ေ
အာလူးကိုဆားထည့္ျပီးအရင္နဴးေနေအာင္ ျပဳပ္ရပါမယ္.။
ျပီးရင္ အခြံခြာျပီး ေၾကေနေအာင္ ေျခထားရပါမယ္..။
ၾကက္သြန္ျဖဴတမႊာ..ခရမ္းခ်ဥ္သီး၂လံုး..မုန္ညွင္းခ်ဥ္အနည္းငယ္..
ငရုတ္သီးေျခာက္၃ခုေလာက္...ၾကာညိဳ႔အငန္အနည္းငယ္..
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ နုတ္နုတ္စင္းထားရပါမယ္..။
အိုးထဲဆီနဲနဲပိုထည့္ပါ..။
ဆီပူရင္ ငရုတ္သီးေျခာက္ကို အရင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴတမႊြာကို ဓါးျပားရိုက္ျပီး အရင္ထည့္..
ရိတ္ရိတ္လွီးထားတဲ့ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ ထည့္ေၾကာ္ပါ..။
ခရမ္းခ်ဥ္ ေၾကသေလာက္ျဖစ္ရင္ ေစာေစာက ေျခထားတဲ့ အာလူးေတြကို
ထည့္ေမႊပါ..။၁မိနစ္ေလာက္..။
ျပီးရင္ ေရနဲနဲထည့္....ၾကာညိဳ႔အငန္ထည့္ျပီး မီးေလွ်ာ့ျပီး ခ်က္ေနပါ။
တဖက္ကလဲ ေမႊေပးေနပါ..။(အိုးကပ္မစိုးလို႔..)
၇မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးေနရင္ အဖိုးနည္း ျမန္ဆန္ျပီး အရသာရွိတဲ့ အာလူးဟင္းရပါျပီ။
ဒီေန႔ေတာ့ အိမ္မွာ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ကုန္ေနလို႔ တရုတ္ကုန္စံုဆိုင္မွာရရွိနိုင္တဲ့
ဒီ picked mustard နဲ႔ ခ်က္လိုက္ရပါတယ္..။
အရသာနီးစပ္ေတာ့ မုန္ညွင္းခ်ဥ္အလြယ္တကူမရနိုင္တဲ့သူေတြလဲ ခ်က္စားရတာ
အဆင္ေျပမယ္ ထင္ပါတယ္။
အမဲသားမုန္ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ (အမဲသားေနရာမွ ၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ရရပါတယ္)
အာလူးခရမ္းခ်ဥ္ေၾကာ္
အာလူးခရမ္းခ်ဥ္ေၾကာ္ ပို႔စ္က ေကာ္မန္႔ဖတ္မိမွ သတိရတယ္.။
လင္းစ္စ္ေျပာတဲ့ အာလူးေထာင္းခ်ဥ္ရည္ဆိုတာပါ..။
တခ်ိဳ႔ေတြက အစပ္မ်ားမ်ား အခ်ဥ္မ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ၾကတယ္။
Look back to memory lane
2 weeks ago
7 comments:
စမ္းၾကည့္မယ္။ေကာင္းမယ့္ပံု။
အဲဒီလို အာလူးခ်က္မ်ိဳး သိပ္ၾကိဳက္တယ္၊
မစားရတာေတာင္ အေတာ္ၾကာၿပီ။
နက္ျဖန္ စမ္းျကည့္မွ...၊အာလူးေရာ၊ခရမ္းခ်ဥ္ပါ ျကိုက္အိ။
မိုက္တယ္...စမ္းၾကည့္ဦးမယ္...
ရိတ္ရိတ္ လွီးဖို႔ တံစဥ္ မရွိပါ။
ရစ္ခ်င္၍ ရစ္သြားသူ း)
ဒီဟင္းနည္းမဆိုးဘူးေနာ္။
တကယ္ျမန္ေကာင္းသက္သာပဲ။
ေယာက္်ား နဲ႕ သားက အာလူးႀကိဳက္တယ္။
အာလူးစားသူမ်ား
Post a Comment