2008/10/24 ko phyo
ေစ်းမွာအသင့္လုပ္ျပီး ဂ်ံဳျပားထုပ္ကေလး ေတြ (လာဘတ္ခ်္) လုိ႕ ေခၚလားမသိဘူး။အခ်ပ္ၾကီး ၁ ခ်ပ္ ကေန ၂ ခ်ပ္ ၃ ခ်ပ္ ပါတတ္တယ္ ၀ယ္ခဲ့ပါေနာ္ ....အနံလက္ေလးလံုး အရွည္ တထြာခဲ့ျဖတ္ပါ...(တပုိင္းျဖတ္ျပီး အရင္စမ္းေနာ္)
ၾကက္သားကုိ အတံုးေသးေသးေလးေတြ တံုးပါ .ဆား၊အခ်ိဳမွုန႔္ နယ္ပါ..ဆႏြင္းနဲနဲထည့္နယ္ႏုိင္ပါတယ္..
ၾကက္သြန္ ေလေထာင့္တုံးေလးေတြ သံုးႏွစ္ကေလး လက္တဆစ္ ေလာက္လွီးပါ...(ဥပမာေပးေကာင္းတယ္ေနာ္.. ဟီး)
အားလူး၊ခါ ၾကက္ဥ(ေအာက္ျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥနီ) ကုိလဲ ထုိနည္းတူစြာပါပဲ ....
မဆာလာေကာင္းေကာင္း တထုပ္ ရွိေနပါေစ ..
ဆီ သင့္ရံုထည့္ ဆီဆူရင္ၾကက္သားထည့္ ေလွာ္ပါ ၾကက္သားေလးေတြေဖြးျပီး နပ္ေလာက္ျပီထင္တာနဲ႔ အသင့္လွီးျဖတ္ထားေသာၾကက္သြန္ ၅ ခ်က္ေမႊ၊ အားလူး ဥနီထည့္ပါ..
ထုိအရာေတြ မက်က္တက်က္မွာ ခ်ထားလုိက္ပါေတာ့ ... ၾကက္သား နဲ႔ အာလူးကလြဲရင္က်န္တာ အစိမ္းစားလဲ အရသာရွိပါတယ္။။အဲ အဲမွာ မဆလာထည့္ျပီးေမႊထည့္လုိက္ဗ်ာ...`ဟီး
(သတိခ်ပ္။ ဆား အမ်ား ၾကီး မထည့္မိဖုိ႔ နဲ႔ အခ်ိဳမွုန္႔ အမ်ားၾကီးမထည့္မိပါေစနဲ႔ အရသာပ်က္သြားမယ္.)
တရုတ္ပန္းကန္လံုးအေသးနဲ႔ ဂ်ံဳအနည္းငယ္ထည့္ ေရထည့္ ပစ္သမွ်ပစ္ေနာ္... ေကာ္ လုပ္ဖုိ႕ ...
ျဖတ္ထားတဲ့ဂ်ံဳျပား ကုိ အရွည္လုိက္၃ပံုတပံု ကေန ကေတာ့ပံုလုပ္ ။ျပီးရင္ က်က္ျပီးသား ဟင္းကုိ ဇြန္းနဲ႔ခပ္ ထည့္.. ျပီးရင္ အေပၚမွာက်န္တဲ့ အျပား နဲ႔ ထပ္ ျပီးရင္ ဂ်ဳံေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ ကပ္ .
ေျပဘန္းေလးထဲထည့္ထား ေျပမသြားရင္ မိတ္ေဆြမ်ားလုပ္တာမွန္တယ္.. မၾကာခင္စမူဆာျဖစ္ေတာ့မယ္ တဲ့ ....
ဆီကုိအုိးထဲ ထည့္ ... ဆူတာနဲ႔ ထည့္သာေၾကာ္ ဆယ္တာေတာ့ ၾကည့္ဆယ္ဗ်ာ ညိဳရင္တူးေတာ့မယ္ တဲ့ မွတ္ထားေနာ္ ဟီး...
စမူဆာေကာင္းေလးရပါျပီ .. ဂ်ံဳျပားေခါက္နီး ကုိ ျပခ်င္တယ္ ရုပ္ဆုိးဆုိး က်ေနာ့လက္ေတြေတာ့မၾကည့္မိေစနဲ႔ .. က်ေနာ္လုပ္ထားတဲ့စမူဆာပံုေတြ က ေတာ့ ရွာမေတြ႔ ေတာ့ဘူးဗ်ာ ....... ယံုယံုၾကည့္ၾကည့္လုပ္စားပါ က်ေနာ့လက္၇ာပြဲ၀င္ပါတယ္.။အခ်ဥ္ကေတာ့ ၾကိဳက္သလုိသာေဆာ္ေတာ့ ေက်ာင္း အမ တုိ႔ ေရ......
တဆက္ထဲ ဆက္ေျပာလုိက္မယ္ ဗရာေၾကာ္နည္း ပ်င္းတယ္ဗ်ာ ေနာက္ေန႔ေပါ့.
ေပါက္ေရ ရွိရင္ တင္ေပးလုိက္ပါေနာ့ငါ့ပုိ႔ထားတဲ့ စမူဆာဘန္းပံု
.....................................................................................................................
ဒီပို႔စ္ကို ကိုျဖိဳးေရးတာပါ..
ကိုျဖိဳးဆမူစာလုပ္တတ္လို႔ ေရးျပီး ။ရိုက္ျပီး တင္တဲ့ပို႔စ္ပါ။။
8 comments:
ဆမူစာသိပ္ႀကိဳက္တယ္။ လက္ဖက္ရည္နဲ႔လည္းႀကိဳက္ ထမင္းနဲ႔လည္းႀကိဳက္။ တခါမွ လုပ္မစားဘူးပါ။ မွတ္ထားလိုက္အံုးမယ္။
ကျဖိဳးေရ...
တစ္ရက္ေလာက္လုပ္စားၾကည့္မယ္...
ဆမူစာကိုသိပ္အၾကိဳက္စားၾကီးမဟုတ္ေပမဲ့..ဟီးး
နိနိနဲ႔မတူဘူးေနာ္..
ဘယာေၾကာ္ဆို..ငါက ဗမာဘယာေၾကာ္ကိုပိုၾကိဳက္တာ
မတ္ပဲေၾကာ္လို႔လဲေခၚတယ္..
နင့္လက္ေလးက လွပါတယ္..နုဖတ္ေၾကြက်မတတ္ပါပဲ
ဟီးး
ေပါက္နဲ ့ကိုျဖိုးေရ… ေက်းဇူးပါ… ဆမူဆာ အစာလုပ္တတ္ျပီး မခ်ိဳးတတ္တာ ခုေတာ့ ပံုေလးေတြနဲ ့အဆင္ေျပသြားျပီ…
ထင္တယ္.. ဒီစာဖတ္လိုက္ကတည္းက ေပါက္ေတာ့ မဟုတ္ေလာက္ဘူးလုိ႔... သိေနတယ္ေလ... :D
ေပါက္ေရာ ကုိျဖိဳးေရာ.. အဟိ.. သူမ်ားက အဲဒါေတြ တတ္ျပီးသားလုိ႔ မၾကြားေတာ့ပါဘူးလုိ႔... တခါ လုပ္စားဖူးတယ္.. ဒါေပမယ့္ စားလုိ႔သိပ္မေကာင္းဘူး.. စမူဆာလုပ္ရတာ အစ ၁ ခု ၂ ခုက ခ်ိဳးရတာ အဆင္မေျပလုိ႔ ပ်က္သြားတယ္.. ေနာက္ပုိင္းဟာေတြေတာ့ အဆင္ေျပတယ္.. အခုေလာေလာဆယ္ လုပ္နည္း မမွတ္မိေတာ့ဘူး.. ဓာတ္ပုံေတြေတာ့ ရွိေသးတယ္..:D
စမ္းလုပ္ၾကည့္ရမလား စဥ္းစားေနဆဲ......
လက္မႈပညာႏွင့္ ပတ္သက္လွ်င္ ပါရမီနည္းလွေသာေၾကာင့္ စမူဆာ ၃ ေထာင့္ပံုမရပဲ ရြာလည္ေနမည္ကို
ၾကိဳသိေသာေၾကာင့္ ျဖစ္ပါသည္..
မတန္ခူးေရ...
ကိုျဖိဳးကိုေက်းဇူးတင္..ဟီဟိ
သူက ဘယာေၾကာ္လည္းလုပ္တတ္တယ္ဆိုပဲ...
အမ္မယ္..
နုက ေပါက္ေလသံကိုဖမ္းလို႔မိတယ္ေပါ့...
နုေရ...ျပန္မယ္ဆိုတာျပန္ျဖစ္လား..
ေမျမိဳ႔ကိုေရာက္ေအာင္သြားလည္ေနာ္...
စန္ဒါလင္းေရ...
ေပါက္နဲ႔တူတူပဲ..
လက္မွုပညာမွာအားနည္းတာ...
တကယ့္..တကယ္ေတာ့...
ေပါက္က..ဘာပညာမွာမွ
အားမသာပါဘူးးးးး
ကုိၿဖိဳးဆိုတာ တယ္ေတာ္ပါလား။
ငါေက်ာင္းထဲ ဆုိင္းမတီးနဲ႕ ဆုိတာနဲ႕ ေတြ႕ ေတာ့မယ္ .. သိပ္ မေျမွာက္နဲ႕ ေနာ္ က ပလုိက္မွာဗ်... ဟီးဟီး
Post a Comment