ၾကက္ဥကေဇာ္


အခုရက္ပိုင္း အေအးပိုလာပါတယ္..။
ရာသီဥတုပူေနတာမ်ားေတာ့ အခုလိုရုတ္တရက္ေအးလာရင္ ေျခဖ်ားလက္ဖ်ား
ေအးစက္စက္ ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။ မေန႔ညက ခ်မ္းခ်မ္းေအးေအးနဲ႔ အိပ္ယာဝင္ခါနီး
ၾကက္ဥကေဇာ္ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္..။ က်ေနာ္တို႔ လူမ်ိဳးေတြ မီးတြင္းထဲမွာ မစားမျဖစ္
စားေလ့ရွိၾကပါတယ္..။ ဒီၾကက္ဥကေဇာ္ကို
ဟိုး အရင္ ဘေလာ့စေရးခါစက တင္ဖူးပါတယ္..။
ီဒီကေတာ့ 酒釀 လို႔ေခၚပါတယ္..။ ျမန္မာက က်ေနာ္တို႔ဖက္မွာေတာ့ 白酒煮雞蛋 လို႔
ေခၚတတ္ၾကပါတယ္..။
လုပ္ရတာ လြယ္ကူပါတယ္..။
ေကာက္ညွင္းကေဇာ္တပုလင္းဝယ္ထားပါ..။ ၾကက္ဥ သၾကား ေထာပတ္ စတာေတြ
အသင့္ျပင္ထားရင္ ၅မိနစ္အတြင္း သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ..။


..............

ဒါက ရွာဝယ္ရလြယ္ေအာင္ အဂၤလိပ္စာလံုးဖက္က ရိုက္ထားေပးပါတယ္။





..............

ေရအရင္ ဆူေအာင္တည္ရပါမယ္..။ ေရဆူျပီီဆိုမွ ကေဇာ္ကို ဇြန္းနဲ႔ ကိုယ္ၾကိဳက္သေလာက္ ခပ္ထည့္
နိုင္ပါတယ္...။ ကေဇာ္ထည့္ျပီး သၾကားထည့္ပါ...။ ထပ္ဆူပြက္လာမွ ၾကက္ဥကို ထည့္ပါ..။
ရခါနီး ေထာပတ္ ထည့္လိုက္ရံုပါပဲ..။




................

ဒါက တရုတ္စာလံုးဖက္က ကေဇာ္ရဲ႔ ပုလင္း

........................






သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ..။
ၾကက္ဥက မက်က္တက်က္မွပဲ စားေကာင္းပါတယ္..။

7 comments:

မူးတတ္ေစလားဟင္။ ကေဇာ္ပုလင္းမရွိတဲ့အရပ္ေတြဆို ဘယ္လိုလုပ္ရင္ရႏိုင္ပါသလဲဆိုတာ လမ္းညႊန္ေပးပါ... တုန္ယန္းလိုလဲ ဂတိေပးျပီး ေမ့ေမ့ေပ်ာက္ေပ်ာက္မျဖစ္ေစခ်င္ပါ...

ကေဇာ္အရမ္း ၾကိဳက္တယ္ ငယ္ငယ္ကဆို
ညေစ်းတန္းဖက္ အရမ္းသြားခ်င္တာ
ကေဇာ္ ၀ယ္စားရလို႔ေလ ေအးေအးခ်မ္းခ်မ္းမွာ
သိတ္ေကာင္းေပါ့။ ဒီမွာေတာ့ ေကာက္ညွင္းဆန္၀ယ္ျပီး
လုပ္ျဖစ္တယ္ ရယ္ဒီမိတ္ေတြက ေစ်းၾကီးလို႔ပါ

N/Aသို႔
ကေဇာ္က မူးတတ္ပါတယ္
နဲနဲပါပဲ အရမ္းေတာ့မဟုတ္ဖူး
ေလတိုက္တဲ့ေနရာ သြားရင္ေတာ့ အရမ္းေပါ့ :)


Baby taster

ဟင္းၾကည့္ရတာ အသည္းယားစရာၾကီး။
နာမည္ကလည္း ကေဇာ္တဲ့..။ စိတ္ကိုေလသြားတယ္။
ပံုထဲက နက္စ္ကေဖးပုလင္းပုေလးပဲ ဆြဲသြားလိုက္တယ္။ ဒါေတာင္ အိမ္ကႏို႔ဆီစိုက္ရဦးမွာ။ =D

NNC ရဲ႕ ျမစ္ၾကီးနား အယ္လ္ဘမ္ထဲမွာ ေတြ႕လို႕ ကခ်င္ အစားအစာ မွတ္ေနတာ။ :)

ၿမည္းႀကည္႕ရရင္ေကာင္းမယ္။ မႀကားဘူးဘူး

ကေဇာ္ ပုလင္းကဘယ္မွာ ဝယ္လို ့ရမလဲ။

ဟုတ္တယ္ ကို zt ကိုယ္တိုင္လည္း ျမစ္ၾကီးနားမွာ စားခဲ့ေတာ့ ကခ်င္စာပဲထင္ေနတာ။ း) ၾကည္႕ရတာ ေအးတဲ့ အရပ္ေဒသေတြမွာ အစားမ်ားတယ္ထင္တယ္။