3/06/2011

ဆန္ေခါက္ဆြဲအလြယ္နည္း

ဟိုတေလာက စီေဘာက္စ္မွာ ဆန္ေခါက္ဆြဲ အေၾကာင္းေျပာမိၾကေတာ့..
အစ္မတစ္ေယာက္က ဆန္ေခါက္ဆြဲကို အလြယ္လုပ္နည္း ေမးပါတယ္.။
professional လိုမခ်က္ပဲ အလြယ္နည္း ေျပာျပလို႔ရမလားတဲ့.. ဆိုတာနဲ႔..
ျမန္လဲျမန္ လြယ္လည္း လြယ္ေစမဲ့ နည္းေလးပါ..။



ဆန္ေခါက္ဆြဲအသုတ္


ပထမဆံုး ကိုယ္ခ်က္ခ်င္တဲ့အသားကို ဂ်င္းစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္စိတ္..ဆားတို႔နဲ႔
နယ္ထားပါ..။

ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္ျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းျပန္စိတ္ထားပါ..။


ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလး ငါးလံုးေလာက္ကုိ နုတ္နုတ္စင္းထားပါ..။(အခုပံုက စိတ္ေနရင္းတန္းလန္းရိုက္မိ
ေတာ့ သိပ္မနုတ္ဘူး..။)


ၾကက္သြန္နီကို ေၾကာ္ပါတယ္..(ဆီသတ္တယ္ ေခၚမလား) နဲနဲႏြမ္းလာရင္ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ထည့္ပါတယ္။


ျပီးရင္ စင္းထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ပါတယ္..။



ခရမ္းခ်ဥ္ကအရည္ ခမ္းေလာက္ျပီဆိုရင္ နယ္ထားတဲ့ အသားကိုထည့္ပါတယ္..။
မျပတ္ေမႊေပးေနပါ.။

၅မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးရင္ ဆားထည့္..။ေရနဲနဲထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါတယ္..။
အခ်ိဳမွဳန္႔နွစ္သက္သူ ထည့္ပါ..။


ဒါကေတာ့ ေကာ္မွဳန္႔အထုတ္..။


ထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းစာေလာက္ယူျပီး ေရေအးနဲ႔ေဖ်ာ္ေပးထားပါ..။


ေရထည့္ျပီးတည္ထားတဲ့ဟင္းအိုး ၁၀မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ေကာ္ရည္ထည့္နိုင္ပါျပီ။
ေကာ္ရည္ကို လက္တဖက္က ဟင္းအိုးကိုေမႊရင္း ေနာက္တဖက္က ေကာ္မွုန္႔ရည္ကို
ေလာင္းခ်ေပးေနပါ..။
ခပ္က်ဲက်ဲပ်စ္တဲ့အေနအထားေရာက္ရင္ ရပါျပီ..။


အဆာအတြက္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွုန္႔ကို ေၾကြပန္းကန္ထဲထည့္ထားပါ..။
ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီအေငြ႔ထေလာက္ေအာင္ပူလာရင္ ငရုတ္သီးပန္းကန္ထဲခပ္ထည္ိ့ပါ..။
ဆီပူဝင္တာ သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႔ ငရုတ္သီးကို ေမႊေပးရင္ း ဆီပူကိုေလာင္းထည့္ပါ..။



နွမ္းကို ဘလန္ဒါနဲ႔ ခနေမႊေပးပါ..။ ငရုတ္ဆံုနဲ႔ ေထာင္းလို႔လဲ ရပါတယ္..။
ေၾကြပန္းကန္တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဆီပူေလာင္းေပးပါ..။

ၾကက္သြန္ေၾကာ္အတြက္ အိမ္မွာအသင့္မရွိလို႔ ..ပံုမရွိပါ..။


ဒီေန႔က ဆန္ေခါက္ဆြဲမစားပါဘူး..။(တစ္ပြဲေတာ့ ျပဳပ္ျပီး ျပင္စားလိုက္ေသးတယ္ အေပၚပံု)
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲစားျဖစ္တာပါ..။ ဒီမွာေတာ့ လတ္ဆတ္တဲ့ ၾကက္ဥဂ်ံဳေခါက္ဆြဲေတြ ရပါတယ္။
ဝယ္လာျပီး ျပဳပ္ရံုပါပဲ..။

အဆာေလးေတြ တန္းစီ..။
နွမ္းဆီ...ငရုတ္ဆီ..ၾကာညိဳ႔အငန္..
ေကာ္ရည္ဟင္း..ၾကက္သြန္ျမိတ္...။အသုတ္အတြက္ပဲ ေကာ္ရည္က အသံုးဝင္ပါတယ္။
အရည္နဲ႔စားခ်င္ရင္ေတာ့ ေကာ္မွဳန္႔ရည္ ထည့္ခ်က္စရာ မလိုပါဘူး။


အခုဟင္းက ေကာ္ရည္ထည့္လိုက္ေတာ့ အသုတ္လုပ္စားဖို႔ ပိုအဆင္ေျပပါလိမ့္မယ္။
ေျမပဲေထာင္းအသင့္ရွိေနရင္ ထည့္သုတ္စားနိုင္ပါတယ္..။

ဆန္ေခါက္ဆြဲ..(ေရစိမ္..အဖြယ္)နဲ႔စားရင္ အဖြယ္သုတ္ေပါ့..။
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ
(ဆန္စီး) နဲ႔စားရင္ အစီးသုတ္ေပါ့..။
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲပဲစားစား..
ျမီးရွည္ပဲစားစား..ဒီအစာေလာက္ဆို အဆင္ေျပေလာက္ပါျပီ..။
(ျမီးရွည္စားရင္ေတာ့ ပဲငပိေလး ထည့္စားပါ..)

အဆင္ေျပပါေစ..။
ဒါကေတာ့ ဟိုအရင္ တင္ထဲ့ဖူးတဲ့ ဆန္ေခါက္ဆြဲပါ..။


တို႔ဟူးေပ်ာ့အလြယ္နည္း..မၾကာမွီလာမည္..။
ေမ်ာ့..။
ကြ်တ္..။


14 comments:

  1. မေပါက္ရဲ႕ ဆန္ေခါက္ဆြဲ အလြယ္နည္းေလး မွတ္သြားတယ္။ လုပ္စားႀကည္႕မယ္။ ေက်းဇူး။ တို႕ဖူးေပ်ာ့ အလြယ္နည္း ေမ်ာ့ေနတယ္ေနာ့ း))
    http://redroseofburma.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. ညီလင္းသစ္March 6, 2011 at 5:32 AM

    အလြယ္နည္းဆိုေပမယ့္ လုပ္စားျဖစ္မယ္ေတာ့ မထင္ေတာ့ပါဘူးဗ်ာ၊ ပါရမီက အဲဒီလိုကို ပါလာတာမို႔..၊
    ဒီမွာပဲ တဝ ငမ္းသြားေတာ့မယ္..။ း)

    ReplyDelete
  3. ေမဓာ၀ီMarch 6, 2011 at 6:37 AM

    ဒီလိုဆိုေတာ့လဲ လြယ္သားပဲေနာ္ ... လုပ္စားၾကည့္အံုးမွ။

    ReplyDelete
  4. ေကာငး္ထွာ. ၿမင္ရတာနဲ႕ကုိ လုပ္စားခ်င္စိတ္ေပါက္တယ္။ ေက်းဇူး.
    ပ့ံု
    အစ္မတစ္ေယာက္.

    ReplyDelete
  5. အိ.
    အေနာ္မိနတစ (Anonymous) ္လုပ္ဘုိ႕ေမ႕သြားတယ္။ ေဆာရီး. အခုေလးတင္အိပ္ရာကထေတာ႕မ်က္ေစ႕မပြင္႕ေသးဘူး. ၿမင္ရတာ ဘုိက္ဆာလုိက္တာ.

    ReplyDelete
  6. ေရွာက္ေကာေပါက္ေကာ
    လို႕ ေခၚတဲ့ အမူန္႕ မထည့္ဘူးေပါ့၊
    ႏွမ္းကို ဆီသပ္တာေလး ထည့္တာေပါ့၊

    ေခါက္ဆဲြဆို အကုန္ၾကိဳက္။

    အၿပံဳးပန္း

    ReplyDelete
  7. ေမာင္ေဝးMarch 6, 2011 at 1:27 PM

    တို႔ကေတာ့ ဘာေခါက္ဆဲြသုပ္သုပ္ ပဲမႈန္႔အက်က္၊ ငါးငံျပာရည္၊ မန္က်ည္းသီးခ်ဥ္ရည္ နဲ႔ အာလူးျပဳပ္(optional) ထဲ့ရမယ္လို႔ ေခါင္းထဲစဲြေနတာ သိပ္ခက္တယ္ဗ်ာ။

    ReplyDelete
  8. လြယ္တယ္၊ေကာင္းတယ္ဆို...လုပ္စားမယ္။

    ReplyDelete
  9. ၀မ္းဘဲတံဆိပ္ ဆန္ေခါက္ဆြဲ ၀ယ္လာတယ္။
    ခ်က္စားပါမယ္။

    တို႕ဖူးေပ်ာ့ အလြယ္နည္း ေမၽႊာ့တ္*ေနပါတယ္။
    (*ေမ်ွာ္ရယ္ ေမ်ာ့ရယ္ က်ြတ္ရယ္ ေပါင္းေရးလိုက္တာပါ။)

    ReplyDelete
  10. သစ္နက္ဆူးMarch 6, 2011 at 9:36 PM

    ေနေကာင္းပါစ...
    အေ၀းကေန အစားအေသာက္မ်ားနဲ ့
    ဒုကၡေပးသူၾကီးေရ..
    ဘာဘဲေျပာေျပာ ၾကိဳးစားျပီး လုပ္စားရဦးမွာေပါ့

    ReplyDelete
  11. တို႔ကေတာ့ ဘာေခါက္ဆဲြသုပ္သုပ္ ပဲမႈန္႔အက်က္၊ ငါးငံျပာရည္၊ မန္က်ည္းသီးခ်ဥ္ရည္ နဲ႔ အာလူးျပဳပ္(optional) ထဲ့ရမယ္လို႔ ေခါင္းထဲစဲြေနတာ သိပ္ခက္တယ္ဗ်ာ။

    (အဲ့ဒါေတြက ဗမာသုပ္မို႔မျဖစ္မေနထည့္တာ ဦးေမာင္ေဝး ဆီခ်က္ေလးလည္းပါေသးတယ္)

    ReplyDelete
  12. ေမာင္ေဝးMarch 8, 2011 at 3:46 AM

    အာ.. ဒီၿမိဳးကလဲ အထာမေပါက္လုိက္တာ၊ သူ႔မွာဘာသုပ္သုပ္ ဘာခ်က္ခ်က္ ကိုယ္က အဲဒီ ပဲေလွာ္မႈန္႔ ငါးငံျပာရည္ မန္က်ည္းခ်ဥ္ရည္ အာလူးျပဳပ္ေတြကို ခပ္တည္တည္နဲ႔ အတင္းအတင္းႀကီး အပင္ပန္းခံၿပီးလာလာ ထည့္ခိုင္းေနတာကို နဲနဲအထာမေပါက္ဘူး။ ခုေတာ့ ညည္းလုပ္လို႔ သူနားေယာင္ၿပီးလိုက္မလုပ္ခင္ ညည္းကိုရွင္းျပေနရတာနဲ႔ ငါ့အႀကံအစည္ေတြ ေပၚကုန္ၿပီ။

    ReplyDelete
  13. ကၽြန္မလုပ္စားတာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႕ အသားသပ္သပ္စီခ်က္မိလုိ႕ေလ။
    အခုေတာ႔ ဒီနည္းကပိုေကာင္းတယ္။
    ဘာပဲတင္တင္ပါ အျမဲေမ်ာ႔ေနပါတယ္။
    စကားမစပ္ ပန္းကန္ေလးေတြက ဆင္တူေလးေတြ ခင္းက်င္းတာလည္းလွတာပဲေနာ္။

    ReplyDelete
  14. ရို႔စ္ေရ..
    အဆင္ေျပပါေစ..။
    ေမ်ာ့ေနပါ..ေမ်ာ့ေနပါ..။

    ကိုညီလင္းသစ္အခ်ိန္အားတဲ့တစ္ရက္ စမ္းၾကည့္ေပါ့
    ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ဗီယက္နမ္ဆိုင္(သို႔)
    အာရွဆိုင္မွာရနိုင္မွာပါ..။

    မေမဓါဝီ လုပ္နိုင္မွာပါ..။
    ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ တရုတ္ဆိုင္ကဝယ္လို႔ရတယ္။
    လဒမွာဆိုရင္ ေျပာပါတယ္.။ဟိ

    အစ္မတစ္ေယာက္ ..
    လုပ္စားျဖစ္ရဲ႔လား..။
    မလွထံုလိုေတာ့ ပံုေျပာမသြားနဲ႔ေနာ္။ဟီးးဟီးး

    မအျပံဳးပန္း..
    ေခ်ာင္းေကာ့ ပါေကာ့ ေတြထည့္ခ်က္ျပေနရင္
    အလြယ္နည္းမျဖစ္ေတာ့မွာစိုးလို႔.။
    မ်ားသားအားျဖင့္လဲ မသိၾကေတာ့ မေျပာေတာ့တာ။

    ကိုေမာင္ေဝး..
    ေက်းဇူးပါ..။

    မရွင္ေလး..
    လြယ္ပါတယ္..။
    ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကိုေတာ့ ေရအရင္စိမ္ထားေပးဖို႔
    လိုပါတယ္..။

    မသီတာေရ..
    လုပ္စားျပီးျပီလား..။
    တိုဖူးေပ်ာ့ က်ိဳျဖစ္တဲ့တစ္ေန႔ တင္ပါ့မယ္.။
    ေမ်ာ့တ္ေနပါ..။

    ကိုသစ္နက္ဆူး..
    ဒန္ေပါက္ခ်က္တိုင္း သတိရေနပါတယ္။
    စြန္တန္ဟင္းရည္ပံုကို သတိရမိလို႔။

    ျမိဳး..
    ခ်က္ျဖစ္လား..
    ခ်က္ျဖစ္လား..။

    မေကာင္းမြန္ဝင္းေရ..
    အဆင္ေျပပါေစ..။
    ပန္းကန္ဆင္တူတာမဟုတ္ပါဘူး။
    အျဖဴေတြမ်ားေနတာ..
    ဆင္တူေတြလည္းရွိေတာ့ရွိပါတယ္.။
    ခင္းက်င္းထားတာကေတာ့..ျဖစ္သလိုပါ။
    အဟဲ..။

    ReplyDelete