10/18/2011

အခ်ဥ္ေတြ

ဒီေန႔ အလုပ္မွာ အလုပ္လုပ္ေနရင္းး
ရြာက မွန္ကူသီး ေတြ..ေဘာက္သီးေတြ..မက္ခြ်န္းမြန္သီးေတြကို
သတိရသြားတယ္..။
ေျပာရင္း လွ်ာရည္ေတာင္ လည္လာတယ္..။
မွန္ကူသီးေပၚခ်ိန္ အခ်ဥ္သီးရဲ႔ အေပၚယံ အျဖဴဖတ္ေလးေတြကုိ အက်ီ ၤနဲ႔သုတ္ျပီး
ဒီတိုင္းစားခဲ့တယ္..။ဆားနဲ႔ တို႔စားတယ္..။
ဂ်င္း ငရုတ္သီးမွဳန္႔ ေဆးသၾကားနဲ႔ သုတ္တာ စားရတယ္..။
ေက်ာင္းက မုန္႔ေစ်းတန္းမွာ  ..ရုပ္ရွင္ရံုေတြနဲ႔ မုန္႔တန္းေတြမွာ..။
အခ်ိဳသီးရွိေပမဲ့ သိပ္မစားျဖစ္.။

ေဘာက္သီးကိုေတာ့ အထူးတလည္ လုပ္ေနစရာမလို..။
အေပၚက အသားေရာင္ အခြံေလးခြာျပီး ဒီအတိုင္း ပါးစပ္ထဲ
ပစ္ထည့္ရံုသာ..။
ခ်ဥ္ျဖံဳးျဖံဳးအရသာကုိ မွ်င္းခံရင္း တလံုးျပီးတလံုးပါးစပ္ထဲပစ္ထည့္
စားရံုသာ..။
ဒါလည္း ေက်ာင္းေစ်းတန္းေတြမွာရတယ္..။



 ဒါ ေဘာက္သီးပါ.။
(သမ်ားကုိ ေမးလိုက္တယ္..  Goldenberry တဲ့)




မက္ခြ်န္းမြန္သီးေတာ့ မွန္ကူသီးလိုပဲ ဂ်င္း ေဆးသၾကား ငရုတ္သီးမွဳန္႔နဲ႔
သုတ္စားတာပဲ ေကာင္းပါတယ္..။
ေက်ာင္းမုန္႔ေစ်းတန္းမွာ အျမဲရနိုင္တဲ့ အခ်ဥ္ေပါင္းေပါ့.။
ဖန္ခ်ဥ္..ဖန္ခ်ဥ္ အရသာနဲ႔မို႔ စားျပီးတိုင္း လွ်ာမွာ ခ်ိဳတိုတိုအရသာေလး
က်န္ခဲ့စျမဲပါပဲ..။

ဒီအသီး၃မ်ိဳးကို မသိသူေတြအတြက္ ပံုတင္ေပးခ်င္ေပမဲ့ ပံုေတြ
လက္တကမ္းမွာ ရွိမေနပါ.။
ဘိုလိုလဲ မေခၚတတ္ေတာ့ ဘယ္လို ရွာရမယ္ မသိ..။
သိသူကိုလည္း မေမးခ်င္..။
ငပ်င္းတေယာက္ထက္ကုိ အေျခအေန ဆိုးေနပါတယ္..။


မွတ္ခ်က္ ။ ။အရည္မရ အဖတ္မရေတြသာ ေတြးေနသူမို႔...
ဟိုမေရာက္ ဒီမေရာက္ ေသာ အရည္မရ အဖတ္မရေတြသာ ေရးျဖစ္ေနပါတယ္..။
ခြင့္ျပဳေတာ္ မူၾကပါကုန္..။
ငယ္ငယ္က ဆင္းရဲသားအစာေတြပါ..။
စားဖူးသူ ရွားပါလိမ့္မယ္..။




16 comments:

  1. ပိန္မွာစိုးလို႕ ငယ္ငယ္ကစ အခုအခ်ိန္အထိ အခ်ဥ္မစားျဖစ္ခဲ့ပါ..

    ReplyDelete
  2. ဘူမွန္းေတာ့သိမယ္ထင္၇တာပဲ.. အခ်ဥ္ေလ.. အခ်ဥ္

    ReplyDelete
  3. I used to eat ေဘာက္သီး when I lived in Mdy. In the US, I can find ေဘာက္သီး but it's not sweet. It's so sour :lol

    ReplyDelete
  4. တိုက္ဆိုင္လိုက္တာ
    မေန႔ကဘဲ ရုံးမွာ တရုတ္မတေယာက္ကပုံၿပထားတဲ့ေဘာက္သီးေကၽြးလို႔ ငါတို႔ဗမာမွာဆို ကစားတဲ့ဟာ စားရမွန္းမသိဘူးလို႔ ေၿပာေနေသးတယ္ ။

    ReplyDelete
  5. အဟမ္း
    ဟုိေလ ဆင္းရဲသားေတာ႕ ဟုတ္ပါဘူး။
    ကၽြန္မလည္း ငယ္ငယ္က အဲဒါေတြစားခဲ႔ပါတယ္။
    အခ်ဥ္ႀကိဳက္တာကိုး။
    တစ္ခ်ိဳ႕ကအခ်ဥ္ႀကိဳက္လူမိုက္တဲ႔။
    ဟုိေလ လူမိုက္လည္း ဟုတ္ပါဘူး။

    ReplyDelete
  6. အဟီးး...
    အစ္မေကာင္းမြန္ေရးတာ ဖတ္ျပီး
    ရီေနတယ္..။
    အေပၚက အမည္မသိ..စီးကရက္လာေရာင္းေနတယ္ေနာ္..။
    အခ်ဥ္ဖမ္းပလိုက္မယ္။ဟင္းးး

    ကိုheart မေတြ႔တာ ၾကာေပါ့..။

    မသႏၱာလြင္...
    လာဖတ္ျပီး သြားၾကိမ္းသြားျပီထင္တယ္။

    သြားလိုက္ပါအုန္းမယ္ရွန္..။
    အလုပ္သမားလူတန္းစားေလး...


    ေပါက္

    ReplyDelete
  7. ပထမဆံုး ျမင္ဖူးတာဘဲ ... ခ်ဥ္ေပါင္သီးလိုလိုနဲ႕

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Cape gooseberry လို ့လည္း ေခၚတယ္လို ့ မွတ္ဖူးတယ္။ ဒီကဆိုင္ေတြမွာ Goosebarries ဆိုၿပီး ေမး၀ယ္လို ့၇တယ္။

    ျမန္မာျပည္မွာတုန္းက မျမင္ဖူးခဲ့ဘူး။ အျပင္ေရာက္မွ ေတြ ့မိၿပီး တခါမွမစားဖူးလို ့ တခါလား ၀ယ္စားၾကည့္ျဖစ္တယ္။ မႀကိဳက္လို ့ထပ္မ၀ယ္စားျဖစ္ေတာ့ဘူး။
    အဲဒါထက္စာရင္ တျခား ဘယ္ရီေတြကို ပို ့ႀကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  10. မွန္ကူသီးကို ေမ့ေနခဲ့တာ၊
    အခုမွ သတိယသြားတယ္၊
    နီနီရဲရဲေလးေတြေနာ္၊ ခ်ဥ္မွခ်ဥ္ပဲ၊
    ေဗာက္သီးေတြ ဒီမွာ တဗူးကို ေလးငါးက်ပ္ရွိတယ္၊
    မက္ခြ်န္မြန္းသီးေတာ့ မသိဘူး၊ အေခၚမတူလို႕ပဲလားေနာ္။
    ဖတ္ၿပီးေတာ့ လွ်ာရည္က်သြားတာေတာ့ အမွန္ပဲ။

    ReplyDelete
  11. I love golden berry so much!!! Last time I went back to Ygn, my aunt gave me a lunch box full of that fruit, and I couldn't't express how thrilled I was to eat my one of my favorite berry.

    ReplyDelete
  12. ေဘာက္သီးေလးေတြက ခ်စ္စရာေလး... ဒီမွာ ေစ်းၾကီးတယ္...
    စားခ်င္လို႔ တခါတခါေတာ့ ဝယ္စားတယ္... း(

    ReplyDelete
  13. ေဘာက္သီးေလးေတြက ခ်စ္စရာ...ခ်ဥ္တယ္ဆိုတာနဲ႕ သြားကက်ိမ္းေနၿပီ..:):)

    ReplyDelete
  14. စားခ်င္ေသာ္လည္း သြားကိ်န္း ျပန္သြားသည္။

    ReplyDelete
  15. ေဘာက္သီးနဲ ့ငယ္ဘ၀အျမဲ ဒြန္တဲြေနသလိုုဘဲေနာ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  16. ေဘာက္သီး စားခ်င္ထွာ.. ဒီမွာ ေစ်းၾကီးလြန္းလို႔ မစားႏိုင္ဘူး.. :zm:

    ED

    ReplyDelete