သူမ်ားဘေလာ့မွာ တိုဟူးေႏြးဆိုတာ လုပ္စားတာေတြ႔ေတာ့
သိပ္အၾကိဳက္ၾကီး မဟုတ္ေပမဲ့ လုပ္စားဖို႔ စိတ္ပါလာတယ္..။
ေန႔လည္ထေတာ့ ပဲေရပြေနတာၾကည့္ျပီး ဘာမွ လုပ္ခ်င္စိတ္မရွိဘူး။
အမွန္က ၃နာရီေလာက္ေရစိမ္ထား ဆိုရျပီ..။
က်ေန ာ္ကေတာ့ အေတာ္ၾကာၾကာစိမ္မိသြားတယ္..။
ကိစၥမရွိပါဘူးေလ..ေရၾကာၾကာစိမ္ေတာ့ ပဲၾကိတ္ရလြယ္တယ္ပဲ
သေဘာထားလိုက္ေတာ့တယ္။
ေန႔လည္၁ေက်ာ္ေလာက္မွာ ေရစိမ္ထားတဲ့ပဲေတြကို ၃ခါေလာက္ေဆးလိုက္တယ္။
ဘရမ္ဒါနဲ႔ ေရနဲနဲပဲနဲနဲစီေရာၾကိတ္လိုက္တယ္.။
ၾကိတ္ေနဆဲ..
ပဲ..
ၾကိတ္ပီးသားေတြကုိ အဝတ္ပါးအိတ္ထဲ ထည့္ျပီးစစ္ရပါမယ္.။
အခုလို ပဲရည္နဲ႔ ပဲဖတ္ ခြဲထုတ္ရပါမယ္..။
ဒါက ပဲေရစစ္ျပီးက်န္တဲ့ပဲဖတ္ေတြ..။
လႊင့္ပစ္ရေတာ့မယ္ပဲဖတ္ေတြကို.။
ဒီတိုဟူးက ဂုတ္ေသြးစုတ္တိုဟူးေနာ္..။
ကုလားပဲရဲ႔ အဆီအနွစ္ေတြ စုတ္ယူျပီး
က်န္တဲ့ ပဲဖတ္ကို အေရးမလုပ္တဲ့ တိုဟူး။
ဟိ
ဒီတိုဟူးက ဂုတ္ေသြးစုတ္တိုဟူးေနာ္..။
ကုလားပဲရဲ႔ အဆီအနွစ္ေတြ စုတ္ယူျပီး
က်န္တဲ့ ပဲဖတ္ကို အေရးမလုပ္တဲ့ တိုဟူး။
ဟိ
စစ္ျပီးသားပဲရည္ေတြကုိ
ဇလံုတခုတည္းမွာထားျပီး ပဲနွစ္ထိန္က်န္ေအာင္
၂နာ၇ီေလာက္ထားထားပါ.။
အေပၚယံပဲရည္ေတြကိုအိုးထဲမွာ ထည့္က်ိဳပါ.။
ဆားထည့္ပါ..။ သၾကားနဲနဲထည့္ပါ.။
ေယာင္းမနဲ႔ အဆင္မျပတ္ေမႊေပးပါ.။
ဆူပြက္လာသည္အထိ..။
ဇလံုေအာက္မွာ ထိန္က်န္ေနတဲ့ပဲနွစ္ေတြကို လက္နဲ႔ခြာျပီး
အရည္ေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ပါ..။
မီးဖိုေပၚမွာရွိတဲ့ ပဲရည္ဆူပြက္ခ်ိန္မွာ ပဲနွစ္ရည္ေတြကို
ေျဖးေျဖးခ်င္းေလာင္းျပီး လက္ကလည္း အဆက္မျပတ္
ေမႊထားေပးပါ..။
တျဖည္းျဖည္း ပ်စ္လာပါမယ္.။
အခုလို ပြက္ေနရင္ မီးေသးေအာင္ေလွ်ာ့ေပးထားပါ.။
၁၀မိနစ္ေလာက္ဆက္တည္ေပးပါ..။
တိုဟူးေပ်ာ့အတြက္ အစာမ်ား..။
ငရုတ္သီးဆီ..။ နွမ္းေထာင္းဆီ..။
ေျမပဲေထာင္း။ ဟြားေၾကာင္းဆီ (花椒)
မပါမျဖစ္ နံနံပင္..။
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ဆီက ရိုက္ဖို႔ေမ့သြားတယ္.။
စားေတာ့ ထည့္လိုက္တယ္..။
ၾကာညိဳပါတယ္ေနာ္.။
မ်ားေနေတာ့ တိုဟူးသုတ္အတြက္ ဗန္းထဲထည့္ခဲထားလိုက္တယ္။
တိုဟူးသား လက္လက္ထေနတာ သေဘာက်တယ္..။
ပါးပါးလွီးျပီးသားကို အစကေနကိုင္ရင္ အေၾကာပါတယ္..။
ျပတ္မထြက္ဘူး။
အဲ့ဒီတိုဟူးမွာ အသက္ပါတယ္ဆိုတဲ့သေဘာပဲ..။
အဟိ။
ဒါ တိုဟူးသုတ္ပါ..။
တိုဟူးသုတ္မွာ ရွာလကာရည္ နဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴစိမ္းေထာင္းရည္ထည့္ထားတယ္။
အမွန္က ဒီတိုဟူးက်ိဳနည္းကို ၂၀၀၈။၂၀၀၉ေလာက္ကတည္းက ဘေလာ့ဂါ( မမ) ေဆာင္းက
တင္ေပးဖို႔ ေတာင္းဆိုဖူးပါတယ္..။
အဲ့တုန္းကတည္းက တင္ေပးမယ္လို႔ ကတိေပးခဲ့ဖူးပါတယ္.။
သိပ္လဲ မၾကာေသးပါဘူးေလ..၃နွစ္ေလာက္ပါပဲ..အဟီး။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ေမႊးကုလားပဲမွဳန္႔နဲ႔လည္း ခ်က္ၾကပါတယ္..။
အလြယ္နည္းေပါ့ေလ..။ အဆင္ေျပသလို က်ိဳၾကရတာပါ..။
အိမ္က တိုဟူးစားေနၾကဆိုေတာ့ အျပင္က တိုဟူးစားခဲတယ္.။
ကိုယ္တိုင္ကလဲ သိပ္မၾကိဳက္တာလဲပါတယ္..။
သိပ္ အာသီသမ၇ွိဘူး။
ေနာက္ျပီးပဲမွဳန္႔နဲ႔လုပ္တဲ့ တိုဟူးဆို ပိုမစားျဖစ္ေသးတယ္.။
(အရင္ကပါ..)
အခုေတာ့ ဘာလာလာ ေဂ်ာင္းပဲ..အဲ့ေလ..စားပါတယ္။
အိမ္က တိုဟူးစားေနၾကဆိုေတာ့ အျပင္က တိုဟူးစားခဲတယ္.။
ကိုယ္တိုင္ကလဲ သိပ္မၾကိဳက္တာလဲပါတယ္..။
သိပ္ အာသီသမ၇ွိဘူး။
ေနာက္ျပီးပဲမွဳန္႔နဲ႔လုပ္တဲ့ တိုဟူးဆို ပိုမစားျဖစ္ေသးတယ္.။
(အရင္ကပါ..)
အခုေတာ့ ဘာလာလာ ေဂ်ာင္းပဲ..အဲ့ေလ..စားပါတယ္။
24 comments:
ၾကိတ္လိုက္တာနဲ႕ ျဖစ္ေရာလား..
N/A
ေတာ္ထွာ. မ်က္လွည္႕ၿပလုိက္သလုိဘဲ။
ဟုတ္တယ္ အဆင္႕ေတြ ေက်ာ္ခ်သြားတယ္။
28 Aug 11, 08:21 PM
kom: good question.!
28 Aug 11, 08:21 PM
kom: :yes:
28 Aug 11, 08:21 PM
kom: ၾကိတ္လိုက္တာနဲ႕ ျဖစ္ေရာလား.. N/A
တိုဖူးေႏြးဆို ပဲၾကိတ္ျပီး က်ိဳတာ ၾကိဳက္ေပမဲ့
ပ်င္းလြန္းတဲ့ ကို္ကေတာ့ ပဲမႈန္႔နဲ႔ပဲ း)
အီၾကာေကြး၊ ေခါပုတ္တို႔နဲ႔ စားရတာ ၾကိဳက္တယ္။
ေနာက္ကို ဝီဒီယိုရိုက္ျပီးူေတာ့ကို တင္မယ္..
တင္မယ္..
ဟင္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ပဲမႈန္႕နဲ႔လုပ္တဲ႔တိုဖူး၊ တိုဖူးေႏြး ဘာမွမႀကိဳက္ဘူး။ သူတို႔ေတြက ဖြယ္တယ္၊ အထိမခံ ျပတ္လြယ္တယ္။
ဟုတ္တယ္..မစူး
တိုဟူး႗ီကာဖြဲ႔နိုင္တယ္.။
တိုဟူးသား လက္လက္ထေနတာ ၾကိဳက္တယ္..။
အေၾကာပါရမယ္..။
ဒီေန႔ နဲနဲေလးကို က်ိဳရတာ ေခြ်းထြက္တယ္။
အဆက္မျပတ္ေမႊေပးေနလို႔ေလ.။
ေပါက္ ' ခ်က္ထားတဲ႕ တုိ႕ဟူးေႏြး ၾကိဳက္တယ္။
ေနာက္တခါ ေပါက္ ' ခ်က္နည္း အတုိင္း ခ်က္စားမယ္။
̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡._______________〰〰〰〰۩〰۩〰〰☼〰〰◥▄☰▄◤〰
စကားမစပ္ ... အုိင္းရင္း ေတာ့ ျဖတ္သြားပီ။
MA ဘက္ကုိ သြားပီ။
မီးမပ်က္၊
အင္တာနက္မပ်က္၊
ေရမပ်က္လုိ႕ ေတာ္ပါေသးရဲ႕ :)
❤ *。◕‿-。*❤ Happy a nice day to Pauk ❤ *。◕‿-。*❤
ဟာ... အရမ္းေကာင္းမယ့္ပံုပဲ၊
တုိဖူးသုပ္ကို ၾကည့္ရတာေတာင္ စားခ်င္လာတယ္။
စိတ္ရွည္တဲ့ ေပါက္ပဲ။
Blender တခုေတာင္ မပုိင္တဲ့သူဆုိေတာ့လဲ. ပဲမႈန္႔နဲ႕ပဲ.. ေမႊး ေတာ့ မဟုတ္ဘူး.. ကုလားျပည္က အထုပ္..
လက္လက္ထတာေတြ အသက္ပါတာေတြ နားမလည္တဲ့
ပြင့္
တကယ္လုပ္ထားတာကိုး ကုလားပဲေရစိမ္ထားတယ္လို႔ေျပာတာသာ ေတြ႔လိုက္တာ အႀကံအစည္ႀကီးအေကာင္အထည္ေဖာ္ေနမွန္း သတိမထားလိုက္မိဘူး။ ၾကည့္ရသူေတာင္ စိတ္ကူးနဲ႔ပင္ပန္းသြားတယ္၊ တျခားသူမ်ားေတြလို ဟိုဆိုင္ကဟာေလး ဒီနားကဟာေလးေတြကို မပင္မပန္း ဓာတ္ပံုေလး႐ိုက္ၿပီးတင္ရင္ ခုလို တကူးတကလုပ္ရတာထက္ ပိုသက္သာမလားလို႔ စိတ္ကူးရပါတယ္။ ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ေကာင္းပါတယ္ ေကာင္းပါဒယ္။
ေခါင္းစဥ္ကိုေတာ့ခိုက္သြားျပီ
သိပ္ျပီးကဗ်ာဆန္တယ္
စားခ်င္မိဒယ္ ေပါက္ရယ္။
ေခါင္းစဉ္ဖတ္ၿပီး ကုလားပဲေရစိမ္တာမ်ား ကိုယ္လည္း စိမ္တတ္ပါတယ္ လို႔ေတြးမိေသး။
ေမေမတို႕လုပ္တဲ႕ တိုဟူးႀကိဳနည္း ခုမွပဲ လာေတြ႕ေတာ႕တယ္။
အဲဒီအတုိင္းပဲ။
ခြ်တ္စြတ္ တူတာ။
ေခါပုတ္ တဲ့ အေပၚက ေရးသြားတာ ..
အဲဟာ စားနည္းေလး အဲ လုပ္နည္းေလးလည္း ေၿပာပါအုံး..
အဆင့္ေတာ့ မေက်ာ္ပါနဲ ့ေလ
.......လူစိမ္း
ေပါက္........ ပဲႏုိ ့လုပ္နည္း သင္ေပးဦး........ ေက်းဇူး...
လင္း...
အေတာ္ပဲ တိုဟူးေႏြး၊ တိုဟူးေပ်ာ႕ကို သိပ္မုန္းတာနဲ႕။ မ်က္လံုးနဲ႕ စားၾကည္႕ဖုိ႕ မလိုေတာ႕ဘူး။ အလိုရမက္ နည္းသြားတာေပါ႕ေလ။
ငါတေယာက္ပဲ မုန္းတယ္ထင္ေနတာ..။
နင္ပါ ပါတယ္ေပါ့.။
ငါတို႔ေတြ...
ေက်းမစြပ္သင့္ပါဘူးေလ..။အလုပ္နား
စကားမစပ္..မနက္ဖန္ အီးဒ္..။
အလုပ္နားမွာလား.။
ေပါက္
သူကုလားပဲေရစိမ္ေကာင္းတာ ခုေတာ႔ သူမ်ားပင္ပန္းေတာ႔မယ္ း)
ကုလားပဲ ေရစိမ္ထားတယ္။ ပဲမွုန္႔ကလဲ မရွိလို႔ေလ။
တို႔ဟူးေႏြးတစ္ခါမွ မစားဖူးေပမဲ႔ ပန္းကန္ေလးၿမင္ေတာ႔ စားခ်င္စိတ္ေပါက္သြားတယ္။
thank you heaps for this post.
i have been trying out for Tofu, but never get it right. i do appreciate it.
Thanks again.
yummy beans :)
အာဂ်ီးမားရယ္ စိတ္သိပ္ရွည္တာပဲ
ဒီကျဖင့္ အမွဳန္ ့ေတာင္ ၀ယ္ထားတာ ႏွစ္ခ်ီၾကာလုိ ့ လႊင့္ေတာင္ပစ္လုိက္ရေပါ့
ခုေတာ့ အာဂ်ီးမား စိတ္ရွည္တာကုိ နမူနာ ပိစိေလးယူပီး ေနာက္ရက္ ကေလး၂ေယာက္ကုိ ေခ်ာ့ပီး တုိ ့ဖူးႀကိဳခိုင္းရမယ္ ခိခိ
ပုံ
တုိ ့ဖူးေတြ ့ရင္ စားခ်င္သူ
ေပါက္ေျပာသလိုု သူငယ္ခ်င္းရွမ္းမေလး ကလည္းေျပာတယ္ တိုုဟူးဆုုိရင္ လက္ျပီး ေခ်ာေနမွ တဲ့။ ေပါက္ တိုု ့ေျပာသလိုု လက္ေနဘိုု ့ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေမႊရတာေနာ္။ လက္ကိုုပန္းေရာဘဲ။
ျပင္ထားတာကလည္း စားခ်င္စရာေလး။
အိုုင္အိုုရာ
Post a Comment