အမဲအသည္းေၾကာ္နဲ႔ စူးပုပ္ ခ်က္တာမို႔..
ဒီပံုက ပန္းကန္ေသးေသးက
မေန႔ကအမဲသားဟင္းအက်န္..
ပန္းကန္ဲပားၾကီးၾကီးနဲ႔က
ဆူးပုပ္ရြၤက္ကို အနုေလးေတြခ်ည္းသင္ထားျပီး
ၾကက္ဥေခါက္ျပီးဆားထည့္ေၾကာ္ထားတာ..
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးေတြ႔လို႔ ထည့္ေၾကာ္ထားတယ္။
စားေကာင္းတယ္..။
နုဆိမ့္။
အမဲအသည္းရွိေနတာ ၂ရက္ေလာက္ရွိျပီ..။
အေဖရွိတုန္းကဆိုရင္ အမဲအသည္း
အျမဲေၾကာ္ရတယ္..။
(အမဲသားမုန္ညွင္းေၾကာ္..အမဲကမ္းပါးေၾကာ္
အာလူးခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကာ္ေတြက အေဖ့အၾကိဳက္ဟင္းေတြ
ေနာက္ ရွမ္းဟင္းေတြက အေဖကိုယ္တိုင္ခ်က္စားတယ္္..
အေမက ဗမာဟင္းၾကိဳက္တတ္တယ္ ..ငပိ ငါးေျခာက္စားတယ္
အေဖနဲ႔ အဖိုးက ဘယ္ေတာ့မွ မစားဘူး)
အသည္းကို အေပၚယံအလႊဲေလးကို
ေျဖးေျဖးခ်င္းဆုတ္ယူ..
ျပီးရင္ထက္ျခမ္းခြဲျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဂ်င္းပါးပါးေသးေသးလွီးျပီး..ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္
ၾကာညို႔အငန္..ေခ်ာင္းေကာ့နဲ႔ နယ္ထားပီးသားအသည္းကို
ၾကက္သြန္နီ..ငရုပ္သီးနဲ႔ေၾကာ္ထားပါတယ္..။
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ 韭菜တစ္စည္းေတြ႔တာနဲ႔
ေရာထည့္ေၾကာ္ထားပါတယ္..။
အိမ္မွာေၾကာ္ရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ပဲထည့္ေၾကာ္ပါတယ္..။
12 comments:
စားမယ္။
မုန္းခ်င္လိုက္တာေနာ္..
ခဖဝရၾကီးကို..
ေကြ်းပါ့မယ္..။
(ရီလိုက္ရတာ...
ေက်းဇူးေနာ္...)
ေပါက္
ႏွစ္ခုစလံုး ကိုယ္မစားတဲ့ဟာေတြခ်ည္းပဲ ျဖစ္ေနပါတယ္...
အသစ္တခုခု ခ်က္ေကြ်းပါ ေပါက္... း))
韭菜 အဲဒီ ဘူးသီးေၾကာ္ကို ျမန္မာလို ဘာသာျပန္ျပ။ ဒါပဲ...။
ဆူးပုတ္မႀကိဳက္.. အသဲကုိ ယုိးဒယားလုိ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ သုပ္စားျဖစ္တာ မ်ားတယ္..
ယေန႔လဲ ညေနစာ အသီးတလုံး ႏြားနုိ႔(အစစ္)တခြက္နဲ႕ ပီးသြားပါသည္
ဆူးပုတ္ ၾကက္ဥ ေဖးဘရိတ္
ရွလြတ္ ..
အမဲအသဲ စားဖူးဘူး။ဆူးပုပ္ေတာ့စားၿဖစ္တယ္။
ဗိုက္ဆာေအာင္လုပ္ေနျပန္ျပီ....
မသက္ေဝ..
ေဆာတီးေနာ္..
ဘာၾကိဳက္တတ္လဲ..ေျပာပါ..။
ဂရင္း ကိုယ့္ဖာကိုယ္သြားရွာခ်ည္ေပါ့.။
ျမိဳ႔မွာလည္းရွိတယ္ေလ..။
ေယာင္းစ္ ပိန္ျပီးရင္းပိန္ေနမယ္..
ထမင္းမစားရင္..။
မီးဖိုေခ်ာင္ျပင္လိုက္အုန္းအရင္..
ရီတာ ဗစ္စတာေျပာတယ္မို႔လား..
ဂိုးလ္ဒင္းမိုငင္းမွာရတယ္ဆို..
ဗစ္စတာ..ဝေအာင္စားသြားပါေအ..။
မဂြ်န္ဝမ္း..
ၾကံဳရင္စားၾကည့္ပါ..။
အတံုးၾကီးၾကီးတံုးျပီး မဆလာနဲ႔ခ်က္စားလည္းေကာင္းတယ္..။
မရွင္ေလးေရ...
စားပါ..
စားပါ..။
ေပါက္
အယ္ .. တူ သိတယ္
ဟတ္ဟတ္
အသည္းေတြကလည္း ေက်မြလို႔
အင္းေပ့ါေလ...
အေပၚယံအလႊဲေလးကို
ေျဖးေျဖးခ်င္းဆုတ္ယူ..ျပီး
ထက္ျခမ္းခြဲ..ျပီး
ပါးပါးကလည္း လွီးထားေသးတာကိုး...
Post a Comment