ကိုရီးယားပဲငပိဟင္းရည္







ကဲ..
စိတ္ညစ္တာလည္း..ညစ္တာေပါ့..
အစားကေတာ့အပ်က္ခံလို႔မျဖစ္ေသးဘူး။။(ဟီးး)
ဒီေန႔..နဲနဲေနမေကာင္းျဖစ္ခ်င္တာနဲ႔ ပူပူေလာင္ေလာင္စပ္ဟင္းရည္
ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။။ ကိုရီးယားပဲငပိ(soya bean paste) ဟင္းရည္ပါ။။
ကိုယ့္သူေဌးမက ကိုရီးယားတရုတ္ဆိုေတာ့ ကင္မ္ခ်ီးတို႔..ကိုရီးယားဟင္းတို႔
မပါရင္ ထမင္းမစားတတ္ပါဘူး။။
ကိုရီးယားပဲငပိဟင္းရည္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား...
၁)ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္ျပန္စိပ္ထား
ျငဳပ္သီး၅..၆ ေတာင့္ေလာက္ဓါးျပားရိုက္ထား။ ဂ်င္းတစ္တက္ေလာက္အျပားလွီးထား
ကိုရီးယားပဲငပိ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္ေကာ္ထားပါ။
၂) ပင္လယ္ခရုကို သဲအန္ထုတ္ထားပါ။။(ခရုကို ေရမ်ားမ်ားနဲ႔စိမ္ထားတာကိုေျပာတာပါ)
၃) မုန္ညွင္းျဖဴအပင္ေသးေသးတစ္စီးကိုေရေဆးျပီး အေနေတာ္လွီးျဖတ္ထားပါ။။
အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရအသင့္ထည့္ျပီး ၁)မွာပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ပါ။။
ငါးေသးေသးအေျခာက္ရွိရင္ေရေဆးထည့္နိုင္ပါတယ္။။(ကြ်န္ေတာ္ကထည့္ဖို႔ေမ့သြားလို႔)
ေရဆူလွ်င္ မီးမွ်င္းမွ်င္းနဲ႔ နာရီ၀က္ၾကာေအာင္တည္ထားပါ။။ ျပီးလွ်င္ ၃)မုန္ညွငး္ျဖဴ
ကိုထည့္ပါ။။ အိုးဖံုးအုပ္ထားပါ ။။ရမိနစ္ေလာက္ၾကာလွ်င္ ၂)ပင္လယ္ခရုကိုထည့္နိုင္ပါျပီ။။
ပင္လယ္ခရုထည့္ျပီး ၂မိနစ္ၾကာလွ်င္မီးပိတ္နိုင္ပါျပီ(ခရုကိုၾကာၾကာခ်က္လွ်င္ ရင့္သြားတတ္ပါတယ္)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ရွိရင္ ပါးပါးလွီးျပီးထည့္စားနိုင္ပါတယ္။။ပဲျပားလည္းထည့္ခ်က္နိုင္ပါတယ္။။
(ပင္လယ္ခရုမၾကိဳက္ရင္ အမဲသားျပားထည့္ခ်က္နိုင္ပါတယ္။။)

ကင္မ္ခ်ီး ၀ယ္ထားတာရွိရင္တြဲဖက္စားသံုးနိုင္ပါတယ္။။ပိုလိုက္ဖက္တာေပါ့ေနာ့။။
ေနာက္ဟင္းတစ္မ်ိဳးက ျမန္မာနာမည္ေမ့ေနလို႔(ဒန္႔ဒလြန္မဟုတ္ပါဘူး)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပုဇြန္ေျခာက္နဲ႔ ေၾကာ္ထားတာ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ျငဳပ္သီးလည္းပါတယ္။။
ခြ်ဲပ်စ္ပ်စ္နဲ႔။။ နာမည္ေမ့ေနလို႔..အဟီးးခြင့္လြတ္ပါ။။

13 comments:

ရုံးပေတသီးလို႕ ေခၚပါတယ္ရွင္။

ရုတ္တရက္..ဘာပါလိမ္႔လုိ႔။ ရုံးပတီသီးကို မဆလာေလးနဲ႔ ေႀကာ္စားလဲ ေကာင္းတယ္သိလား။

သူကလဲ ဟင္းေတြ ခ်က္ျပျပန္ၿပီလား။ အားငယ္ရတဲ႔အထဲ..။ :)

မေကအိုအမ္ေရ...
ေက်းဇူး..
သိေတာ့သိတယ္..ပါးစပ္ဖ်ားတင္ေမ့ေနလို႔..ဟီးး
မမြန္ေရ..
မဆလာနဲ႔မေၾကာ္စားဖူးဘူး။။
ဘာထည့္ရေသးလဲ..
မခ်ိဳသင္း..
အားမေလွ်ာ့ပါနဲ႔...ကြ်န္ေတာ္ေတာင္
နိုင္ငံျခားေရာက္ေရာက္ခ်င္းမခ်က္တတ္ေသးပါဘူး
တေျဖးေျဖး..ဒီလိုပဲသင္ယူရတာပဲ..(ဟဲဟဲ..ဆရာၾကီးေလသံနဲ႔)

ျပန္ေရာက္ရင္ ခ်က္ေကၽြး.. :(

ငါလည္း ေနမေကာင္းဘူး
အဲဒီ ခ်ဥ္စပ္ ဟငး္ရည္ ေသာက္ခ်င္တယ္ ။

ေပါက္ေရ ေနေကာင္းလား။ ဒီကေတာ့ ေနေကာင္းတယ္။ ဒါေပမယ့္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းေလးေသာက္ခ်င္တယ္။

ေပါက္ရဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးက အေတာ္ထိမယ့္ပံုပဲ… တို ့နဲ ့ေတာ့ မတည့္ဘူး…
တုိက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ အိမ္မွာလဲ ရံုးပတီသီးနဲ ့ပုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ေၾကာ္တယ္ သိလား… ေမျမို ့သူၾကီးက ရံုးပတီသီးကို ေမ့ရတယ္တဲ့လား….

မနိုင္း..ခ်က္ေကြ်းပါ့မယ္..
မိဇင္ ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ခ်က္စား..
နိနိေလးနဲ႔ မတန္ခူး..ဒီပဲငပိဟင္းရည္က
မခ်ဥ္ဘူး..အခ်ဥ္မပါဘူး..ပူေလာင္ျပီးစပ္တာ
ဂ်င္း။ျငဳပ္ပဲပါတာ။။
မတန္ခူးေရ..ျငဳပ္သီးေလွ်ာ့ထည့္ခ်က္ရင္
ရတာပဲေလ..

ရုံးပေတသီးေၾကာ္ စားသြားပါသည္။
ခၽြဲျပစ္ျပစ္ေပမယ္႔ ၾကဳိက္တယ္။

ေပါက္ေရ.. ဟုိရက္ေတြကတည္းက comment ေရးခ်င္တာပါ။ မအားလုိ႔ ဖတ္ရုံတင္ဖတ္ျပီး ျပန္သြားရတယ္.. ကုိရီးယားပဲငပိဟင္းရည္ဆုိေတာ့ စိတ္၀င္စားဖုိ႔ေကာငး္သားပဲ ေပါက္ေရ.. ဒီမွာေတာ့ ခရုမ်ိဳးစုံေတြ႕တယ္.. မလုပ္တတ္လုိ႔ ဘာမွ လုပ္မစားျဖစ္ဘူး.. အဲဒီေလာက္အထိ အပ်င္းၾကီးတာ.. ေပါက္ခ်က္ထားတာျမင္ေတာ့လည္း စားၾကည့္ခ်င္သား... :D