5/21/2011

အာလူးမုန္ညွင္းခ်ဥ္ မဟုတ္ပါ။





ပထမဆံုး juneoneကို အားနာပါတယ္..။
မိုးတလံုး ေလတလံုးေျပာျပီး မခ်က္ျဖစ္တဲ့အတြက္..။
(ဒါကလဲ ကိုယ့္ရဲ႔ အမူအက်င့္နဲ႔ သက္ဆိုင္ေနပါတယ္..
ေျပာျပီးသားကိစၥကို ျပီးေျမွာက္ေအာင္ျပဳလုပ္ဖို႔ ဝန္ေလးေနတတ္တာပါ..
ဒါ ေကာင္းတဲ့အက်င့္မဟုတ္ပါဘူး...)

ဒီေန႔ခ်က္စားျဖစ္တာေလးေတြပါ..။
ၾကက္သားမွိဳၾကက္သြန္ျမိတ္ခ်က္ပါမယ္.။

လက္ေဆာင္ရထားတဲ့ကိုရီးယားမွိဳေျခာက္တစ္ထုတ္ၾကီးရွိေနတာနဲ႔ 
ဒီဟင္းခ်က္စားဖို႔ အၾကံရပါတယ္..။
မွိဳ၁၀ပြင့္ ။ၾကက္သြန္ျမိတ္ပံုပါတာထက္ ေနာက္တစ္ဆေလာက္။
ငရုတ္သီး၃ေတာင့္ေလာက္..။
မွိဳေျခာက္ကိုေရေဆးျပီး ေရေႏြးနဲ႔ စိမ္ထားေပးရပါတယ္။



ခုတ္ျပီးသား ၾကက္တစ္ေကာင္ကို ဆား ဂ်င္း
ၾကာညိဳ႔အငန္ တို႔နဲ႔နယ္ထားပါမယ္။
(၃နာ၇ီေလာက္)
ျဖစ္နိုင္ရင္ တညအရင္ကတည္းက နယ္ထားပါ။
တရုတ္မဆလာ၁လံုးထုျပီးထည့္ထားပါ။



ဆီနဲနဲထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားေတြ
ထည့္ေမႊပါမယ္.။ ၾကက္သားအျပင္သားေတြ က်က္လာတဲ့အထိ
ေမႊေပးေနရပါမယ္..။ဆက္တိုက္ဆိုသလို 
မွိဳပြင့္ကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးျပီးထည့္နိုင္ပါျပီ။
၁၀မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေတြ အပင္လိုက္ ထည့္ရပါတယ္။
မီးေသးေအာင္ေျပာင္းျပီး အဖံုးဖံုးထားေပးပါ..။
(အခုခ်ိန္ထိ ေရထည့္စရာမလိုပါ)
အစဥ္မျပတ္ ေမႊေပးေနပါ..။
အဆီျပန္လာတဲ့အခါ ေရနဲနဲထည့္ျပီး အဖံုးဖံုးထားေပးပါ။
သၾကားထည့္လိုက ထည့္ခ်က္နိုင္ပါတယ္။




သခြားသီးသုတ္ပါတယ္..။
သခြားသီး..နံနံပင္..ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ လိုအပ္ပါမယ္။
အဆာအတြက္..
သံပုရာသီး ရွာလကာရည္ ၾကာညိဳ႔အငန္ နဲ႔ ဆားနဲနဲ
ထည့္သုတ္ပါတယ္..။
သိပ္ခ်ဥ္တာ မစားနိုင္ရင္ သၾကားနဲနဲ ထည့္သုတ္ပါ။


သခြားသီးကို ဓါးျပားရိုက္ျပီး တဆစ္ခ်င္းျပန္လွီးထားပါတယ္။


 ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္ပါတယ္..။
အမွန္က ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းတေတာင့္ေလာက္ပဲ
ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္.။
ဒီေန႔ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ဟိုေန႔က က်န္တဲ့ ငရုတ္နီပြနဲနဲ
က်န္ေနတာနဲ႔ ထည့္ေရာလိုက္ပါတယ္။
ဆားနဲနဲနဲ႔ ၾကာညိဳ႔အငန္ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။
ေရတစက္ေလာက္ထည့္ျပီး အဖံုးခဏဖံုးထားေပးပါ။
၃မိနစ္ေလာက္ဆို အဆင္ေျပပါျပီ။











ၾကက္သားမွိဳေၾကာ္ပါ..။
အေပၚက ၾကက္သြန္ျမိတ္က ေနာက္တိုးထပ္ထည့္ထားတာမို႔
သိပ္မႏြမ္းေသးပါဘူး။

အေမခ်က္တာေလာက္ စားမေကာင္းဘူး ထင္ပါတယ္။
ဒါေပမဲ့ ခ်က္ထားသမွ် အကုန္နီးပါးကုန္သြားတယ္။
ခခထမင္းဘူးအတြက္ နဲနဲသာက်န္ပါေတာ့တယ္။

14 comments:

  1. They all seem yummy and wish I could eat them all now.
    Mon Petit Avatar

    ReplyDelete
  2. အာလူး မံု့ညွင္းခ်ဥ္ပဲ ဖတ္ျပီး မဟုတ္ပါမဖတ္မိဘူး
    ဟိုေန႔ကေတာင္ ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္စားျဖစ္တယ္

    ReplyDelete
  3. Mon Petit Avatar
    ပံုမွာ ရွိသေလာက္အကုန္စားသြားပါ။
    အားမနာပါနဲ႔ေလ..။


    မေဘဘီကို ထိုင္ရယ္ေနတယ္..။
    (ဟားတာမဟုတ္..တကယ္)
    ဂ်ဴးဖူးၾကိဳက္တယ္..။
    ေမြးရပ္ေျမမွာလဲ ေပါတယ္.။

    ReplyDelete
  4. အားမနာပါနဲ႔ ေပါက္။တို႔မွာလဲ မံု့ညွင္းခ်ဥ္ေတြ ကိုဘယ္လိုလုပ္စားရမလဲ စဥ္းစားေနတုန္း ေပါက္ ပိုစ့္မွာသြားေတြ႔တာနဲ႔။ဟင္းဆိုတာ ကိုယ္စိတ္ကူးတဲ့တာ၊အဆင္ေၿပတာခ်က္္ရတာကိုး။ဂ်ဴးဖူး မစားဖူးဘူး။

    ReplyDelete
  5. ေပါက္ ခ်က္သလို လိုက္ခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္
    ခ်က္ၿပီးရင္ ပို႔စ္ေတာ့ မတင္ပါဘူး...:P

    ReplyDelete
  6. အားလံုး စိတ္၀င္စားတယ္၊
    ဂ်ဴးဖူးက အဲ့မွာ စိမ္းစိမ္းေလးေနာ္၊

    ေမြးရပ္ေျမက ဂ်ဴးဖူးေတြက နည္းနည္း ၀ါေရာင္သန္းတယ္၊
    ဒီမွာလည္း ရွိသလိုပဲ၊
    ေၾကာ္ၾကည့္လိုက္အံုးမယ္။

    အၿပံဳးပန္း

    ReplyDelete
  7. မစားႏိုင္ မေသာက္ႏိုင္ျဖစ္ေနတယ္ အစာမေၾကဘူး သခြားသီးသုပ္ေတာ့ စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  8. ဟင္းအကုန္လံုး စိတ္၀င္စားစရာေလးေတြေပါက္ေရ... အမခ်က္စားေနက်ဟင္းေလးေတြမဟုတ္ေတာ့ စမ္းၾကည့္ဦးမယ္...

    ReplyDelete
  9. ဂ်ဴးဖူးေၾကာ္ ႀကိဳက္တယ္၊ ခဏခဏလည္း ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္၊ ဘယ္အခ်ိန္စားစား လတ္ဆတ္ၿပီး ႐ိုးသြားတယ္ကို မ႐ွိဘူးဗ်...။

    ReplyDelete
  10. ခံတြင္းလိုက္ေနတယ္ ထင္တယ္။
    ခ်က္လိုက္ စားလိုက္တာ၊
    ေတာ္ေသးတယ္ ခခ ထမင္းဘူးအတြက္ က်န္ေသးတယ္ဆိုလို့ :D၊
    MWA ...

    ReplyDelete
  11. ဂ်ဴးဖူးဆုိတာ ဘာလဲ.. ဟင္းေတြ စားခ်င္စရာ..
    အိတ္စ္ေယာင္းစ္

    ReplyDelete
  12. ဟင္းေတြအားလံုးႀကိဳက္တယ္

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  13. ဂ်ဴးဖူး က ဒီမွာ မရဘူး။
    စားခ်င္တယ္။
    မႊန္တြန္တြန္ ေမႊးေတးေတး အနံ႕ေလး သတိရမိတယ္။

    ReplyDelete
  14. ေျပာဖုိ႕ေမ႔သြားတယ္
    သခြါးသီးကို ဓါးျပားရိုက္တာ အဆန္းပဲေနာ္။
    လုပ္ႀကည္႔ဦးမယ္။

    ReplyDelete