်ိန္ ၅၀ ဝန္းက်င္ေလာက္ လုပ္တာမ်ားတယ္။
အဖိုးက ဒိုင္ခံ လုပ္တတ္ပါတယ္..။
ဆားနယ္ရင္ေတာ့ ကစားရင္ ဝင္နယ္တတ္တယ္..။
ကူလုပ္ခိုင္းရင္ ဘယ္ေတာ့မွ မကူခ်င္ဘူး။ ငပ်င္းဆိုေတာ့ေလ..။
အခုလုပ္မယ့္ နည္းက အလြယ္နည္း ။နွစ္ေပါက္ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေတာ့
မဟုတ္ပါဘူး..။ ၃..၄..ရက္ေလာက္ေန စားလို႔ရတဲ့ မုန္ညွင္းခ်ဥ္မ်ိဳး။
အိမ္ကဆိုင္မွာ သံုးတာမ်ိဳးေပါ့ ။လုပ္ရတာ လြယ္ပါတယ္..။




မုန္ညွင္းကို တစ္လက္မအေနေလာက္လွီးျပီး..
အခုလို ဆားနဲ႔ ပက္ျပီး နယ္ထားရပါမယ္။




လက္ဖေနာင့္နဲ႔ နာနာ အရြက္ေတြ ညိဳးသြားေအာင္ နယ္ရပါမယ္။
ပံုမွာပါသလို မုန္ညွင္းထဲက အခါးရည္
အစိမး္ေရာင္ထြက္လာရင္ရပါျပီ ။
အစိမ္းေရာင္အရည္ေတြကို သြန္ပစ္ရပါမယ္။
ျပီးရင္ ေရ ၃....၄ခါ ေသခ်ာ ေဆးျပီး ဇကာကံုးနဲ႔
ေရစစ္ထားေပးပါ..။(ျဖစ္နိုင္ရင္ လက္နဲ႔ဆုပ္ျပီး
ေရေတြကို ညွစ္ထုပ္ေပးပါ)




ဒါကေတာ့ ၾကံသကာကို အရည္က်ိဳျပီး အေအးခံထားတာပါ။
ၾကံသကာ မရနိုင္ရင္ သၾကားက်ိဳျပီး အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။
(ထန္းလ်က္ေတာ့ မသံုးပါနဲ႔..)



ဒါက ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ။ဆား နဲ႔ ေခ်ာင္းေကာ့မွဳန္႔ပါ။
ငရုတ္သီးမွဳန္႔အၾကမ္းမွဳန္႔ပဲသံုးပါ။
က်ေနာ္ကေတာ့ ကိုရီးယားငရုတ္သီးမွဳန္႔ အလြယ္တကူ
ဝယ္လို႔ရတဲ့ေနရာမွာမို႔ အဲဒီငရုတ္သီးမွုန္႔သံုးျဖစ္ပါတယ္။
အိမ္မွာေတာ့ ရွမ္းငရုတ္သီးေျခာက္ကို ၾကိတ္သံုးတယ္။
(အခုေတာ့ မသိေတာ့ဘူး)
ထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္က အျဖဴေရာင္မို႔ ဆားကို ေသခ်ာၾကည့္မွ
ျမင္နိုင္ပါမယ္။ ေခ်ာင္းေကာမရွိရင္ မထည့္လည္းရပါတယ္..။
လက္တကမ္းမွာရွိေနလို႔ ထည့္လိုက္တာပါ။



ဒါကေတာ့ ဇလံုထဲမွာ ေရစစ္ျပီးသားမုန္႔ညွင္းကို
ဆား...ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ..ၾကံသကာရည္..ေခ်ာင္ေကာနဲ႔
နယ္ဖို႔ အသင့္ျပင္ေနတာပါ.။


အဆာမ်ားနဲ႔ နွ႔ံေအာင္ နယ္ျပီးပံု..။



ျဖစ္နိုင္ရင္ အဝက်ယ္တဲ့ ဖန္ပုလင္းၾကီးနဲ႔ အခ်ဥ္တည္တာ
ပိုစားေကာင္းပါတယ္..။
အိမ္ေျပာင္းထားေတာ့ ဖန္ပုလင္း ရွိမေနေတာ့..
ပလက္စတစ္ဘူးေတြနဲ႔ပဲ ထည့္လိုက္ရပါတယ္..။
ေလမခိုေအာင္ လက္နဲ႔ ဖိ သိပ္ထည့္ပါရန္..။
ပုလင္းနဲ႔ သိပ္မယ္ဆိုရင္မျပည့္ေအာင္
ထည့္ပါရန္..။ လက္တစ္လံုးစာေလာက္ခ်န္ျပီး
သိပ္နိုင္ပါတယ္..။ ျမန္မာမွာေတာ့ စဥ္႔အိုးေတြနဲ႔ပဲ တည္ပါတယ္..။

ဒိမွာ ရာသီဥတုပူေနေတာ့ အခုတည္ထားတဲ့ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ ၃ ..၄ ရက္ေလာက္နဲ႔ ခ်ဥ္မယ္လို႔
မွန္းထားပါတယ္..။ အခ်ဥ္ေပါက္ရင္ ပံုျပန္တင္ေပးပါ့မယ္..။


ထပ္မံျဖည့္စြက္ခ်က္ ။ ။
ေခ်ာင္းေကာ့ ဆိုတာ တရုတ္အေမႊးအၾကိဳင္တမ်ိဳးပါ..။( ဒီမွာသြားၾကည့္ပါ)
ဒီမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္လုပ္ရာမွာ ထည့္လည္းရ ။ မထည့္လည္းရ ပါတယ္။
အဓိက က ဆား ..အခ်ိဳရည္ နဲ႔ ငရုတ္သီးမွုန္႔ပါ..။
မစူးႏြယ္ ေျပာသြားတဲ့ ေရမုန္ညွင္းခ်ဥ္(ေစြးရမ္းခ်ိဳင္)လဲ ေနာက္ေန႔ တည္ျဖစ္ရင္ တင္ပါမယ္။
ခါဂ်က္ဥ (မုန္လာဥနီ)ထည့္ခ်င္လည္းရပါတယ္ ။ေစာင္းေစာင္းပါးပါးလွီးထည့္ပါ။
ၾကည္သြန္နီေတာ့ မလုပ္လိုက္ပါနဲ႔..။မုန္ညွင္းခ်ဥ္ရာဇဝင္ရိုင္းသြားလိမ့္မယ္..ဟိ။
ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ဆိုတာ က်ေနာ္တို႔ ေန႔စဥ္အသံုးျပဳေနတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို လုပ္တာ
မဟုတ္ပါဘူး..။ အခ်ဥ္တည္တဲ့ ေနာက္ၾကက္သြန္တမ်ိဳးနဲ႔ တည္တာပါ။။
ရွမ္းျပည္ဖက္မွာ ေဆာင္းအကုန္ေႏြအကူး ပူစမွာ စထြက္တတ္ပါတယ္။

22 comments:

ေပါက္ေရ...ႀကိဳက္တယ္..
ဘာမွမထည့္ပဲ ေရခ်ဥ္တည္လည္း ႀကိဳက္တယ္ ႐ွမ္းေခါက္ဆဲြစားရင္ထည့္စားတဲ႔ဟာေလ..ဘာအေရာင္မွမပါဘူး..ေရစပ္စပ္ေလးနဲ႔မို႔ ေရခ်ဥ္ေခၚတဲ႔ဟာမ်ဳိး..အဲဒါကိုျပန္သုပ္စားလည္းေကာင္းတယ္..ေျပာရင္းနဲ႔သြားေရက်လာၿပီ :)

စူးႏြယ္ေလး

သူ႔ခ်ည္းလား
ဆန္ေခါက္ဆြဲနဲ႔ပါဘုရား
း)

ေခ်ာင္းေကာမႈန္႔က ဘာလဲဟင္။ ၾကားဖူးဘူးေတာ့။
မုန္ညင္းနယ္ထားတာကိုၾကည့္ျပီး မခ်ဥ္ခင္ကတည္းက စားခ်င္ေနျပီ။

ေပါက္ေရ အလုပ္ရႈပ္ေနလို႔၊ အိမ္မလည္ႏိုင္ျဖစ္ေနတယ္၊ ဒီေန႔ ဘေလာ့ေတြမွာ ပိုစ့္အသစ္တက္တာ အစားအေသာက္ေတြမ်ားတယ္၊
စားခ်င္လိုက္တာ အကုန္လိုက္ပဲ၊ လုိက္ၿပီး ၾကည့္လိုက္ဦးမယ္၊
မုန္ညင္းခ်ဥ္လဲ ၾကိဳက္တယ္၊ ဒါကေတာ့ ႏွစ္ေပါက္မုန္ညင္းခ်ဥ္မဟုတ္ဘူး၊ ခ်စ္ေပါက္မုန္ညင္းခ်ဥ္ေပါ့၊
ဒါမွမဟုတ္ သံုးေလးရက္ေပါက္မုန္ညင္းခ်ဥ္ :D

ေခ်ာင္းေကာ့မွဳန္႔ဆိုတာ ခုမွၾကားဖူးတယ္ေတာ့..

မေပါက္ေရနည္းေလးမွတ္သြားတယ္။ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ၾကိဳက္လို႔

မေပါက္..ဟိုေလ..ဥနီေလးေတြပါသလိုမ်ိဳးေရာလုပ္လို႔ရဘူးလားဟင္

ေတာ္လုိက္တဲ႕ေပါက္..

လုိက္လုပ္ႀကည္႕ဦးမယ။္ မွတ္ထားရမယ္

မုိးခ်ိဳသင္းမလာခင္ အဟိ.

ဒီက အခ်ဥ္မၾကိဳက္၊ အခ်ိဳၾကိဳက္ ပါေနာ္။ မမပဲ တတ္ေအာင္ လုပ္သင္ပါေလ.. ၊
ေပါက္ေရ..မုန္ညွင္းက တစည္း ၁၀ ေတာင္လား၊ ၁၀ ဆိုတာ ေဒၚလာ လား၊ ေပါင္ လား။ ျမတ္စြာဘုရားးးး

ေပါက္ခ်စ္ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ..လုပ္အံုးမယ္

ေက်းဇူးပါ.. လြယ္လြယ္ေလးမို႔ လုပ္ၾကည္႔ဦးမယ္.. အရမ္းၾကိဳက္တာ.. :)

ၾကက္သြန္ျဖဴခ်ဥ္ေရာ ေရာထည့္ရမွာလား....
.
.
(ေမးပံုက လုပ္စားေတာ့မလိုလိုနဲ႔ ခပ္တည္တည္ပဲ....။ :P)


မယ္ဆင္

ေခ်ာင္းေကာ႔မႈန္႔ဆုိတာ ဘာႀကီးလဲ.... ေသခ်ာပုံနဲ႔တကြ ျပပါ။ စိတ္၀င္စားလုိ႔ပါ။

အဲဒီ မုန္ညင္းခ်ဥ္ကို ရွမ္းေခါက္ဆြဲနဲ႕စားခ်င္လိုက္တာ... အဲဒီအထဲ မုန္လာဥနီတို႕ ၾကက္သြန္နီ ေသးေသးေလးေတြတို႕ ထည့္ရင္ေရာ ခ်ဥ္မွာပဲလား မသိ...
ေပါက္... ေခ်ာင္းေကာမႈန္႕ဆိုတာေလး နဲနဲ ရွင္းပါ... း))

ဒီေန႔ ဘေလာ့ေတြမွာ ပိုစ့္အသစ္တက္တာ အစားအေသာက္ေတြမ်ားတယ္... *****
အမွန္ပဲ...

ေခ်ာငး္ေကာ့မႈန္႔ဆိုတာ အေပၚကေန ၅ပံုေျမာက္မွာ ငရုပ္သီးမႈန္႔နဲ႔ဆားမႈန္႔ေဘးက ညိဳတိုတိုအမႈန္႔ပါ.. ေခ်ာင္းေကာ့ပါးေကာ့လို႔ ေျပာတာၾကားဖူးတယ္..

၁စည္း ၁၀ဆိုတာ အန္တီပါ (ထိုင္ဝမ္ NT) မမခ်ိဳသင္း..

ဟမ္ နာ့ကိုေပါက္ဘယ္တုန္းက ကုိယ္စားလွယ္ခန္႔လိုက္တာလဲ :thinking:

မယ္ဆင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ခ်ဥ္လည္းရတယ္ နယ္ျပီး အိုးထဲစိမ္ေတာ့မယ္ဆို တခါတည္းထည့္လိုက္ရျပီ (အဟိ ဒါကရမ္းတုတ္)

မိဳး...ေက်းဇူး.
ဒါမယ့္ လႊဲေနတာ ေျပာျပမလို႔
ပို႔စ္မွာ ထပ္ျဖည့္စြက္ထားပါတယ္..။
ပါးေကာ့က နာနတ္ပြင့္ကိုေျပာတာ.။
နာနတ္ပြင့္ မထည့္ပါ။
ၾကက္သြန္ုျဖဴ မထည့္ပါ.။
ၾကက္သြန္နီထည့္ရင္ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ရာဇဝင္ရိုင္းသြားပါလိမ့္မယ္။..ဟီးး
က်န္တာ ျမိဳးေျပာတာ ဟုတ္ပါတယ္..။
ျမိဳးေလသံနားေထာင္ရတာ..ေဘးနားမွာ ယူနန္တေယာက္ရွိေနပံုနဲ႔..။
ေက်းဇူး။



ေပါက္

ေပါက္.. လုုပ္ ၾကည့္ အံုုးမယ္..
မုုန္ညင္းေတြကလည္း အမ်ိဳးကိုု စံုုေနတာ..သိပ္မခြဲ တတ္ဘူး..
ေခ်ာင္းေကာ့မွဳန္႕.. ေတာ့.. မသိဘူး..

ျပီး..ဘာနဲ႕ စားရမလဲ..
မိန္းဒစ္ရွ္ ပါ ေပးအံုုးေလ..

ခဏေလး မလာမိတာ အမ်ားၾကီးပါလား
အေၾကြးေတြ စုၿပီး လာဖတ္သြားတယ္
အားရင္ gtalk လာပါ
အိတ္စ္ေယာင္းစ္

ေခ်ာင္းေကာမႈန္႔ ရွာဝယ္လို႔ရရင္ေကာင္းမယ္... ေလာေလာဆယ္ေတာ႔ ေခ်ာင္းေကာမႈန္႔မပါဘဲ လုပ္စားၾကည္႔ဦးမယ္... ေက်းဇူးေပါက္ေရ

ေပါက္ေရ ေက်းေူးတင္ပါတယ္။ သတိတရ တင္ေပးလို ့ပါ။ အခုေတာ့ လူပင္ပန္း၊စိတ္ပင္ပန္းခဲ့တာေတြ အတြက္ အနားယူ လိုက္အံုးမယ္။ ေနာက္ေတာ့ စမ္းလုပ္ၾကည့္ပါမယ္။

ခ်ဥ္ရင္ ပံုျပန္တင္မယ္ဆို.. ခုထိခ်ဥ္ေသးဘူးလား

အခ်ဥ္တည္နည္းသိခ်င္တယ္ဆုိလို႕ ရွယ္လုိက္တယ္ေနာ္ ခြင္႕ၿပဳတယ္မဟုတ္လား။

Phonemo Mo ေခ်ာင္းေကာက္ဆိုတာ ဇာတိတ္ဖိုသီးလား ဟင္။

ဟုတ္...
ဟုတ္..
ရပါတယ္..။