ဖက္ထုပ္ပြဲ

ဖက္ထုပ္လုပ္စားျဖစ္တယ္.။
နွစ္သစ္ကူးအတြက္ ...
ဖက္ထုပ္ထဲမွာ အေၾကြ၁က်ပ္ေစ့ေလးထည့္ျပီးထုပ္ပါတယ္..။
ဖက္ထုပ္ ေပါင္း၂၇၀ေက်ာ္မွာ ၈ခုပဲပါပါတယ္..။
၁က်ပ္ေစ့ပါတဲ့ ဖက္ထုပ္ကိုစားမိသူဟာ ကံေကာင္းသူလို႔ ယူဆပီး
ဟုန္ေပါင္း(紅包)တစ္ထုပ္ရပါတယ္..။(တစ္ထုပ္မွာ ၁၀၀ပဲ ထည့္ထားေပးပါတယ္)
ဒီဓေလ့ထံုးစံက က်ေနာ္တို႔ျပည္နယ္ဖက္ကမဟုတ္ပါဘူး..။
အေရွ႔ပိုင္းတရုတ္ေတြရဲ႔ ထံုးစံပါ..။အေရွ႔ပိုင္းသားေတြရဲ႔ ထံုးစံအရဆိုရင္ နွစ္ဆန္း
တစ္ရက္ေန႔ စားရပါတယ္..။ အေၾကြေစ့မထည့္လိုရင္ ေျမပဲဆံ(သို႔) ဇီးသီးေျခာက္
ေသးေသးလွီးျပီး ထည့္ၾကပါတယ္..။ က်ေနာ္ကေတာ့ အေၾကြေစ့ကို ေရေႏြးနဲ႔ျပဳပ္ျပီး
ထည့္ပါတယ္..။
အမွန္က နွစ္ဆန္းတရက္ေန႔စားဖို႔ရာ လို႔ပါ..။
တကယ္ေတာ့ နွစ္ဆန္းတရက္ေန႔ မစားျဖစ္ပါဘူး.။
အမ်ိဳးေတြအိမ္ေတြ လည္စားေနရတာနဲ႔တင္ စားဖို႔ရာ အခ်ိန္မရဘူးျဖစ္သြားတယ္..။

အမဲသားၾကိတ္သားကို ေရနဲ႔သာသာေလးေဆးျပီးေရနဲ႔ေသြးေတြကို ညွစ္ထားတာပါ..။

ၾကက္သြန္ျမိတ္ေရေဆးျပီး ရိတ္ရိတ္လွီးထားပါ..။

韭菜ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ရိတ္ရိတ္လွီးထားေပးပါ..။

ၾကာညိဳ႔အငန္ ..
ဆီ...
နွမ္းဆီေမႊးတို႔ကို အသင့္ျပင္ထားပါ..။

စစခ်င္း အသားထဲကို ဆီထည့္ေမႊေပးပါ..။
ျပီးရင္ ၾကာညိဳ႔အငန္ ထည့္ေမႊပါ..။
ေနာက္ နွမ္းဆီေမႊးထည့္ေမႊပါ..။


ေနာက္မွ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔ 韭菜ထည့္ေမႊပါ..။

ေနာက္ဆံုးမွ ပုဇြန္ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစိပ္ထားတာကို သာသာေလးေမႊေပးရပါမယ္..။

ထုပ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အေအးခံဖို႔ ျပင္ဆင္ထားပါ..။(ေရခဲေအာင္)


သခြားသီးကို ဓါးျပားနဲ႔ နာနာရိုက္ျပီး ဆား..ၾကာညိဳ႔အငန္..ငရုတ္သီးစိမ္း..
နံနံပင္...သံပုရာသီး..ရွာလကာရည္တို႔နဲ႔ သုတ္ထားပါတယ္..။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးေတြ႔လို႔ နုတ္ေအာင္စင္းျပီးထည့္သုတ္ထားပါတယ္..။

ဒီေန႔စားျဖစ္တယ္..။


ၾကာညိဳ႔အငန္..ရွာလကာရည္..ငရုတ္သီးစိမ္း..နွမ္းေထာင္းဆီ နံနံပင္..သၾကားအနည္းငယ္
တို႔နဲ႔ အခ်ဥ္ရည္လုပ္ထားပါတယ္..။

ဒီေန႔ ခခ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္ လာလည္ပါတယ္..။
အိမ္နီးခ်င္းသူငယ္ခ်င္းတေယာက္လဲ လာပါတယ္..။ဆိုေတာ့ ကေလး၃ေယာက္ ျဖစ္သြားတယ္။
ပိုစည္ကားသြားတယ္..။
ပထမဆံုး ခခသူငယ္ခ်င္းတေယာက္ အေၾကြေစ့ပါတဲ့ ဖက္ထုပ္စားမိတယ္..။
ေဟးးကနဲ႔ ေအာ္ျပီး ထခုန္တယ္..။(သူတို႔အိမ္ကလဲ အေရွ႔ပိုင္းသား山東)
ဟုန္ေပါင္းတစ္ထုပ္ရလိုက္တယ္.။
ေနာက္..က်ေနာ္စားမိတယ္...ေဝးကနဲ႔ ေအာ္ျပန္ေရာ..။
ခက္တာက ကိုယ့္ကို ေပးမဲ့သူမရွိဘူး..။ ဒါေပမယ့္ ေပ်ာ္တယ္.။
ေနာက္တထုပ္...
က်ေနာ္ပဲ စားမိတယ္...။ (ျပံဳးေနတာပဲ..လာဘ္ေကာင္းတယ္ဆိုေတြးျပီးး)
ခခ သည္းၾကီးမဲၾကီး ဖက္ထုပ္ေတြေရြးစားေနတယ္..။
သူ မစားမိပါဘူး..။
ေဟာ..ေနာက္ဆံုး....
ေနာက္တစ္ေယာက္ စားမိျပန္တယ္..
ခခ မဟုတ္ဘူး....။
သူ႔သူငယ္ခ်င္းေနာက္တစ္ေယာက္..။(ရသြားျပန္တယ္ ဟုန္ေပါင္းတစ္ထုပ္)
ခခမ်က္နွာ ညိဳျပီးက်န္ခဲ့တယ္..။
ဟားဟားး...
(အိမ္မွာမစားရေသးတဲ့ အထုပ္ ၄ထုပ္က်န္ေသးတာပဲ..မပူပါနဲ႔လို႔ နွစ္သိမ့္ထားတယ္)


7 comments:

ေပ်ာ္စရာၾကီး။

သခြါးသီသုပ္နည္း ပညာယူသြားပါတယ္။
ေက်းဇူးေနာ္။

ခခ ျဖည္းျဖည္းစားပါ.. မေလာပါနဲ႕.. အေၾကြေစ့နင္မယ္ :P

ဖက္ထုပ္လုပ္နည္းမွတ္သြားပါတယ္.. အမဲမစားေတာ့ veggie ဖက္ထုပ္ လုပ္မိလိမ့္မယ္ထင္ပါတယ္။
ေက်းဇူး မေပါက္

စားခ်င္စရာေလး..
တစ္သက္မွာတစ္ခါမွမစားဖူးတာ ဖက္ထုပ္ဘဲ..
အေပၚယံအခြံဘယ္လိုလုပ္ရလဲ ေပါက္စ္ ္ ္ ္္

100 က ဘယ္နွေဒၚလာရွိလဲေပါက္။

ေပါက္တင္ထားတဲ့ စားစရာ ပံုေတြေတြ႔ရင္ အနံ႔ေတာင္ေမႊးတယ္
ပုဂၢိဳလ္ခင္လို႔ တရားမင္လိုက္ပံုမ်ား ေျပာပါတယ္ း)

စားခ်င္လုိက္တာ လုပ္မစားတတ္ေတာ့ ဝယ္စားမွာေပါ့