9/25/2008

မုန္လာဥဟင္းရည္



ငါးေၾကာ္ခ်က္နဲ႔ တြဲစားဖို႔...
မုန္လာဥဟင္းရည္ခ်က္ပါတယ္..
လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့...
၁) မုန္လာဥ ထက္ခ်မ္းခြဲျပန္စိပ္ထား..
၂) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅..၆..ဥ ဓါးျပားရိုက္ျပန္စိပ္ထား..
၃) ငါးေသးေသးေလးအေျခာက္ေရေဆးထား
္(ငါးေျခာက္ေသးေသးေလးကကိုရီးယားနဲ႔ ဂ်ပန္မွာအသံုးမ်ားပါတယ္)
အိုးတစ္လံုးထဲမွာေရ..သင့္ေအာင္ထဲ့ျပီး ..(၂) နဲ႔( ၃) ကိုထဲ့က်ိဳထားပါ..
..မီးအလတ္စားနဲ႔တည္ပါဲ႔..ေရခန္းရင္ ေရထပ္ထဲ့ပါ..
မိနစ္၂၀ၾကာရင္..(၁)ကိုထဲ့ပါ ..ဆားသင့္သလိုထဲ့ပါ..
ဟင္းခ်ိဳမွဳန္႔မစားလို႔..ဒီအတိုင္းခ်က္ပါတယ္..ငါးေျခာက္ကအခ်ိဳဓါတ္ပါပါတယ္
မုန္လာဥနွဴးတဲ့အထိခ်က္ပါ..ျပီးရင္..မီးပိတ္ျပီးးၾကက္သြန္ျမိတ္ ခပ္ေပးပါ..
ငါးေၾကာ္ခ်က္နဲ႔ လိုက္ဖက္ပါသည္။။
နိေရ...
ငါးေၾကာ္ခ်က္မၾကိဳက္ရင္..ဒီဟင္းရည္နဲ႔ပဲေမွ်ာရမွာေနာ္..ဟီးဟိ


9 comments:

  1. ေပါက္ေရ ဒီဟင္းရည္မ်ိဳးေတာ့ ၾကိဳက္တယ္
    ငါးမို႔လို႔ ထြက္ေျပးေနတာ ဟဲ ဟဲ
    သမီးေလးဓါတ္ပံုေရာ မတင္ဘူးလား
    မဇနိ

    ReplyDelete
  2. အားလံုးၿကိုက္တယ္။

    ReplyDelete
  3. အစားေတြနဲ ့နွိပ္စက္ၾကတယ္ေပါ့… ကြ်န္မက ပုဇြန္ေျခာက္နဲ ့ခ်က္တာ… ေနာက္တခါ ကိုေပါက္လို ငါးေျခာက္ေလးေတြနဲ ့ စမ္းၾကည့္ဦးမယ္…

    ReplyDelete
  4. အစားအေသာက္ဘက္ေရာက္သြားျပီး ေက်းဇူးတင္စကားေျပာဖို ့ေမ ့သြားတယ္… သတင္းလာေမးတာ ေက်းဇူးပါကိုေပါက္ေရ… ခုသက္သာလာပါျပီ…

    ReplyDelete
  5. နိေရ...
    ခ်က္ၾကည့္ေနာ္...
    မေကအိုအမ္ၾကိဳက္ရင္မ်ားမ်ားစားသြားေနာ္..
    မတန္ခူးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
    မေပါက္ ပါဆို..
    အဟီးး
    ေနေကာင္းေအာင္ေနအုန္းေနာ္..
    ဘာျဖစ္တာလဲ..
    အစာအိမ္ဆိုျပီးေတာ့..ေျပာေနၾကတာပဲ..
    ကြ်န္ေတာ္လည္းအစာအိမ္မေကာင္းဘူး
    ဟီဟိ..
    အေဖာ္စပ္ေနတာ

    ReplyDelete
  6. ေပါက္ ခ်က္တဲ့ဟင္းေတြက ျမန္လည္းျမန္ ခ်က္လုိ႔လည္း လြယ္တဲ့ဟင္းေတြေနာ္... အဲဒီငါးေလးေတြ ေတြ႕တယ္.. ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္.. ငရုတ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔နဲ႔ ေရာေၾကာ္စားတာ။ ဒီမွာကေလ အဲဒီလုိ ငါးအေသးေလးေတြက အစားစားပဲ.. ကုိယ္ကေတာ့ အတူတူပဲထင္တာ.. တကယ္တမ္းေၾကာ္စားၾကည့္ရင္ မတူျပန္ဘူး.. တခ်ိဳ႕ငါးေလးေတြက ေရေဆးလိုက္ရင္ ေခါင္းနဲ႔ ကုိယ္က တျခားစီျဖစ္သြားေရာ.. ဘာကြာလည္း မသိ.. :D

    ReplyDelete
  7. နုေရ...
    ငါးေသးေသးေလးေတြက..
    အေျခာက္ေနာ္...
    လတ္ဆတ္တဲ့ငါးမဟုတ္ဖူး...
    အဲဒီငါးေသးေသးအေျခာက္ေလးေတြကို
    ၂ေရေလာက္ေဆးျပီးရင္..အိုးထဲပစ္ထဲ့
    ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းဓါးနဲံစင္းျပီး
    ပစ္ထဲ့..
    အိုးရဲ႕ ၃ပံု၂ပံုေလာက္ေရထဲ့...
    အရင္ဆူေအာင္တည္..ျပီးမွမီးေသးေသးေျပာင္း
    အဟဲျပီးရင္..ပံုမွာေျပာထားတဲ့အတိုင္း...
    ေနာက္အားရင္..
    ငါးေသးေသးအေျခာက္ေလးေတြ..
    တျခားေနရာမွာအသံုးျပဳတာေတြေျပာမယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  8. ေပါက္ေရ… အသစ္ေတြ မတင္ဘူးလား… အလုပ္ေတြ ရွ ုပ္ေနလား….

    ReplyDelete
  9. မတန္ခူးေရ...
    ကြ်န္ေတာ္မအားတာမဟုတ္ဖူး...
    အားတာလည္းမဟုတ္ဖူး...
    အဟီးး
    အခုတေလာ..ဘာေရးရမွန္းလည္းမသိတာရယ္..
    ကေလးကိစၥေတြရယ္နဲ႔...
    ဘာရွုပ္လို႔ရွုပ္မွန္းမသိ...
    ဒီေန႔ေတာ့...အသားကုန္ဘီးဇီးတာ...
    အလုပ္အဆင္မေျပတာလည္းပါမွာေပါ့..အဟဲ..
    ေရာင္းအားေတြက်ေတာ့...လူကထိုင္မရ
    ထမရနဲ႔.....ဘယ္လိုထုေခ်လႊာတင္ရမွန္းကိုမသိ ျဖစ္ေနတယ္...
    စိတ္ထဲရွိတာေတြေျပာမိေနျပီ..
    ေဆာတီးး

    ReplyDelete