ဒီေန႔ ေကာက္ညွင္းထုတ္ပြဲေတာ္..။
စေနေန႔ညေနပိုင္း ေကာက္ညွင္းထုတ္မယ္ စဥ္းစားျပီး ေကာက္ကာ ငင္ကာ ေစ်းသြား
ေကာက္ညွင္းဆန္ဝယ္...လိုအပ္တဲ့ အစာေတြ..အရြက္ေတြ..ၾကိဳးေတြဝယ္ျပီး
ဆန္ေရစိမ္..အရြက္ ေရစိမ္..ၾကိဳးေရစိမ္..မွိဳေျခာက္ေရစိမ္..ပုဇြန္ေျခာက္ေရစိမ္ျပီး
လုပ္လိုက္ရပါတယ္..။
ျဖစ္သလို လုပ္ပါတယ္..။
ဆိုလိုတာက...အစာသိပ္အစံုၾကီးမဟုတ္ပဲ..။
ထုတ္တာကေတာ့ အိမ္ကုိလာေနက် အေဒၚၾကီးတေယာက္ ထုတ္ေပးပါတယ္.။
ျမန္ေကာင္းလွပ..။
ေကာက္ညွင္းထုတ္ပြဲေတာ္မွာ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ..။
ေနာက္တိုး ။ ။
အိမ္မွာ...
အဖိုးက ဒီပြဲေတာ္ေရာက္တုန္းနွစ္တိုင္းလုပ္ေနက်ကေတာ့ ေကာက္ညွင္းခ်ည္း
အျဖဴထည္ထုတ္ျပီး သၾကားနဲ႔တို႔စားတာရယ္..။
ပဲနီထည့္ျပီး ထုတ္တာရယ္..။(ေျမပဲထည့္မထည့္မေသခ်ာ)
ေနာက္ျပီး ဒီပြဲေတာ္ေရာက္ခါနီးဆို အဖိုးက ဒီအရြက္ကို ကိုယ္တိုင္သြားခုတ္ပါတယ္။
အခုလုပ္တာက ဒီကလူေတြစားတဲ့နည္းမ်ိဳးေပါ့..။
(ျမန္မာမွာဆိုရင္ေတာ့ ရန္ကုန္ဘက္က တရုတ္ျဖစ္မယ္ထင္ပါတယ္..ဒါလဲမေသခ်ာ)
က်ေနာ္လုပ္တာ အလြယ္နည္းမို႔ ရွိတဲ့အဆာေတြနဲ႔ပဲ လုပ္ျဖစ္ပါတယ္။
ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရေဆးျပီး၄နာရီ ေရစိမ္ထားရပါမယ္။
ထုတ္ရမဲ့ အရြက္ကုိလဲတရြက္ခ်င္းေသေသခ်ာခ်ာ ေရေဆးရပါမယ္..။
မွိဳေျခာက္ကုိေရေႏြးစိမ္ျပီး ပါးပါးစိပ္..။(၃နာ၇ီေလာက္ၾကိဳစိမ္ထားပါ)
မျပဳပ္ရေသးတဲ့ ဘဲဥအငန္ကုိ အနွစ္ခ်ည္းယူျပီး ပန္းကန္တစ္လံုးထဲ ထည့္ထားေပးပါ။
ကိုယ္ထုတ္လိုသေလာက္ ေကာက္ညွင္းထုတ္အေရအတြက္အတိုင္း ဘဲဥကိုဝယ္ရပါမယ္။
ပုဇြန္ေျခာက္ကုိ ေရေဆးျပီး အရင္ေၾကာ္ပါတယ္..။ ငရုတ္ေကာင္းျဖဴးပါတယ္။
ပန္းကန္တလံုးထဲ ျပင္ထည့္ထားပါ။
လွီးထားတဲ့ မွိဳကို ေၾကာ္ပါတယ္..။ ၾကာညိဳ႔နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ပါတယ္။
ပန္းကန္တစ္လံုးထဲ ထည့္ထားပါ..။
က်န္ေနတဲ့ ဆီနဲ႔ ၄နာရီေရစိမ္ထားတဲ့ ေကာက္ညွင္းကုိ ထည့္္ေၾကာ္ပါတယ္..။
ၾကာညိဳ႔အငန္ထည့္....五香粉 ထည့္..။၂မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီး အိုးကခ်။
ျပီးေတာ့ ထုတ္လို႔ရပါျပီ..။
ထုတ္ျပီးရင္ အိုးတလံုးထဲကုိ စီျပီးထည့္ပါ..။ ေရအျပည့္ျဖည့္ပါ..။
၂နာရီခြဲၾကာ ျပဳပ္ရပါမယ္..။ ေရေလ်ာ့ရင္ ေရထပ္ ထပ္ထည့္ေပးေနရပါမယ္..။
(အိုးနဲ႔ ေကာက္ညွင္းထုတ္ အျပည့္ျဖစ္ေနရပါမယ္..ဒါမွ ေရထဲ အိုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းထုတ္
ေတြ ေပါေလာ မျဖစ္ေနမွာပါ..။)
ၾကက္ဥထည့္ျပဳပ္တာက ေကာက္ညွင္းထုတ္အိုးမွာထည့္ျပဳပ္တဲ့ ၾကက္ဥျပဳပ္
စားေကာင္းတတ္လို႔ပါ..။
မခ်စ္ၾကည္ ေမးတဲ့ ဝက္သားကေတာ့..က်ေနာ္မစားေတာ့ မေျပာတတ္ပါဘူး။
ေဆာတီးပါေနာ့..။
အဆင္ေျပပါေစ..။
မွတ္ခ်က္..။ ။။ ဓါတ္ပံုသာရိုက္ထားတာ..။တင္ခ်င္စိတ္သိပ္မရွိပါ..။
ျဖစ္သလို လုပ္ထားေသာေၾကာင့္..။
အစ္မတေယာက္မယံုၾကည္မွာစိုး၍ တင္လိုက္ရပါသည္..။
12 comments:
အာဂ်ီးမား ပီးရင္ ေရမ်ားမ်ားေသာက္ပါ
တင္ပါ ဒါမွ လုပ္နည္းသိရမွာ မဟုတ္ရင္ စားသာစားတာ ဘယ္လုိလုပ္မွန္းေတာင္ မသိဘူး
ဒီကေတာ့ မေန ့က ဒန္ေပါက္အစားေကာင္းတာ ခု
အစာအိမ္ျပန္နာပီး ဖ်ားေနေပါ့
ပုံ
အစာအိမ္မေကာင္းေပမယ့္ အစာဆုိ ေရွ ့ဆုံးက စိတ္၀င္စားသူ
နင္ကိုတယ္တိုင္ ထုတ္ထားသလားလုိ႔ ခ်ီးက်ဴးမလို႔ဟာ.. အာဂ်ီႏိုမုိတုိ.. အဲ.. အာဂ်ီးမားရယ္...။
ထုတ္တာကေတာ့ အိမ္ကုိလာေနက် အေဒၚၾကီးတေယာက္ ထုတ္ေပးပါတယ္
ဒီစာေႀကာင္းမေရာက္ခင္ ပံုေတြနဲ႕ စာေတြဖတ္ျပီး ငါေတာ႔ အဲေလာက္ေတာင္ မထုပ္တတ္ဘူး ဆုိျပီး.....
အင္း ထုပ္ဘူးတဲ႔သူသိပါတယ္ ခက္တယ္ေနာ္။
ဒါကိုေျပာခ်င္တာပါ။
ဘြားပိုး မစားနဲ႔ေနာ္..။
အသက္ၾကီးရင္ ေကာက္ညွင္းမတည့္ဘူး။
ေနာက္တခါ..ေျခာက္ေမာက္ေပါ ခ်က္တဲ့
ဒန္ေပါက္ပဲ စားပါ.။
မဆလာနည္းပါတယ္..။
အာဂ်ပ္ရွီ ဘ ..
ငါလဲထုတ္တတ္ပါတယ္..။
အဲ့ေလာက္မလွတာတခုပဲ..။
စိတ္မစမ္းနဲ႔ေနာ္..။
ေနာက္တပို႔စ္တင္ျပီး ထုတ္ျပလိုက္ရ..။
မေကာင္းမြန္ဝင္း
ဒါ ရိုးသားတာပါ..။
ဟီးးဟီးး။
အစာေတြအားလံုးကိုယ္တိုင္ဝယ္..
ကိုယ္တိုင္စိမ္..
ကိုယ္တိုင္လွီး...ေၾကာ္..။
ထုတ္တာေလးတခုပဲ အဲ့အေဒၚၾကီးကလုပ္ခ်င္တယ္ဆိုလို႔ ေပးလုပ္လိုက္တာပါ..
ဟားဟား..။
ေပါက္
အမ တေယာက္ပဲ ပါးစပ္ကမခ်ေျပာေနတယ္ :anr:
အဲဒီေကာက္ညႇင္းထုပ္ အရမ္းႀကိဳက္တယ္။ အထဲမွာ ဝက္သား၊ မိႈနဲ႔ ဘဲဥဆားငံအႏွစ္ပါတာမ်ိဳး လုပ္တတ္ခ်င္တယ္။ လုပ္နည္းတင္ေပးပါလား ေပါက္ေရ....:))
ျကိုက္တယ္...၊ခဏခဏစားျဖစ္တယ္...၊ညန္မာျပည္မွာ
ေတာ့ ျပာရည္ထုတ္လို့ေခၚတယ္ထင္ရဲ့...ဘာလို့ျပာရည္
ထုတ္ေခၚလဲမသိ...။
ဒါေၾကာင့္တရုတ္ဆိုင္မွာ ဒီေန ့ေကာက္ညွင္းထုတ္ေတြ ေတြ ့တာကို။။။။။
ဒီမွာလည္း ေရာင္းေနတာေတြ႕တယ္၊
တခ်ိဳ႕က မာတယ္၊ ေကာက္ညွင္းက၊
ဟိုတေန႕က ဆိုင္ေကာင္းေကာင္းမွာ စားေတာ့ ႏူးညံ့ေနတာပဲ ေကာင္းတယ္။
သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ လုပ္ေကၽြးတဲ့ ေကာက္ညွင္းထုတ္ကို သတိရသြားတယ္။
သူလည္း တ၀ မွာပဲရွိတယ္။
အဆက္အသြယ္ေတြ ျပတ္ေနတယ္။
အားက်သကြာ ရွလြတ္..ရွလြတ္.. ဒါနဲ႔ ဝါးပင္ကဝါးရြက္နဲ႔ေကာက္ညႇင္းထုပ္တာမဟုတ္လား? ဒါမွဝါးရြက္နံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔ေကာင္းမွာေပါ့၊ ဘယ့္ႏွယ္ “ဒီအရြက္ေတြ” ဆိုပီး ဝါးရြက္လို႔ထဲ့မေျပာေတာ့ တျခားဘာအရြက္ေတြမ်ားသံုးေသးလဲလို႔ ေၾကာင္ေတာင္ေတာင္ျဖစ္သြားလို႔။
ဟိုအေဒၚၾကီးက ကူ ထုတ္ပါရေစ ဆိုလို႔ ေပးထုတ္ရင္ တို႔က ကူ စားပါရေစေအ.. ခြင္႔ျပဳပါ။
Post a Comment