3/08/2012

အမဲေျခာက္ပဲထမင္း


 ေဆာင္းတြင္းဆို ရြာမွာ အသီးအနွံေဖါေဖါသီသီထြက္ပါတယ္..။
အဲဒီအထဲက စားေတာ္ပဲသီးက ေဆာင္းမွာပဲ ထြက္တာမ်ားေတာ့
ရာသီစာအေနနဲ႔ ထမင္းထဲထည့္ခ်က္စားၾကပါတယ္..။
အမဲနွင္းရိုက္ေျခာက္ကလဲ ေဆာင္းမွာပဲ တစ္နွစ္စာလံုးအတြက္အေျခာက္ခံတဲ့
ရာသီစာ ျဖစ္ျပန္တယ္..။
ဟိုတေလာကပဲ အေမလူၾကံဳပါးလိုက္တဲ့ အသားေျခာက္ရေတာ့ ဒီထမင္းခ်က္စားဖို႔ရာ
ေတးထားလိုက္တယ္..။

စားေတာ္ပဲသီးစိမ္းနဲ႔ အမဲသားနွင္းေျခာက္(ကမ္းပါး .乾巴)ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္..။
အစကေန စျပီး ခ်က္တဲ့ ပံုေတြ ေပ်ာက္ေနလို႔ ခ်က္ျပီး ပံုပဲတင္လိုက္တယ္..။
အမဲသားေျခာက္ကုိ ေသးေသးလွီးျပီး ဆီနဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္..။(မီးေသးေသးနဲ႔)
ျပီးရင္ ပဲသီးထည့္ ၃မိနစ္ေလာက္ဆက္ေၾကာ္ပါတယ္..။
rice cooker ထဲဆန္ရယ္ ေၾကာ္ျပီးသား အသားေျခာက္နဲ႔ပဲသီးရယ္ ။ေခ်ာင္းေကာ့အမွဳန္႔ရယ္
ဆားနဲနဲထည့္ခ်က္ပါတယ္..။
ရိုးရိုးထမင္းခ်က္သလိုပါပဲ..။
တြဲဖက္စားဖို႔ရာ စြန္တန္(မုန္ညွင္းခ်ဥ္ေျခာက္)ကို ဂ်င္း ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျမိတ္ တို႔နဲ႔
ဟင္းရည္ခ်က္ပါတယ္..။
မုန္ညွင္းခ်ဥ္နဲ႔တြဲစားရင္လဲ အဆင္ေျပပါတယ္..။
 豆悶飯

 မွတ္ခ်က္ ။   ။ ဟင္းခ်က္တဲ့ပို႔စ္ေတြ တင္ဖို႔ရာ ဖီးလ္ေပ်ာက္ေနတယ္..။
 

7 comments:

  1. ✿♥‿♥✿ ေပါက္ ...

    ကုိယ္ စြန္တန္ ♨ ဟင္းရည္လည္း ၾကိဳက္တယ္ ...
    အမဲသားေျခာက္ ထမင္းေၾကာ္လည္း ၾကိဳက္တယ္ ....

    ><((((º> ရွလြတ္ .... (。◕‿◕。)

    ReplyDelete
  2. အမဲသားနွင္းေျခာက္(ကမ္းပါး .乾巴) လြမ္းေနပါတယ္ ဆိုမွ တလအတြင္း သူတၿပၿပနဲ႔ ႀကြားေနတာ ၂ခိရွာၿပီ။ :D

    ReplyDelete
  3. နင္ေျပာတဲ့ အမႈန္႔ ငါမသိ
    ထမင္းဟင္းေတာ့ ငါၾကိဳက္၏။

    ပံု /ထံု႕ဆရာ


    အဟိ

    ReplyDelete
  4. စားခ်င္တယ္ ေပါက္
    ႀကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  5. ပဲထမင္းခ်က္တဲ့နည္းကို ေမ့ေနတာ..ခုေရးထားသလိုဆိုေတာ့လည္း လြယ္သားဘဲလို႔.. hee.. weekend ၾကရင္ ခ်က္ဦးမွ.. :)

    ReplyDelete
  6. မနႏၵာ ထမင္းမေၾကာ္ဘူးေနာ္...
    ေပါင္းတာ(ခ်က္တာ)။
    ၾကိဳက္ရင္ ပိုစားသြားပါ..။
    ေလးေယာက္စာ..။

    ပိုလြမ္းသြားေအာင္ေလ ကိုheartmuseum
    မေတြ႔တာၾကာျပီေရာ...

    စာမေၾကေသာ မယ္ဆင္..။
    မုန္းစရာၾကီး

    အမဲေျခာက္မကုန္ခင္ ဒီကိုလာခဲ့ ရီတာ။

    သဥၹာေရ..
    ျပီးခဲ့တဲ့လက ညီမဆီေရာက္ေတာ့ သူကလဲစားခ်င္တယ္ေျပာေနတာ..။
    သူ႔ဆီကေန က်ဲအိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ မားက
    လူၾကံဳပါးလိုက္တာနဲ႔ ၾကံဳေနတာ..။
    အမွန္က ဒီမွာ ဒီနွစ္ပဲသီးအထြက္နဲတယ္..။
    တခ်ိဳ႔ေတြကလဲ ကမ္းပါးအရင္ေၾကာ္ျပီး ဆီနဲ႔အတူ
    ထမင္းအရင္ခ်က္..။
    ပဲသီးကုိ စိမ္းျမျမေလးျဖစ္ေစခ်င္ေတာ့ ထမင္းက်က္မွ
    ထပ္တခါထည့္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ထပ္နွပ္ၾကတယ္။
    က်ဲက ငပ်င္းဆိုေတာ့ အကုန္တခါတည္းေပါင္းခ်က္ျဖစ္တယ္..။
    အဆင္ေျပပါေစ..။

    ReplyDelete
  7. အမဲနွင္းေျခာက္ဆုိတာ မစားဖူးဘူး.. ေကြ်းပါ
    ပဲထမင္းအာသီသ ျဖစ္ေနတယ္
    ပြင့္

    ReplyDelete