ေမျမိဳ႔ အလြမ္းစာေလးမ်ား ၂


ဒါက ထမင္း၀ါတဲ့ ..(黃飯) ထမင္းကို ျပားေနေအာင္ ဒလိမ့္တံုးနဲ႔ ျပားထားျပီး..
ကိုက္ေက်းနဲ႔ ကိုက္ထားတာ..
ျပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္..ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္..ဂ်ဴးျမစ္...ျငဳပ္သီးေၾကာ္နဲ႔တြဲဖက္စားရပါတယ္..


ဒါက ေခ်ာင္ဖိန္း တဲ့. ..တိုဟူးလိုအျပင္လိုက္မဟုတ္ပဲ...ဇလံုထဲမွာခဲထားျပီး
ဂ်စ္ေလးနဲ႔ ျခစ္ထားတာ...ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး...ေတာ္ေတာ္ေကာင္း..
ပဲေရ...
ဒီနွစ္မ်ိဳးက န.န.အ မွာသြားစားတာမဟုတ္..(န.န.အ မသြားျဖစ္ပါ..ဒီနွစ္)
ရံုဖန္းရဲ အိမ္က သြား၀ယ္လာေပးတာ..


ႏြားနို႔...မလိုင္လံုး..ပူတင္းး...တစ္သွ်ဴးး(စားေသာက္ျပီး သုတ္ဖို႔ရာေလ..)


မုန္႔ဆပ္တဖူး..တဲ့..အထဲမွာ အုန္းသီးနဲ႔ သၾကားပါတယ္..
အိမ္ျပန္ရင္ မစားမျဖစ္ အစာပါ..


ဒါက..ဒိန္ဘရာ တဲ့..
ဒိန္ခ်ဥ္ထဲမွာ မတ္ပဲေၾကာ္ (အေပါက္ေၾကာ္..ဘရာေၾကာ္) နွစ္ထားတာ..


ကုလားပဲသုတ္ထဲမွာ ဒိန္ဘရာ ထည့္စားတာ..ၾကက္သြန္နီေလး..အေၾကာ္စံုေလးလဲပါတယ္..
´` ပက္ကရာ ´` တဲ့..အဟီးေခၚတတ္သလိုေခၚလိုက္တာေနာ္..ဒါက သူငယ္ခ်င္းအိမ္က ဖိတ္ေကြ်းတဲ့ အုန္းထမင္း..
ပဲျပဳပ္ေၾကာ္..ၾကက္သားဟင္း..အမဲေၾကာ္..သရက္သီးသေဘာက္..ျငဳပ္သီးေၾကာ္..
ထမင္းလာမခ်ခင္ရိုက္ထားတာ..



ေပါင္းတင္း၀ါး...
အိမ္က အေမ သိပ္ၾကိဳက္..


မန္းေလးက လာတဲ့ နြားနို႔ခဲ...
ခရမ္းခ်ဥ္းသီးေလးနဲ႔ခ်က္စား..ေကာင္းမွေကာင္း..
ယို႔တ္ က်ီးက်ံဳး ေလးနဲ႔ ေၾကာ္စား..ဂြတ္မွဂြတ္..စိမ့္စိမ့္ေလး


ႏြားနို႔ယို..အခ်ိဳ..
၁ေထာင္ဖိုး တစ္စက္ကေလးရတာ..
တထိုင္တည္းစားပစ္လိုက္တယ္..
ဘာမွတ္လဲ...


ဒါက..သယ္ရင္းအိမ္မွာသြားစားတဲ့ ေဟာ့ေကာ့( 火鍋 )
မဲမဲေလးက ကမ္းပါး(အမဲသားေျခာက္ျပား) အသားေရာင္က ၾကက္သား..

ရွမ္းနံနံပင္..
ေမႊးေနတာပဲ...

23 comments:

မယ္ေပါက္ေရ- နာမည္တခ်ိဳ႕က ထူးဆန္းတယ္.. အခုမွ ၾကားဖူးတာ၊ စားစရာေတြကလည္း အခုမွ ျမင္ဖူးတာေတြမ်ားတယ္.. အညာသားဆိုေတာ့ အညာေတာဟင္းေလာက္သိတာ... စားခ်င္တယ္.. အကုန္လုံး ႀကိဳက္ေလာက္တယ္ရယ္.. (မယ္ေပါက္ ဝတာ မထူးဆန္းေတာ့ပါကြယ္ ဟယ္ဟယ္..) ဒီေလာက္စားတာ ထူးဆန္းဦးမွာလားေနာ္

ေအာင္မငီး အခ်ိဳေတြ မစားႏိုင္ပါဘူးကြယ္။ ထမင္းပြဲေလးနဲ႔ ရွမ္းနံနံအထက္က ဟာပဲ စားခ်င္တယ္။
မယ္နိ

ဟင့္ လြမ္းလာျပီ ထီးလွဳိင္ျခံကုိ
ဗုိက္လည္းဆာလာျပီ..

ေမျမိဳ႕အမွတ္တရ အစာမ်ားလို႕သာ ေခါင္းစဥ္ေျပာင္းလိုက္ပါေတာ့ဟယ္....။
ေပါင္းတင္းဝါး=ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္
မုန္းဆတ္သြားဖူးေတာ့တူတယ္..
က်န္တာေတြ မစားဖူးဘူး....
စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာျပီ....

ထမင္း၀ါစားခ်င္တယ္.. ဟိုဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ဟာလည္းစားခ်င္တယ္..။ စားမယ္၀ါးမယ္။

ေပါက္ေျပာတဲ့ ေမျမိဳ႕အစားအစာေတြ မစားဖူးဘူး.. ရွမ္းနံနံပင္က နံနံပင္လုိ အနံ႔မ်ိဳးပဲလားဟင္.. ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္ေတာ့ စားခ်င္တယ္.. မုန္႔အခ်ိဳေတြထဲမွာေတာ့ မုန္႔ဆပ္သြားဖူးဆုိတာ စားၾကည့္ခ်င္တယ္...:)

မုန္႔ဆပ္တဖူး. ၿကုိက္တယ္။ တို႕ရန္ကုန္ မွာေတာကအဲလုိမေခၚဘူး ဘာ္လုိေခၚသလဲေတာ႕ေမ႕သြားၿပီ။

မန္းေလးက လာတဲ့ နြားနို႔ခဲ...
ခရမ္းခ်ဥ္းသီးေလးနဲ႔ခ်က္စား..ေကာင္းမွေကာင္း..

ကိုဧရာအတြက္ ေျပာပါတယ္။ မသီတာကေတာ့ တို႔ကာပင့္ကာေလာက္ပဲ။

အားပါးးးး
အစားအေသာက္ေတြ စုံလို႔ပါလား။ ဆပ္တဖူး မုန္႔ရယ္၊ မလိုင္နဲ႔ ပူတင္း စားသြားၿပီ။
သူငယ္ခ်င္းေကၽြးတဲ႔ အုန္းထမင္းကလဲ ေကာင္းပုံပဲ။ အကုန္ႀကိဳက္တယ္ကြာ..ေအးေရာ။

ထမင္း၀ါ ဆုိတဲ့ဟာကုိ စိတ္၀င္စားတယ္။ ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္လည္း လြမ္းလုိက္တာ။ အေခၚအေ၀ၚေတြ မတူၾကဘူးေနာ္။

ထမင္းဝါ၊ ေခ်ာင္ဖိန္း၊ ဒိန္ဘရာ၊ ႏြားနို႔ခဲ၊ ႏြားနုိ႔ယို၊ ေဟာ့ေကာ့ တစ္ခုမွမသိပါ :P
ဟီးဟီး တင္တဲ့လူအားတက္ေအာင္လို႔..

စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပါပဲလား ေပါက္ရယ္..ဒီေလာက္ေတာင္ စားလာခဲ႔တာဆုိေတာ႔..ဟဲဟဲ...ေပါင္ေတြတုိးလာတာေတာင္ နည္းေသးပဲေနာ္...။

ဒိန္ဘရာနဲ႔ ကုလားပဲသုတ္ စားခ်င္တယ္။ ရွာေဖြ ၾကံစည္လိုက္ဦးမယ္။

စားခ်င္စရာေတြ ခ်ည္းပဲ။ ဗယာေၾကာ္သုတ္နဲ႕ ႏြားႏို႕ခဲဟင္း ေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ မႏၱေလး-ရန္ကုန္ ကားစီးတုန္းက ၾကက္သားဟင္းနဲ႕ ႏြားႏို႕ခဲဟင္း ၾကိဳက္တာေရြး ဆိုတာေတာင္ ႏြားႏို႕ခဲဟင္းပဲ ေရြးစားတယ္။ မစားဖူးတာေတြလည္း ေငးသြားပါတယ္။

ေဟာ့ေကာ့၊မဲမဲေလး၊ဒိန္ဘရာ၊ပက္ကရာ၊အေပါက္ေၾကာ
...ဘာေၿပာရမလဲေတာင္မသိေတာ႔ဘူး၊နာမည္ေတြကဆန္းတယ္
ေပါ႔ေနာ္.....
အရပ္က၅ေပနဲ႔၀ိတ္ကေပါင္၂၀၀ေက်ာ္ဆိုတာ၊ယံုသြားပါၿပီဗ်ာ၊ယံုသြားပါၿပီ။

ေပါက္....ေရ
ရက္ရက္စက္စက္ကို အခံရခက္ေလာက္ေအာင္
အစာနဲ ့ျပဳစားထားတာပါလား...
မလိုင္မုန္ ့၊ဆတ္သြားဖူးမုန္ ့၊ ေကာက္ညွင္းက်ည္ေထာက္.......
ဟားးးးးးး ကိုယ့္အမသာ ျဖစ္လိုက္ပါေတာ့လားကြာ....
ေန ့တိုင္းမုန္ ့လုပ္ေကၽြးခိုင္းမွာ...။

ထမင္း၀ါ ကို ဘယ္လို ခ်က္လဲ သိလားဟင္ နည္းေလး မ စ ေပးပါလား

ေပါက္ေရ… အေခၚအေ၀ၚေတြက ကြဲတယ္ေနာ္… တခ်ိဳ ့ဟာေတြ စားဖူူးတယ္… တခ်ိဳ ့မစားဖူးဘူး… ထမင္း၀ါက ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္နဲ ့ဆင္သလိုပဲ… ႏြားနို ့ခဲဟင္းကေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္… ေပါက္ျပထားတဲ့ အုန္းထမင္းဟင္းစပ္တိုင္း ခ်က္စားဦးမွ…

နီနီေအာင္ ထမင္း၀ါက ဘယ္က ဟာနဲ႕မွ မတူဘူး။ ပိုျပီး စားေကာင္းတယ္။ မန္းေလးမွာ ေက်ာင္းတတ္တုန္းက ရတနာပံုေစ်းထဲမွာ သြားသြားစားဖူးတယ္။ နီနီေအာင္ေလာက္ မေကာင္းပါ။ ေခ်ာင္ဖိန္းလည္း ထိုနည္းလည္းေကာင္း။ ပက္ကရာ(ပက္ေကာင္ရာ)က ဒီမွာလည္းရတယ္။ ဒါေပမယ္႕ စားလို႕မေကာင္းပါ။ မေဆာင္းေမးထားတဲ႕ ထမင္း၀ါက ရွမ္းဆန္စီးစီးကို ျပဲျပဲခ်က္ျပီး ေထာင္းရတာလို႕ ၾကားဖူးပါတယ္။ ငယ္ငယ္က ေပါက္ေခၚေခၚသြားတဲ႕ ကုလား ႏြားႏို႕ဆိုင္ေလးေတြကို သတိရပါတယ္။ အိမ္လုပ္ ပူရီေတြက အဲဒီဆိုင္ေတြ မွာပဲ ရတတ္တာေလ။

ေပါက္ေရ ပုိ႔စ္၁၀၀ အတြက္ လာအားေပး သြားပါတယ္... အစားအေသညက္ေတြ စုံလုိ႔ပါလား.. ပဲသုပ္လုပ္ထားတာမ်ား စားခ်င္စဖြယ္... အေနာ္ရထာ လမ္းေပၚက စမူဆာသုပ္ကုိ သတိရတယ္... စားခ်င္ေပမယ့္ အခု မစားရေတာ့ဘူး။ စားၿပီးတုိင္း တခုခု ျဖစ္လုိ႔။ တခ်ိဳ႕အစာေတြ မစားဖူးေသးဘူး... အားတင္းထားတယ္ ေမၿမိဳ႕ ေရာက္ရင္ စားပစ္မယ္။

I know only ေပါင္းတင္း၀ါး...but with different name. Others never seen before.

ဒီပို႔စ္ထဲ အကုန္လံုးကို စားခ်င္တယ္ဗ်ား။ ေပါင္းတင္းဝါးကို က်ဳိင္းတံုမွာေတာ့ ေကာင္ညႇင္းက်ည္ေတာက္လို႔ ေခၚတာပဲ၊ ထမင္းဝါနဲ႔ဂ်ဴးျမစ္ကို က်ေနာ္အေသႀကိဳက္တာ၊ မလိုင္လံုးနဲ႔ႏြားႏို႔၊ အိုးအိုး.. ရွလြတ္.. မေပါက္ သိပ္ရက္စက္တယ္..

ျပန္ၾကည့္ပီး အကုန္စားခ်င္တယ္ေအ (နံနံပင္မပါ)
ရွလြတ္ ဗိုက္ေတာင္ဆာတယ္
ပုံ
ပုံၾကည့္ငတ္