ပုဇြန္မာလာေၾကာ္ နွင့္ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္

ဟင္းခ်က္တာ မတင္တာၾကာျပီ.။
ငပ်င္းျဖစ္ေနတာရယ္..။
ပံုေတြ ရိုက္ျပီး  ပစ္ထားမိတာေတြရယ္ေၾကာင့္။
အခုက ဖုန္းနဲ႔ရိုက္ျဖစ္လို႔ တင္ျဖစ္ပါတယ္..။
ပုဇြန္ကို မာလာအနွစ္နဲ႔ေၾကာ္ပါမယ္..။
ပထမဆံုး ပုဇြန္ကိုေက်ာခြဲေရေဆးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴနုတ္နုတ္စင္းနဲ႔
ၾကာညိဳ႔အငန္ (ရန္ကုန္အေခၚပဲငန္ျပာရည္အၾကည္ေပါ့)နဲ႔ နယ္ထားပါ။
ငရုတ္ခ်ိဳသီးအနီ အဝါကို ျဖစ္သလိုဓါးနဲ႔စိတ္ထားပါ..။
ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ထူထူစိတ္ထားပါ..။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထားေပးပါ.။
မာလာအနွစ္ကုိ ကိုယ္အလိုရွိသေလာက္ ထုတ္ထားပါ..။
(မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဒီဟင္းေၾကာ္ရာမွာ ဆားမထည့္ပါ..။)

၁။  ၾကာညိဳ႔အငန္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ နယ္ထားေသာ ပုဇြန္



 ၂။ ငရုပ္ပြ(ငရုပ္ခ်ိဳ)အနီ အဝါ ။ၾကက္သြန္နီခပ္ထူထူလွီးထား
ၾကက္သြန္ျမိတ္ ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးထား.


၃။ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီပူပူမွ နယ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ကုိ
၃၀စကၠန္႔ေလာက္ထည့္ေမႊေၾကာ္ပါ။
ပန္းကန္တစ္ခုထဲကုိ ဆယ္ထားပါ။
သိပ္မၾကာပါေစနဲ႔..ၾကာရင္ အသားရင့္မွာစိုးပါတယ္။

ဆီနဲနဲထည့္ထည့္ျပီး
ေစာေစာကအသင့္ျပင္ထားတဲ့အဆာေတြ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
၁မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးရင္ မာလာအနွစ္တစ္ဇြန္းေလာက္ထည့္ေမႊပါ။
ဆက္တိုက္ဆိုသလို ေစာေစာက ေၾကာ္ျပီးသားပုဇြန္ကုိ
ထည့္ေၾကာ္ပါ။၃၀စကၠန္႔ေလာက္။


 သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ..။




ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္ပါ..။
ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္ျပီး ပုဇြန္ေျခာက္ေရစိမ္ျပီးသားကို
ဆီပူပူမွာ ထည့္ေၾကာ္ပါ..။
ကန္ဇြန္းရြက္ကိုထည့္ပါ..။ဆားနဲနဲထည့္ပါ.။
၁မိနစ္ပဲေၾကာ္ပါ..။
ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္စိမ္းစိမ္းေလး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
(ဒီေန႔ေၾကာ္တာေတာင္ နဲနဲႏြမ္းသြားတယ္..
စိမ္းစိမ္းၾကြပ္ၾကြပ္ေလးပိုၾကိဳက္ပါတယ္..)


မွတ္ခ်က္ ။ ။ ငပ်င္းျဖစ္ေနတာၾကာပါျပီ..။
အဆင္ေျပၾကလိမ့္မယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္..။
အမွန္က ဒီဟင္းမ်ိဳးအရင္က တင္ဖူးတယ္ ထင္တာပဲ..။
အရင္ကခ်က္ေတာ့ အရင္က အရသာ...။
ဒိေန႔ခ်က္ေတာ့ အရသာမတူဘူးေပါ့ေလ..ဟီးးဟီးး


ျဖည့္စြက္ခ်က္ ။ ။ အာလူး၃လံုးဝယ္လာသည္။
မုန္ညွင္းခ်ဥ္နွင့္ ခ်က္ဖို႔ရည္ရြည္သည္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးလဲ ပါမည္။






8 comments:

ေကာင္းမွေကာင္း
တေန႔တည္း သံုးပို႔စ္ ;P

ပုဇြန္မာလာေၾကာ္က အနီ၊ အဝါ၊ အစိမ္း၊ အျဖဴ အေရာင္စံုပဲ...၊ လွတယ္..။ း)

ဒီေန႕မွႀကည္႕ၿဖစ္ေတာ႔ ဒီေန႕ဘိုက္ဆာတာေပါ႔ ကန္ဇြန္းရြ႕ေႀကာ္ႀကိဳက္တယ္။

ပုဇြန္ေရာ ၊ ကန္စြန္းရြက္ေရာ အၾကိဳက္ေတြပဲ။

ဟင္းခ်က္တတ္လိုက္တာ။
အေရာင္ကလည္းလွ။
ေအာ္ ဟင္းေတြမတင္ခင္က သူမ်ားေတြက ေမ်ာ႕ ႀကတယ္။
ဒီကေတာ႕ အဲဒီဟင္းေတြႀကည္႔ျပီး ေမ်ာ႕ေမ်ာ႕ေလးပဲ။စားခ်င္လုိ႕။
ငတ္တာ။

စားခ်င္စဖြယ္....ပုဇြန္ဟင္းၾကိဳက္တယ္။

အာလူး၃လံုးဝယ္လာသည္။
မုန္ညွင္းခ်ဥ္နွင့္ ခ်က္ဖို႔ရည္ရြည္သည္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးလဲ ပါမည္။

စိတ္ဝင္စားသည္။အိမ္မွာ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ မႏၱေလးမွဝယ္လာတာ တစ္ပိသာေတာင္။

Hi, look very color full and taste full. Awaiting for your new post. Thnx.

Nang Myint