ေတာက္ ပူကီ

ကိုရီးယား ေကာက္ညွင္း အစပ္ေၾကာ္လို႔ အမည္ေပးရမွာလား မသိ။။
တရုတ္လိုေတာ့ 辣年糕 (လာ့ညန္ေကာင္း) လို႔ ေခၚတာပဲ။။
ကိုရီးယားလို သုတ္ပိုကီး( အသံထြက္ မွားေကာင္းမွားနိုင္ပါတယ္ )
ကိုရီးယားနဲ႔ ပတ္သက္ရင္ အစားေသာက္ပဲ ရင္းနီးပါတယ္..။။
ဇာတ္ကားေတြ အဆိုေတာ္ေတြ ဇာတ္လမ္းတြဲေတြ မသိပါဘူး ။မၾကည့္ပါဘူး။နားမလည္ပါဘူး။




ဒါကေတာ့ ဇာတ္လိုက္ေက်ာ္ ေကာက္ညွင္းေခ်ာင္းပါ။
ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာ ၃မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးထားပါ။။



ဒါက ဇာတ္ရံ ငါးျပားပါ။။
ဒါလဲ ကိုရီးယား ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ပါပဲ။။
ဒီနိုင္ငံက ထြက္တာလဲရွိေပမယ့္ ကိုရီးယားထုပ္ပိုစားေကာင္းတယ္တဲ့။။
အျပားခ်ပ္လိုက္ၾကီးကို ေကာက္ညွင္းေခ်ာင္း အရြယ္အစားနဲ႔လိုက္ဖက္ေအာင္
အေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးေပးထားပါတယ္။။


ဒါကေတာ့ korea chilli paste နဲ႔ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ေၾကာ္ေနတာပါ။။


ဒါလုပ္တာ အသံုးျပဳရမယ့္ ပစၥည္းေတြျပည့္စံုရင္ အေတာ္လြယ္ကူပါတယ္။။
အရင္ဆံုး ဆီပူထဲမွာ korea chilli paste နဲ႔ၾကက္သြန္နီကို အရင္ေၾကာ္ပါ။။
ၾ၅မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးရင္ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ ေကာက္ညွင္းေခ်ာင္း နဲ႔ ငါးျပားေခ်ာင္းေတြ
ထည့္ပါ။။ ဆား ထည့္စရာမလိုပါဘူး။။ chilli paste ထဲမွာ အရသာစံုေနပါျပီ။။
အဆက္မျပတ္ေမႊေပးပါ ။ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။။
ေကာက္ညွင္းက အိုးကပ္တတ္လို႔ ခဏ ခဏ ေမႊေပးရပါတယ္။။ေရခန္းရင္ ေရထပ္ထည့္နိုင္ပါတယ္။။
၁၅မိနစ္ ။မိနစ္ ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးျဖဴးျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။။

17 comments:

ကိုးရီးယားကားေတြထဲမွာသူတို႔ေတြစားေနတာၾကည္႔ၿပီးသြားရည္က်ဘူးတယ္.... စားလို႔ေကာင္းမဲ႔ပံုေနာ္... တခါမွမစားဖူးဘူး...

တစ္ခါမွ မၾကားဖူး၊ မစားဖူးပါလား....။

ဟိုက္.. နာစာရိုက္ေနတံုး တစ္ေယာက္ဦးတြားဘီ...။

အဲ့ဒီအစားအစာ ကုိရီးယားတစ္ကားမွာ စားတာ ေတြ႕ဖူးတယ္။
ျမန္မာစာတမ္းထုိးနဲ႕ ျပတာ အဲ့ဒီကားနံမည္က ေက်းေတာသူ တဲ့။
အဲ့ဒါကုိ အခ်ဳိလည္း လုပ္စားၾကတယ္။ ကင္မ္ခ်ီနဲ႕လည္း ခ်က္စားၾကတယ္။ စားခ်င္စရာၾကီး ရွလြတ္

korea မွာ က်ေနာ္အမုန္းဆုံးအစာထဲမွာပါတယ္
စပ္တယ္
သြားမွာကပ္တယ္
စားရင္အစက္က်ေတာ့အဝတ္ေပတယ္

ပူတယ္(ေအးသြားရင္စားမေကာင္းပါ)

ဘယ္ေတာ့မွဝယ္မစားပါ

ဟီး~~~~ဒီမွာေတာ့စားသြားတယ္ ကို႕အမလက္ရာမို႕
ေတာက္ ပူကီ ကပိုနီးစပ္မယ္ထင္တယ္

ၾကယ္ကေလး ေက်းဇူး
ျပင္လိုက္မယ္ေနာ္..
မrose ပစၥည္းေတြ ၀ယ္ရတာ အဆင္ေျပရင္
လုပ္စားၾကည့္ပါ..လြယ္ပါတယ္..
မယ္ဆင္ ..ေရာ့ ၆ျပားး
မလုလု..
က်ေနာ့မွာ ကိုရီးယားတရုတ္အသိေတြမ်ားလို႔
ဒီအစာေတြနဲ႔ ရင္းနွီးတာပါ..
ဇာတ္ကားေတြ မၾကည့္ဖူးပါဘူးးး
ကင္မ္ခ်ီးနဲ႔ လဲ လုပ္စားလို႔ ရပါတယ္..
ဒီလိုပံုစားရတာ ပိုသေဘာက်လို႔ပါ..
လုပ္ရတာ အေတာ္ လြယ္ပါတယ္..
ၾၾကိဳက္တတ္မယ္ဆိုရင္ စမ္းၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္...

korea နာမည္မသိ.. ငါးအျပားထည့္ရတာလဲ မသိဘူး၊ ဇာတ္လမ္းေတြထဲမွာေတာ့ သူတုိ႔ ခ်က္ခ်က္ျပတာ ေတြ႔တယ္၊ ေကာင္းလား ေပါက္? ေပါက္ခ်က္တာပဲ.. ေကာင္းမွာပါ၊ ဗုိက္ဆာလာၿပီ..

ေကာင္းမဲ့ပံုပဲ။ Asian Shop ေရာက္ရင္ လိုအပ္တာ
ေတြ႐ွာၾကည့္အံုးမယ္။

စားဖူးခ်င္တယ္.. ေတာက္ပုကီ ဆိုတာေတာ႔ သူတုိ႔ကားထဲမွာ ၾကားဖူးတယ္ေလ.. ေပါက္ ခ်က္တာ ေကာင္းမယ႔္ပံုပဲေနာ္..တယ္ေတာ္တာပဲ.. မ်ိဳးစံုခ်က္တတ္တယ္. အားက်..သြားရည္က်ရင္းျပန္သြားၿပီ.. ရွလြတ္..

တို႔လဲ စင္စင္႔လိုပဲ၊ စားဖူးဘူး၊ ၾကားဖူးဘူး။
ကိုးရီးယားကားဆိုလဲ တို႔က ကိုးရီးယားမင္းသမီးေလးေတြပဲ ေငးေနတာ၊ အစား သတိမထားမိလုိက္ဘူး။ :)
စပ္ရင္ေတာ႔ သိပ္ႀကိဳက္မယ္ မထင္ဘူး။
ေပါက္ ခ်က္တာဆိုရင္ေတာ႔ ေကာင္းမွာပဲ။

ကိုရီးယားကားေတြမွာ အဂၤလိပ္လို စာတန္းထိုးရင္ေတာ့ Rice Cake လို ့ ေရးတာပဲ။

နံမယ္ဖတ္ၿပီး စိတ္၀င္စားသြားတယ္... အစားဆုိ အကုန္စမ္းၾကည့္ခ်င္တယ္

စားဖူးဘူး ေပါက္ေရ။ ေပါက္ပဲ လုပ္ေကြ်းေတာ႔။

ေပါက္ေရ.. တုိ႔လည္း မစားဖူးဘူး.. ၾကားလည္းမၾကားဖူးဘူး.. ေပါက္က ကုိရီးယားအစားအစာေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ခ်က္တတ္တယ္ေနာ္.. ေတာ္တယ္.. :)

တူတို႔က်ေတာ့လဲ ေတာ္လိုက္ၾကတာ

# 떡볶이 (tteokbokki)

ေတာက္ပုကီ ဆိုတာ ထက္ ေတာ႕ ပို႕ကီ လို႕အသံထြက္ တာ ပို နီးစပ္ပါတယ္