ဆမိုင္ ပို႔ စ္ျပန္တင္လိုက္ေတာ့..ဒန္ေပါက္ကိုတင္ခ်င္စိတ္ျဖစ္လာတယ္..။။
အရင္ကလည္း ခ်က္ဖူး တင္ဖူးပါတယ္..။
ဒါမယ့္.မယ္ဆင္က ကိုဝင္းၾကည္အတြက္ဆိုေတာ့
သနားစိတ္နဲ႔ျပန္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္..။
အရင္ကလည္း ခ်က္ဖူး တင္ဖူးပါတယ္..။
ဒါမယ့္.မယ္ဆင္က ကိုဝင္းၾကည္အတြက္ဆိုေတာ့
သနားစိတ္နဲ႔ျပန္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္..။
ဆန္ကို နို႔စိမ္းနဲ႔ ဆားနဲ႔ ေထာပတ္နဲ႔
အရင္ခ်က္လိုက္ပါတယ္ ။။
(ထပ္မံျဖည့္စြက္ )
ေရ 2/3
နို႔စိမ္း 1/3
ဆားကိုမွန္းထည့္ပါတယ္.။
ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္းေလာက္(သို႔)ၾကိဳက္သေလာက္
ေထာပတ္စားလို႔မရရင္ ဆီအစားထိုးထည့္နိုင္ပါတယ္။။
ထမင္းက်က္ရင္ အရင္ဖြျပီး ေအာက္ပါပံုအတိုင္း..
ၾကက္သြန္ေၾကာ္
မဆလာ
ဆား
သၾကား
စပ်စ္သီးေျခာက္ေရာနယ္ထားျပီးသားကို
ခ်က္ျပီးသား ထမင္းတစ္ထပ္ အဆာတစ္ထပ္
ေအာက္ပံုအတိုင္း တစ္လႊာခ်င္း စီထည့္ပါတယ္..။။
ၾကက္သားခ်က္ထားတဲ့အဆီအနွစ္ကို
ဒီအခ်ိန္မွာသင့္သလို ထည့္ပါတယ္။။
ေၾသာ္...ေမ့လို႔..
အနီေရာင္နဲ႔ အစိမ္းေရာင္ေလးကို အသင့္ေဖ်ာ္ထားျပီး
အဆာထည့္ခ်ိန္မွာ လိုက္ဖ်န္းေပးရံုပါပဲ..။။
ျပီးရင္ ထမင္းအိုးကို ၅မိနစ္ ။၁၀မိနစ္ေလာက္ ထပ္နွပ္ထားေပးပါ။။
ျပီးလွ်င္ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ ။
အအီေျပ အခ်ဥ္သုတ္အတြက္ သခြားသီးနဲ႔ ၾကက္သြန္နီသုတ္..။။
သံပုရာသီးနဲ႔ ဆားပဲ ထည့္ပါတယ္..။။
ပူဒီနာ မရွိလို႔ နံနံပင္ထည့္ပါတယ္..။ ျငဳတ္သီးစိမ္းေလးပါ ထည့္သုတ္
ပိုေကာင္းပါတယ္..။။
rice cookerပဲသံုးပါတယ္ ။။
ၾကက္သားအတြက္ကေတာ့
ၾကက္သားခုတ္ျပီးသားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းစိမ္း ဆားနဲ႔
နာနာနယ္ျပီး နွပ္ထားပါတယ္ ။ ၾကက္သြန္နီမသံုးပါ ။
နႏြင္းနဲနဲထည့္နယ္ပါတယ္..ၾကက္သားညွီမွာ စိုးလို႔ပါ..။
၂နာရီေလာက္ၾကာရင္ အိုးမကပ္တတ္တဲ့ ဒယ္မွာ
မီးေသးေသးဖြင့္ျပီး ခ်က္ပါတယ္..။
ဆီ ေရ လံုးဝမထည့္ပဲ ေျဖးေျဖးခ်င္းခ်က္ပါတယ္..။
အဖံုးအုပ္ေပးထားရင္ အက်က္လြယ္ပါတယ္..။။
သံပုရာသီးနဲ႔ ဆားပဲ ထည့္ပါတယ္..။။
ပူဒီနာ မရွိလို႔ နံနံပင္ထည့္ပါတယ္..။ ျငဳတ္သီးစိမ္းေလးပါ ထည့္သုတ္
ပိုေကာင္းပါတယ္..။။
rice cookerပဲသံုးပါတယ္ ။။
ၾကက္သားအတြက္ကေတာ့
ၾကက္သားခုတ္ျပီးသားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းစိမ္း ဆားနဲ႔
နာနာနယ္ျပီး နွပ္ထားပါတယ္ ။ ၾကက္သြန္နီမသံုးပါ ။
နႏြင္းနဲနဲထည့္နယ္ပါတယ္..ၾကက္သားညွီမွာ စိုးလို႔ပါ..။
၂နာရီေလာက္ၾကာရင္ အိုးမကပ္တတ္တဲ့ ဒယ္မွာ
မီးေသးေသးဖြင့္ျပီး ခ်က္ပါတယ္..။
ဆီ ေရ လံုးဝမထည့္ပဲ ေျဖးေျဖးခ်င္းခ်က္ပါတယ္..။
အဖံုးအုပ္ေပးထားရင္ အက်က္လြယ္ပါတယ္..။။
မွတ္ခ်က္ ။။ ။။ ခခ ဆရာမကို ေကြ်းခ်င္လို႔ ခ်က္ပါတယ္..။။
ဆရာမက ကိုယ္က်ိဳးကို မၾကည့္ပဲ ခခကို တစ္ပတ္ ကို ၃နာရီ စာျပေပးေတာ့..
အားနာလို႔ တစ္ခုခု ေကြ်းခ်င္စိတ္ေပါက္လို႔ ခ်က္တာပါ..။။
စာမြဲလည္း ေျဖျပီးသြားလို႔ ပါပါတယ္ ။။
ဆရာမက ကိုယ္က်ိဳးကို မၾကည့္ပဲ ခခကို တစ္ပတ္ ကို ၃နာရီ စာျပေပးေတာ့..
အားနာလို႔ တစ္ခုခု ေကြ်းခ်င္စိတ္ေပါက္လို႔ ခ်က္တာပါ..။။
စာမြဲလည္း ေျဖျပီးသြားလို႔ ပါပါတယ္ ။။
19 comments:
ပထမဆံုးပံုက ေတာ္ေတာ္ေကာင္းမယ့္ပံုပဲေအ...အခ်ဥ္သုတ္ကေလးလည္း စားခ်င္လိုက္တာ...။
ၾကက္သားတံုးေလးေတြက ျဖဳဖတ္ဖတ္မျဖစ္ပဲ အေပၚညိဳေရာင္သမ္းေနတာ ေၾကာ္ထားေသးတာလား..။
ေမဆင္မေမြးရင္ ေမေပါက္ေမြးပါ
ခခေလးကိုကူထိန္းေပးမယ္
တူ႕အေမလိုတတ္ပံုမမွားေအာင္ တာဝန္ယူမယ္
ရွလြတ္
အားခြာ
ေပါက္ေရ လာျပီး အ၀စားသြားပါတယ္။
ကုိဝင္းၾကည္အတြက္ပဲျဖစ္ျဖစ္ ဘယ္သူ႔အတြက္ပဲျဖစ္ျဖစ္ စားသြားမွာပဲ..
သူေျပာေတာ့ လြယ္လြယ္ေလးပါလား ဒံေပါက္ခ်က္နည္းက..
ၾကက္သားခ်က္နည္းေရာ ေျပာျပပါ၊
ဒန္ေပါက္ခ်က္နည္းကို စမ္းၾကည့္ေတာ့မယ္၊
မယ္ဆင္က ကုိ၀င္းၾကည္နဲ႔လား။ အဟိ
ဗုိက္ဆာေနတာ အေတာ္ပဲ။ ဒန္ေပါက္စားခ်င္တယ္။
ၾသခြားသီးကို ခပ္ေသးေသးလွီးတာပိုႀကိုက္တယ္။
mm
အရမ္းစားေကာင္းမယ္႔ပံုပဲ ေပါက္...
ေဆးရည္ေလးေတြကို ဘယ္လိုေခၚၿပီး ဘယ္မွာ၀ယ္ရလဲဟင္...၀ယ္ခ်င္ေနတာၾကာၿပီ...မသိလို႔
အခုတေလာ ဒန္ေပါက္ စားခ်င္ေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ..။ ဒန္ေပါက္ဆိုတာနဲ႔ အေရာက္လာျပီးၾကည့္တာ။
ဒီလိုက်ေတာ့လည္း ဒန္ေပါက္ခ်က္ရတာ သိပ္မခက္သလိုပဲေနာ္။ စားခ်င္စရာၾကီး၊ လုပ္စားဦးမယ္..
ပံုေတြၾကည့္ရတာ ဗိုက္တင္ပါတယ္။ အဲ မႊားသြားလို႔ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ း))။
ေကာငး္မဲ႕႔့့ပံု.
မေပါက္ေရ ...
ဆန္ဘယ္ေလာက္ဆိုရင္ ႏို႔စိမ္းဘယ္ေလာက္ဆိုတဲ့ အခ်ဳိးအစားေလးပါ သိရရင္ေကာင္းမယ္။ ေရေရာ ထပ္ထည့္ရေသးလား။ rice cooker နဲ႔ခ်က္လို႔ရတယ္ မဟုတ္လားဟင္။ ျပီးေတာ့ ၾကက္သားနဲ႔ဘယ္လိုခ်က္ရတယ္ဆိုတာပါ သိခ်င္လို႔ပါ။ ေမးတာေတြ မ်ားေနၿပီ။ :)
ဟင္.. မယ္ဆင္ ကုိဝင္းၾကည္နဲ႕ ဆုိတာ ္မသိလုိက္ပါလား
စားခ်င္တယ္.... ထမင္းမစားရတာ ၅ ရက္ေတာင္ ရွိၿပီ (အာလူးပဲ စားေနရလုိ႔)
ပုံ
ေတာသမ အိတ္စ္ေယာင္းစ္
ဒန္ေပါက္အေရာင္က အစိမ္းေလးေတြေရာ ... အနီေလးေတြေရာ စားခ်င္စဖြယ္ေလး ... ရယ္ဒီမိတ္ထုတ္ေတာ႔ ေဖာက္ခ်က္ဘူးတယ္။
မယ္ဆင္ ၾကက္သားကိုဆီမပါပဲအိုးထည့္
ေလွာ္လိုက္တာ။မီးေသးေသးျဖစ္ပါေစ။။
ၾကက္သားကိုယ္က ဆီေတြ ေရေတြထြက္လာ
ရင္ အိုးဖံုးေလးအုပ္ျပီးထား..။။မၾကာ မၾကာလွန္ၾကည့္ေပးပါ..။
သားခြာ ခခတစ္ေယာက္နဲ႔တင္
ေျခေရာ လက္ေရာ ဆလံ ။။
မရွင္ေလး ၾကိဳက္သေလာက္စားပါ..။
မယ္ျမိဳး..
သာမီးကေတာ့ ဒီလိုပဲခ်က္လိုက္တာပဲ.။
ဟင္းဟင္းး..
ဟီး ဟီးး
မအျပံဳးပန္းေမးလို႔ ၾကက္သားခ်က္နည္း ထပ္မံျဖည့္စြက္ထားပါတယ္..။
အဆင္မေျပရင္ေျပာပါေနာ..။
အမ္အမ္နဲ႔မယ္ဆင္ ကိုဝင္းၾကည္ကို
လုေနၾကတယ္လား..နာ့ကိုေမြးစားလို႔ေျပာေနတာ သူ႔ကို..buy 1 get1 free
မစူးေရ..မလာတာၾကာ..။
ေဆးရည္ေတြက ေမျမိဳ႔က ပို႔ေပးတာ။
ထိုင္းနိုင္ငံထုတ္ပဲ..။ေန႔လည္အားရင္ ဓါတ္ပံုရိုက္ထားမယ္ေလ ။
မမ ၾကိဳက္သေလာက္စားသြားပါ။
ကန္ဇြန္းရြက္ခ်ဥ္ေရေတာ့ ကိုယ့္ဖာကိုယ္ခ်က္ေနာ္။။
မေမဓါဝီ ၾကိဳက္သေလာက္ေမးပါ..
ေအးေဆးပါ။
ေမးထားတာေတြ ပို႔စ္မွာထပ္ျဖည့္ထားတယ္။
က်ေနာ္ကေတာ့ ၾကက္သားအရင္ခ်က္ထားတယ္။
ဒါမွ ထမင္း ဒုတိယအခ်ိန္၁၀မိနစ္ျပန္ခ်က္တဲံ့အခါ သံုးလို႔
ရေအာင္လို႔ ။၂ခါလံုး rice cookerနဲ႔ ပဲခ်က္ပါတယ္။ ပထမအၾကိမ္ ထမင္းနဲ႔ နို႔စိမ္း
ခ်က္ရာမွာ နို႔စိမ္း+ေရ လက္တစ္ဆစ္မရွိ တရွိ ။မေမတို႔ဆီမွာဆိုရင္ေတာ့ ကုလားဆန္နဲ႔ ခ်က္ရင္ လက္တစ္ဆစ္ခြဲနီးပါးထည့္ရမယ္ထင္တယ္ ။
က်ေနာ္က ထိုင္းဆန္အသစ္နဲ႔ဆိုေတာ့ ေရမ်ားလို႔မရ ။
ေယာင္းစ္ ..
ေပ်ာ္ခဲ့ရဲ႔လား..
စားခ်င္ရင္
ဟိုတစ္ေယာက္ကို ခ်က္ခိုင္းပါ့လား..
မတီတီဆိြ..
ရယ္ဒီမိတ္ကိုေတာ့ က်ေနာ္ မခ်က္ဖူးပါဘူး..။။အခုနည္းစမ္းၾကည့္ပါ့လား.
လြယ္ပါတယ္..။။
ခ်က္စားခ်င္လိုက္တာ၊
ေပါက္ ေရးထားေတာ့လဲ ေတာ္ေတာ္လြယ္တဲ့ဒံေပါက္ပဲ၊
ေပါက္ေရ ေန႔တိုင္းေရာက္တယ္၊
တစ္ခါတစ္ေလ အသံတိတ္ျပန္သြားလို႔
ေပါက္ ခ်မ္းခ်မ္း ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ႔ပါေစ
ဂ်ာမနီေနာ္ :D
ထပ္မံ ျဖည့္စြက္ ရွင္းျပေပးတာ ေက်းဇူးအထူး မေပါက္ေရ ... စမ္းခ်က္ၾကည့္အံုးမယ္။ ဒန္ေပါက္ မစားရတာ ၾကာျပီ။ :)
ခ်က္ေတာ့ ခ်က္တတ္ပါတယ္.. ေပါက္ေလာက္ေတာ့ ေကာင္းခ်င္မွ ေကာင္းမယ္၊ နည္းနဲနဲကဲြတယ္
ေပ်ာ္ခဲ့တယ္.. ျပန္လာစရာမလုိရင္ ေကာင္းမွာ
အိတ္စ္ေယာင္းစ္
ေက်းဇူးပဲေပါက္...တခါမွမခ်က္ဖူးေသးဘူး..စမ္းေတာ႔ ၾကည့္ခ်င္တယ္ ေဆးရည္မ႐ိွလို႔
စူးႏြယ္
မခ်က္ခ်င္ဘူး။ ေပါက္ပဲ ခ်က္ေကၽြးပါ။ စင္စင္နဲ႔အတူ လာစားပါ႔မယ္။ ကို၀င္းၾကည္နဲ႔ေတာ႔ မဟုတ္ပါ။ :)
Post a Comment