ထမင္းဝါ


ဟိုတရက္က ဝယ္လာတဲ့ ဂ်ဴးျမစ္ရွိကတည္းက ထမင္းဝါလုပ္စားလိုစိတ္ေပၚလာပါတယ္..။

ဒီညေတာ့ မျဖစ္မေနခ်က္မွ ျဖစ္မယ္ေတြးမိျပီး ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္..။

ေျပာခဲ့ဖူးတဲ့အတိုင္း..ပဲပုပ္ခ်က္ေတြနဲ႔စားရတဲ့ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္နဲ႔မတူဘူး။

ေတာင္ပိုင္းရွမ္းျပည္ကလို ငါးထမင္းနယ္ မဟုတ္ဖူး။


ထမင္းအိုးထဲမွာ ဆားနဲ႔ နႏြင္းထည့္ခ်က္ပါတယ္.။
ေစးတဲ့ဆန္ဆို ပိုေကာင္းမယ္။


ခ်က္ျပီးသားထမင္းပါ..။


(အရင္က တင္ဖူးတဲ့ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ကို
ျပန္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္..။ဒီထဲက ဆီခ်ည္းခပ္ယူျပီး အသံုးျပဳပါတယ္)

ထမင္းထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ျပီးဆီစိမ္ထားတဲ့အထဲက ဆီကိုထည့္ျပီးေမႊေပးရပါမယ္။
ဆံုရွိရင္ ဆံုနဲ႔ေထာင္း။ မရွိရင္ ဘရင္ဒါထဲမွာ ေမႊလို႔ရပါတယ္..။
ခပ္ေစးေစးျဖစ္လာရင္..

အခုလို အပူခံအိတ္ထဲထည့္ျပီး ဒလိမ့္တံုးနဲ႔အျပားေလးျဖစ္ေအာင္လိမ့္ရပါမယ္..။
ထမင္းဝါျပားရျပီဆိုရင္ ကတ္ေက်းနဲ႔ကိုက္ျပီး ပန္းကန္ထဲျပင္ဆင္ထားပါ..။
ဆိုင္မွာေရာင္းသူဆိုရင္ ကတ္ေက်းနဲ႔ညွပ္ျပီးသားထမင္းဝါျပားေတြကို
ဗန္းတစ္ခုထဲ ပတ္ပတ္လည္စီထားပါတယ္..။


က်ေနာ္လုပ္တာ သိပ္မေၾကလို႔ ထမင္းေစ့အတိုင္းေတြ႔ေနရေသးတယ္.။
ဒီထက္ေၾကညက္နိုင္ရင္ ပိုေကာင္းပါလိမ့္မယ္..။(စားခ်င္ေဇာနဲ႔ဆိုေတာ့ ကမန္းကတမ္းျဖစ္သလို)



ခရမ္းခ်ဥ္ကို အလံုးလိုက္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာျပီး ဆီနဲနဲနဲ႔ေၾကေအာင္ခ်က္ထားတာကို အေပၚကေလာင္း။
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္....ၾကာညိဳ႔အငန္(အၾကည္) ...နံနံပင္...ငရုတ္သီး ထည့္ျပီး..
သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ..။
ဂ်ဴးျမစ္ပါ တြဲဖက္နိုင္ပါတယ္..။
ေနာက္ ငရုတ္သီးအေျခာက္ အေတာင့္လိုက္တူးတူးေလးေၾကာ္ထားတာပါ တြဲစားရင္
ပိုျပည့္စံုပါတယ္..။

ဒီမွာ ..ေမျမိဳ႔က ထမင္းဝါ..။ ပါးပါးေလး..။ စားခ်င္စရာေလး..
က်ေနာ္လုပ္ထားတာနဲ႔ တျခားစီ...။
ေနာက္တခါေပါ့ေနာ္..။







19 comments:

ဂ်ဴးျမစ္ သိတ္ၾကိဳက္တယ္ စားခ်င္လိုက္ထာ မမေပါက္ရယ္

Oh...I miss this so much! I had the best yellow rice at near cinema in "Thi paw" many years ago.

ဂ်ဴးျမစ္ သိတ္ၾကိဳက္တယ္ စားခ်င္လိုက္ထာ မမေပါက္ရယ္
kom

ဂ်ဴးျမစ္ သိတ္ၾကိဳက္တယ္ စားခ်င္လိုက္ထာ မမေပါက္ရယ္..,

Thet Wai

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)

အို စားခ်င္စရာေလး
အေရာင္ေလးလဲ လွတယ္

ေတာင္ပိုင္း ရွမ္းျပည္က ငါးထမင္းနယ္ နဲ႕မတူဘူးဆိုတာ ဟုတ္ပါတယ္၊
ဘာျဖစ္လို႕လဲဆိုေတာ့
ေျမာက္ပိုင္းရွမ္း သီေပါကေနၿပီး ထမင္း၀ါကို လာေရာင္းတာ တဆိုင္ရွိတယ္၊
ဗိုလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းေစ်း၊ (ခ) ေမွာင္ခိုေစ်း၊ (ခ) ေအာက္ေစ်းထဲမွာ တဆိုင္ရွိတယ္ေလ၊
ထမင္း၀ါကို အ၀ိုင္းေလးေတြ လုပ္ထားတယ္၊
လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာက စားဖူးတာပါ၊
သိပ္ေကာင္းပါတယ္၊

ေမၿမိဳ႕က အစားအစာေတြကိုလည္း သြားျပန္ၾကည့္ေသးတယ္၊

လြမ္းစရာေတြပဲေနာ္၊

ထမင္း၀ါကို လုပ္ၾကည့္လိုက္အံုးမယ္၊

ဘာမွ သိပ္မလိုဘူးေနာ္၊

ဒီလိုဆိုေတာ့လည္း လုပ္နည္းက ႐ွင္း႐ွင္းေလးလိုပဲ ေနာ္၊ ႐ိုး႐ိုးေလးနဲ႔ တကယ့္ကို စားခ်င္စရာ ေကာင္းတယ္၊

စားဖူး၀ူးေပါက္စ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္...လုပ္စားအံုးမယ္တစ္ေခါက္..

ေပါက္ေရေက်းဇူး၊ထမင္းဝါလုပ္စားမယ္။
ေပါက္လုပ္ထားတာစားခ်င္စရာ၊ဒီမွာဂ်ဳးျမစ္
ေတာ႔ရွိဘူးကြယ္။

တခါမွစားဖူးဘူး.. ဂ်ဴးျမစ္ကိုေတာ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္စားခ်င္တယ္

ဂ်ဴး ၿမစ္ မ႐ွိေပမယ့္ တမင္းဝါကို ေမၿမိဳ႕ အလြမ္းေၿပ လိုက္လုပ္ႀကည့္ အံုးမယ္။

ထမင္းဝါလုပ္နည္းကို ခုမွသိတာ.. နဂိုက အာလူးထည့္ရတယ္ ထင္တာ.. ငရုတ္ဆုံနဲ႕ ေထာင္းရတာေတာ့ ေတာ္ေတာ္လက္ဝင္မယ္ေနာ္.. လုပ္ၾကည့္ဦးမယ္။

ထမင္း၀ါလုပ္နည္း ပညာရသြားတယ္။
ပဲတုိ႕ အာလူးတို႔ပါမွာပဲလို႕ထင္ေနခဲ႔တာ။
ခင္မင္စြာျဖင္႔

ေတာင္ပိုင္း ကလုပ္တဲ႔ ထမင္းဝါ မွာ အာလူး ကို ထည္႔ ၿပီး ထၼင္း ခ်က္ ပါတယ္။ က်န္တာ အားလံုး တူပါတယ္။
စားတဲ့အခါမွာ ငါးမုန္႔ေၾကာ္ ၾကက္သြန္ဥနီ ေလးစိတ္ခြဲ (ၿခမ္း) ဂ်ဳးၿမစ္ တို႕ နဲ႔ စားၾကပါတယ္။

တစ္ခါမွမစားဖူးဘူး မေပါက္ရယ္...လာစားရမွာလားဟင္ း)

လုပ္စားအံုးမယ္။ က်မကေတာ့သထံုဘက္က ထမင္း၀ါနဲ ့ပဲရင္းႏွီးတာပါ။

ဂ်ဴးျမစ္စားခ်င္တယ္
ဟုိတေယာက္အိမ္မွာ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႕ ဆိတ္သားေျခာက္ေထာင္းတဲ့.. အရမ္းစားေကာင္းတာပဲ
:)

ဂ်ဴးျမစ္အရသာ ဘာမွန္းမသိသူ