khin oo may: again..

khin oo may: again..



ျဖစ္တာလဲ ျဖစ္ျပီးသြားျပီ...




ေနာက္ဆက္တဲြသတင္း...
Chris Cornell နဲ႔ Timbaland
Part of me..........'' ပါတဲ့...


ေရာက္တတ္ရာရာ...

ၾကာရြက္ကို ျခံထဲမွာ အလွစိုက္ထားတာ..တဲ့ေလ
သူငယ္ခ်င္းနဲ႔ လိုက္သြားတဲ့ ျခံ၀င္းတစ္ခုမွာေတြ႔လို႔ သေဘာက်လို႔ရိုက္လာတာ..(ရန္ကုန္)



ဒီပံုေလးကေတာ့..
မေန႔က လက္ေဆာ့ျပီး ရိုက္လိုက္တာ..
မယ္နိတို႔ နုစံတို႔ ၾကိဳက္တတ္မယ့္ပံုေလး ထင္တာပဲ..
ကိုယ္နဲ႔ ေတာ့ လားလားမွ မသက္ဆိုင္ပါ...။။


ဒီငွက္သိုက္ေလးက..
အလုပ္သြားတဲ့နားက တိုက္နံရံေလးမွာ အသိုက္လုပ္ျပီးေနေနတာ..
နွစ္တိုင္းလိုလို ဒီအသိုက္ေလးဆီျပန္လာတတ္တယ္တဲ့..
`` မိုးဦး၀င္ေရာက္လာတဲ့အခါ ရိုးမကိုျဖတ္ေက်ာ္ရင္းးး....´´
ဆိုတဲံ သီခ်င္းေလးကို သတိရမိတယ္..
ေသခ်ာၾကည့္ရင္ ငွက္မေလး ဗိုက္ပူေနတယ္..
ေနာက္ ဘယ္နွစ္ရက္ၾကာရင္ ငွက္ေပါက္ေလးေတြကို ေမြးဖြားလာေလမလဲ...
...................................
..........................
..........................

ေတြးမိေတြးရာ..
ေရးမိေရးရာ..
တင္မိ တင္ရာ...
ေရာက္တတ္ ရာရာ...

သီခ်င္း




至少還有你 :林憶蓮


我怕來不及 我要抱著你
အခ်ိန္ေတြ ကုန္ဆံုးမွာစိုးလို႔... မင္းကိုေပြ႔ဖက္ထားပါရေစ..

直到感覺你的皺紋 有了歲月的痕跡
အခ်ိန္ေတြရဲ႕ တိုက္စားမွဳေၾကာင့္ မင္းရဲ႕ အေရျပားေလးေတြတြန္႔တဲ့အထိ...

直到肯定你是真的
မင္းဟာ (ငါ့အတြက္) စစ္မွန္တဲ့ အထိ

直到失去力氣
ငါ့ရဲ႕ အားအင္ေတြ ကုန္ခမ္းတဲ့အထိ....

為了你
မင္းအတြက္....

我願意
ငါေက်နပ္ပါတယ္...

動也不能動
(မင္း) အိပ္ယာေပၚမွာ လဲေနပါေစ..

也要看著你
(ငါ) မင္းကို တစိမ့္စိမ့္ၾကည့္ေနရင္း...

直到感覺你的髮線 有了白雪的痕跡
မင္းရဲ႔ ဆံပင္ေတြ ေငြေရာင္သမ္းတဲ့အထိ....

直到視線變得模糊
အျမင္အားေတြ ေလ်ာ့နည္းလာတဲ့အထိ....

直到不能呼吸
(ေနာက္ဆံုး) ၀င္သက္ ထြက္သက္ မရွိေတာ့တဲ့အထိ....

讓我們 形影不離
တို႔တေတြ မခြဲခြာေၾကး....

如果.................全世界我也可以放棄
(အကယ္လို႔) ကမၻာေလာကၾကီးကိုေတာင္ ငါ လက္လြတ္ဆံုးရွံုးနိုင္ပါတယ္..

至少還有你
အနည္းဆံုးေတာ့ မင္းရွိေနတယ္ေလ....


值得我去珍惜
ငါ့မွာ တန္ဖိုးမျဖတ္နိုင္ပါဘူး..(မင္းရွိေနတဲ့အတြက္)


而你在這裡
မင္းရွိေနတဲ့အတြက္ေၾကာင့္ပဲ...

就是生命的奇蹟
(ငါ) အသက္ရွင္ေနရတာ အဓိပၸါယ္ရွိပါတယ္....

也許 .........
(may be...)

全世界我也可以忘記
တေလာကလံုးကို ငါေမ့ေပ်ာက္ထားနိင္ပါတယ္...

就是不願意 失去你...
မင္းကိုေတာ့ ငါအဆံုးရွံုးမခံနိုင္ဘူး...


မွတ္ခ်က္ ။။ ။။ သီခ်င္းေဟာင္းေလးတစ္ပုဒ္ပါ....
ဘာသာျပန္တာ လႊဲေကာင္းလႊဲေနပါမယ္..
ဒါမဲ့ အနီးစပ္ဆံုးျပန္ေပးလိုက္ပါတယ္....

ေမျမိဳ႔ အလြမ္းစာေလးမ်ား ၂


ဒါက ထမင္း၀ါတဲ့ ..(黃飯) ထမင္းကို ျပားေနေအာင္ ဒလိမ့္တံုးနဲ႔ ျပားထားျပီး..
ကိုက္ေက်းနဲ႔ ကိုက္ထားတာ..
ျပီးေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္..ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္..ဂ်ဴးျမစ္...ျငဳပ္သီးေၾကာ္နဲ႔တြဲဖက္စားရပါတယ္..


ဒါက ေခ်ာင္ဖိန္း တဲ့. ..တိုဟူးလိုအျပင္လိုက္မဟုတ္ပဲ...ဇလံုထဲမွာခဲထားျပီး
ဂ်စ္ေလးနဲ႔ ျခစ္ထားတာ...ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး...ေတာ္ေတာ္ေကာင္း..
ပဲေရ...
ဒီနွစ္မ်ိဳးက န.န.အ မွာသြားစားတာမဟုတ္..(န.န.အ မသြားျဖစ္ပါ..ဒီနွစ္)
ရံုဖန္းရဲ အိမ္က သြား၀ယ္လာေပးတာ..


ႏြားနို႔...မလိုင္လံုး..ပူတင္းး...တစ္သွ်ဴးး(စားေသာက္ျပီး သုတ္ဖို႔ရာေလ..)


မုန္႔ဆပ္တဖူး..တဲ့..အထဲမွာ အုန္းသီးနဲ႔ သၾကားပါတယ္..
အိမ္ျပန္ရင္ မစားမျဖစ္ အစာပါ..


ဒါက..ဒိန္ဘရာ တဲ့..
ဒိန္ခ်ဥ္ထဲမွာ မတ္ပဲေၾကာ္ (အေပါက္ေၾကာ္..ဘရာေၾကာ္) နွစ္ထားတာ..


ကုလားပဲသုတ္ထဲမွာ ဒိန္ဘရာ ထည့္စားတာ..ၾကက္သြန္နီေလး..အေၾကာ္စံုေလးလဲပါတယ္..
´` ပက္ကရာ ´` တဲ့..အဟီးေခၚတတ္သလိုေခၚလိုက္တာေနာ္..ဒါက သူငယ္ခ်င္းအိမ္က ဖိတ္ေကြ်းတဲ့ အုန္းထမင္း..
ပဲျပဳပ္ေၾကာ္..ၾကက္သားဟင္း..အမဲေၾကာ္..သရက္သီးသေဘာက္..ျငဳပ္သီးေၾကာ္..
ထမင္းလာမခ်ခင္ရိုက္ထားတာ..



ေပါင္းတင္း၀ါး...
အိမ္က အေမ သိပ္ၾကိဳက္..


မန္းေလးက လာတဲ့ နြားနို႔ခဲ...
ခရမ္းခ်ဥ္းသီးေလးနဲ႔ခ်က္စား..ေကာင္းမွေကာင္း..
ယို႔တ္ က်ီးက်ံဳး ေလးနဲ႔ ေၾကာ္စား..ဂြတ္မွဂြတ္..စိမ့္စိမ့္ေလး


ႏြားနို႔ယို..အခ်ိဳ..
၁ေထာင္ဖိုး တစ္စက္ကေလးရတာ..
တထိုင္တည္းစားပစ္လိုက္တယ္..
ဘာမွတ္လဲ...


ဒါက..သယ္ရင္းအိမ္မွာသြားစားတဲ့ ေဟာ့ေကာ့( 火鍋 )
မဲမဲေလးက ကမ္းပါး(အမဲသားေျခာက္ျပား) အသားေရာင္က ၾကက္သား..

ရွမ္းနံနံပင္..
ေမႊးေနတာပဲ...

၃ လ ၂၁ရက္


ဟိုမွာ...
ေနေပ်ာ္ရဲ႔လား...
ေနသားက်သြားျပီလား...
................
.....................
ဒီမွာေတာ့....
အလူးအလဲ မဟုတ္ေတာင္...
တနံု႔နု႔ံ ျဖစ္ေနတုန္း...
....................
....................
ခုထိေတာ့...
တိုက္ခိုက္ခံရတုန္း...
ထိုးနွက္ခံရတုန္း.....
...............
....................
၃လ ၂၁ရက္ေန႔ေတြ..
ဘယ္နွစ္ခုမ်ား ...
ငါ့အတြက္ က်န္ေသးလဲ ။။




happy birthday to Chein Chein


ဒီေန႔ခ်န္းခ်န္းေမြးေန႔ပါ..။။
မမသီတာ..မမသက္ေ၀..မမမြန္..မမဆင္ဆင္..မမမီယာ..မမနိ...မမ မမ(kom)...မမသိဂၤ ီ...
မမေမမိုး..မမမ်ိဳး...မမတန္ခူး..မမေဆာင္း..မမGrace..မမထက္..မမေဒးေဒး..မမမိုးေကာင္းသူ
မမReader..မမနု...ဘၾကီးျဖိဳးနွင့္ မမဘေလာ့ဂါမ်ား...(နာမည္က်န္ခဲ့ရင္ခြင့္လြတ္ေတာ္မူၾကပါ...)
အားမနာပါနဲ႔ ..ၾကိဳက္တာသံုးေဆာင္ၾကပါရွင့္...



ဒါက ပင္လယ္စာပီစာနဲ႔ အမဲသားသုတ္..
အမဲသားသုတ္က အအီေျပပါ( ခ်န္းေမေမက ပီစာခ်ည္းမစားတတ္လို႔ အသုတ္တစ္ခုျပင္ဆင္ရပါတယ္အဟီး)
ေနာက္ကန္ဇြန္းရြက္အခ်ဥ္ဟင္းလည္းခ်က္ပါတယ္...ဒါလည္းအအီေျပပါပဲ(မရိုက္မိဘူး)

ဒီကိတ္ေလးေတြက ဟိုးတစ္ပတ္က သူ႕ေမြးေန႔ကိတ္အတြက္သြားၾကည့္ခဲ့ရင္းရိုက္လာတာေတြပါ..
အမွန္တကယ္၀ယ္တဲ့ကိတ္က ေသးေသးေလး...
ဒီေန႔ ကိတ္မုန္႔ခြဲေတာ့ မရိုက္မိဘူး..
(ျဖစ္ရေလ..)



အဟီး..ဒါေတြက ဟိုတစ္ပတ္ဆန္းေဒးက ဒူးရင္းသီးဦးဦးဖ်ားဖ်ားေပၚေတာ့..
မေနနိုင္ မထိုင္နိုင္၀ယ္စားမိတာေတြပါ..


တိုဟူးသုတ္....

အိမ္မွာရွိတာ အကုန္ခ်ေကြ်းေနတာ...

ဗိုက္ဆန္႔ေသးရင္ ဘဲကင္ပါသံုးေဆာင္ၾကပါရွင့္...
ေမြးေန႔ဆုေတာင္းေပးတဲ့ မမ မ်ားကို အထူးေက်းဇူးပါရွင္...


မွတ္ခ်က္..။။ ။။ ခ်န္းခ်န္း မားမားက မမတို႔ကို အန္တီ (သို႔) ၾကီးၾကီး လို႔ ေပးမေခၚပါဘူးရွင့္။။
မမ လို႔ပဲ ေခၚဖို႔ရာ သင္ေပးထားပါတယ္ ရွင့္..။။(ဟီးဟိ)

ခ်န္းေမြးေန႔မွာ ပီစာနဲ႔ အမဲသားသုတ္နဲ႔ ကိတ္အေသးေလးပဲအမွန္တကယ္စားပါတယ္..
က်န္တာေတြက အိမ္မွာရွိတာ ခ်ေကြ်းထားတာပါ...
ပံု
ခ်န္းခ်န္းမားမား

ကိုရီးယားပင္လယ္စာကပ္ေၾကာ္..



တစ္ရက္က ကိုရီးယား ပင္လယ္စာကပ္ေၾကာ္(အဟီး ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္အမည္ေပးလိုက္တယ္..ျမန္မာလိုမေခၚတတ္လို႔)
လုပ္စားပါတယ္။။ ၁ )ပံုပါအတိုင္း ပုဇြန္နဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးအေသးမ်ိဳး...အသင့္ျပင္ထားပါ..
ျပည္ၾကီးငါးကို အေပၚယံ အေရခြံကို ဆြဲျဖဳတ္ျပီး အကြင္ိးလိုက္လွီးထားပါ..
ျပီးရင္..ပုဇြန္နဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးကို ေရေႏြးေဖ်ာေပးပါ။။၁မိနစ္ဆိုလံုေလာက္ပါျပီ။။


ကိုရီးယားက လာတဲ့ အမွုန္႔ထုပ္ပါ...
ဒီ ဂ်ံဳမွုန္႔သံုးရင္ ဆား ထည့္စရာမလိုပါဘူး။။ ရယ္ဒီမိတ္ အထုပ္ထဲမွာ ပါျပီးသားပါ..။။
အကယ္လို႔ ဒီ ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ ၀ယ္ဖို႔ အဆင္မေျပရင္ ရိုးရိုးဂ်ံုဳမွဳန္႔နဲ႔ ေျပာင္းဖူးမွဳန္႔ေရာျပီး
အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။။



ေနာက္..ျမန္မာေတြ က်ဴဆိုင္ လို႔ ေခၚေနၾကတဲ့ 韭菜 (leeks)ပါ။။
ေရစင္စင္ေဆးျပိး တစ္လက္မအေနေလာက္လွီးထားပါ။။
ခါက်က္ဥ အနည္းငယ္ကို ဂ်စ္နဲ႔ ျခစ္ထားပါ။။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ တစ္စီးေလာက္ တစ္လက္မအေန လွီးျဖတ္ထားေပးပါ။။


ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ မုန္႔နွစ္ရည္ကို ေဖ်ာ္ထားပါ။။
ျပီးရင္ ပင္လယ္စာနဲ႔ လွီးျဖတ္ထားတဲ့ သံုးမ်ိဳးကို ထည့္ျပီး ေမႊျပီးလွ်င္ အသင့္ေၾကာ္စားနိုင္ပါျပီ။။
ေၾကာ္တဲ့အခါ မီးေသးေသးနဲ႔ ေၾကာ္ပါ။။ အိုးျပားမွာေၾကာ္ပါ။။

ကဲ...သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။။
အခ်ဥ္ရည္ကိုေတာ့...ရူးနွမ္း...အဲ့ေလ..ယူနန္ဆန္ဆန္ေဖ်ာ္ျပီးတြဲဖက္စားနိုင္ပါတယ္။။
အခ်ဥ္ရည္ ...
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းအနည္းငယ္ ..သံပုရာသီး...ျငဳပ္သီးစိမ္းနုတ္နုတ္စိတ္...ၾကာညို႔အငန္အနည္းငယ္
ကိုရီးယားစတိုင္ကေတာ့...
chili paste နဲ႔ တြဲစားၾကပါတယ္။။