9/18/2011

နံနံပင္+ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္

 ပိတ္ရက္ အျပင္မသြားျဖစ္လို႔ ဟင္းခ်က္ျဖစ္ပါတယ္..။
ပ်င္းပ်င္းရိရိနဲ႔ေပါ့..။
ဒီတခါ ပုဇြန္ကို အခ်ိဳေၾကာ္ပါမယ္..။

 ပုဇြန္ဝယ္ထားတာကုိ ေျခေထာက္ျဖတ္ နုတ္ခမ္းေမႊးျဖတ္ျပီး ေရေဆးပါတယ္..။


 ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္ခ်ိဳ နီဝါကို ျဖစ္သလို လွီးျဖတ္ထားပါတယ္..။


 ခရုဆီနဲ႔ ၾကာညိဳအငန္ထည့္ပါတယ္..။
ၾကက္သြန္ျမိတ္မေမ့ပါနဲ႔..။
ဂ်င္းအရင္ေၾကာ္ပါ..။

 အရြက္တစ္စည္းရွိလို႔ ေၾကာ္ျဖစ္တယ္..။
ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဆီ..ဆားပဲ ပါတယ္..။

 ဒုတိယအၾကိမ္ေျမွာက္  ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ခ်က္ပါတယ္..။
ဆရာမ တစ္ေယာက္ သင္ေပးလို႔ ခ်က္တတ္ပါတယ္..။
မွ်စ္ထည့္ခ်က္ထားပါတယ္..။
ပိုခ်ိဳေအာင္ ေၾကာ္မဲ့ပုဇြန္ထဲက အေကာင္ေသးနဲနဲ ထည့္ခ်က္ထားပါတယ္..။
ခ်ခါနီး ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ နံနံပင္ အုပ္ပါတယ္..။


သူမ်ားေပးထားတဲ့ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ပါ..။
က်ေနာ္ပိုစားျဖစ္တာကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔ ဘာလေခ်ာင္ ..အရြက္ေၾကာ္ပါပဲ..။

18 comments:

  1. ႀကိဳက္တယ္ေပါက္... ခုမွထတာ ဟင္းေကာင္းနဲ႔တန္းတိုးတာပဲ

    ReplyDelete
  2. ႀကိဳက္လိုက္တာ ေပါက္ရာ။
    ခခေရာ မ်ားမ်ားစားလား။ အခ်ဥ္ဟင္းမိုက္တယ္။
    ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆီ နဲ႔ ဆားေၾကာ္လည္း ႀကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  3. စားခ်င္စဖြယ္ပဲ.. ခ်ဥ္ေပါင္မပါ..
    N/A

    ReplyDelete
  4. I love the shrimp and the soup, which make me want to cook them in no time. Thanks!

    ReplyDelete
  5. ေနာက္တစ္ခ မိေရြ မုိးၿဖစ္ေစ။ ငရုတ္သီးအႀကမ္းၽြွမွဳ႔ ( ငပိရည္ထဲထည္႕တဲ႕အမွဳ႕န္ + ႀကက္သြန္ၿဖဳ+ ငရုတ္သီးစိမ္း+ ပုဖြန္ေၿခာက္နဲနဲ+ ငပိနဲနဲ+ ဆီနဲနဲ) နဲ႕ ေထာင္းစားရင္ေကာင္းမွေကာင္း........

    တို႕ကေတာ႕ပ်င္းလုိ႕ငံၿပာရည္ဘဲဆမး္စားလုိက္တယ္။

    ReplyDelete
  6. ေထာငး္ၿပီးမွ ဆီနဲနဲ ဆမ္းရတာေနာ ္ ထံု။ မဟုတ္ရင္ ဆီေတြ နဲေရာေထာငး္ေနဦးမယ္ အဟိ။

    ReplyDelete
  7. ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းကို နံနံပင္အုပ္တာ ဒီတခါပဲ ေတြ႔ဖူးတယ္... အမ်ိဳးက လုပ္လိုက္မွျဖင့္ အဆန္းေတြခ်ည္းပဲ... း)))

    ReplyDelete
  8. ပုဇြန္အခြံ မသင္ရင္ေတာ့ စားတဲ့အခါ အာစူးးးးးးးမွာေၾကာက္လို႕ ခ်ဥ္ေရသာလွ်င္ ေသာက္သြားပါေၾကာင္း

    ခင္မင္တဲ့
    seesein

    ReplyDelete
  9. ပုစြန္မွာ ေျခေထာက္ရွိသလား :thinking:

    ReplyDelete
  10. ပုစြန္က်ားႀကီးေတြ ႀကိဳက္တယ္
    ခ်ဥ္ဟင္းထဲတုိင္းေမႊးေအာင္ဆုိပီး နံနံပင္ထည့္တဲ့ မိခင္ႀကီးကုိေတာင္ သတိယမိေသးတယ္ အဲ့နံနံပင္စားမိလုိ ့ကေတာ့ ထမင္းစားရင္းစိတ္ေကာက္ပီး ဆက္မစားပဲ ေအာ္ဟစ္ေနတဲ့ ကိုယ့္ဖာသာကုိယ္လည္း ျပန္သတိယတယ္
    ခုေတာ့ အာဂ်ီးမားႀကီးနဲ ့ေပါင္းပီး နံနံပင္ကုိ ႏွာေခါင္းပိတ္ပီး စစားေနပီေတာ္ေရ ့

    ReplyDelete
  11. ဟုတ္တယ္ပုဇြန္ဟင္းေကာင္းမယ္႔ပံုပါ။
    ဒါေပမယ္႕က်န္တဲ႔သံုးမ်ိဳးပိုႀကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  12. ေမာင္ေဝးSeptember 19, 2011 at 2:01 PM

    နံနံပင္ မပါရင္ပိုေကာင္းမလားလို႔ကြာ။

    ReplyDelete
  13. ေနာက္တခါ ပင္စိမ္းအုပ္ျပီးခ်က္ၾကည့္ပါ.. ပိုစားေကာင္းတယ္

    ပံု/ဆရာမ

    ReplyDelete
  14. ေရာက္သမွ်ဘေလာ႕မွာအစားေတြျမင္သမွ်လိုက္လုပ္ရတာ
    မသက္သာလွပါလား

    ReplyDelete
  15. ခခတို႔ ေပါက္တုိ႔ ေနေကာင္းၾကရဲ႔လား။
    mm

    ReplyDelete
  16. နံနံပင္နဲ႕႔ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းကေန မတက္လုိ႕ လာၾကည့္တာ.. ေၾကာင္ေနတုန္းပဲလား
    :P

    အိတ္စ္ေယာင္းစ္

    ReplyDelete
  17. အမ္အမ္..လာလညတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါ..။
    မိရႊန္း...စိတ္ညစ္ေအာင္ လာလာ မစနဲ႔အခ်စ္ေရ...
    အိပ္စ္ေယာင္းစ္..
    ရျပီ..။ ညကသူမ်ားနဲ႔ အာလူးမ်ားေနလို႔..။
    ဆရာမ ေနာက္တခါ စမ္းၾကည့္ပါ့မယ္..။
    အေၾကာင္းသိရေအာင္လို႔..။
    ကေမာင္ေဝး...ေက်းဇူး..

    ေနာက္မွ ေနာက္လူေတြကို ဆက္ေရးေတာ့မယ္ေနာ္

    ReplyDelete