ပုဇြန္ ခရုဆီေၾကာ္..


ငပ်င္းလုပ္ေနတာ ရက္ေတာ္ေတာ္ၾကာပါျပီ..
ဒီေန႔ ခ်က္စားတဲ့ ဟင္းေလး တင္လိုက္ပါတယ္..




လတ္ဆတ္တဲ့ ပုဇြန္( အရွင္ဆိုပိုေကာင္းပါတယ္)ကို နွဳတ္ခမ္းေမႊးျဖတ္..ေျခေထာက္ေတြျဖတ္ထားေပးပါ..


ၾကက္သြန္နီ..ျငဳပ္သီးစိမ္း နဲ႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္ လွီးျပီး အသင့္ျပင္ထားပါ..


ဆီအနည္းငယ္နဲ႔ ေၾကာ္ေပးပါ..


ၾကက္သြန္နီ နဲနဲ ႏြမ္းလာရင္ ပုဇြန္ထည့္ပါ..
ခရုဆီ...ၾကာညို႔အငန္(ပဲငံျပာရည္အၾကည္) နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းအၾကမ္းမွုန္႔ ထည့္ေပးပါ..
(အဆင္ေျပရင္)ဆန္အရက္ နဲနဲ ထည့္ေပးပါ..


၃ မိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးရင္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ..

21 comments:

ေပါက္.. ခ်စ္ေယာင္းမ.. ဟင္းပုိ႔ေပးပါလား း)

စားခ်င္တယ္၊ ဗုိက္ဆာတယ္

မမေပါက္
ေရာက္တယ္
ပုစြန္ ေငးသြားတယ္
း)

ဒီက ၀ိတ္ေလ်ာ့ ဒိုင္းယက္ ေနပါတယ္ဆို...သူ လုပ္ၿပီ

ထိုင္ဝမ္ အလည္လာရင္ ခ်က္ေၾကြးမွာလားဟင္

ခ်က္ေၾကြးမယ္ဆို တကယ္အလယ္လာမည္

ဟဲဟဲ

လာေရာက္ရွလြတ္သြားပါတယ္..

ပင္လယ္စာေတြ ေပါလား ေပါက္ေရ။ ပုဇြန္ေရာ ခရုဆီေရာ ဆုိေတာ့ အဆီေတြ ရစ္ၿပီး အိပ္ေရာလား

လာစားသြားတယ္ေပါက္။ ခရုဆီေလးနဲ႔ဆုိေတာ႔ ေမႊးေနတာပဲ။ ဂြတ္တယ္ဗ်ဳိ႕။

မနက္စာဘာမွ မစားရေသးခင္ လာၾကည့္မိေတာ့ ကြန္ျပဴတာၾကီးပါ ျမိဳခ်ခ်င္စိတ္ေပါက္သြားတယ္..။

ေပါက္..စားခ်င္တယ္..လြယ္မယ္႔ပံုပဲ..ခ်က္စားမယ္.။

ေပါက္ေရ...ပုစြန္ဟင္းေလးၾကည့္ျပီး ဂလု...ဂလု...

ေပါက္ေရ... ပုဇြန္ေတြၾကည့္ရတာ လတ္ဆတ္ေနတာပဲ.. ခ်က္ထားတာ စားေကာင္းမယ့္ပုံ.. ဒီမွာက ပုဇြန္ေတြဆုိေခါင္းေတြျဖတ္ထားတယ္.. :(

ေဟ့... အမ်ိဳးေရ...
အစကထဲက တကယ္ အမ်ိဳးေတာ္ခ်င္ေနတာေနာ္...
အခု တေလာ ခ်က္ျပေနတဲ့ဟင္းေတြက ကိုယ့္ရဲ႕ ဆံုးျဖတ္ခ်က္ကို ပိုပိုခိုင္မာလာေစတယ္... သိလား...
ဟီးဟီး.. (ေနာက္တာမဟုတ္ အတည္ေျပာေနတာေနာ္)

ပုဇြန္ေၾကာ္ေလး ၿမည္းသြားပါတယ္။

ေက်းဇူးတင္စြာၿဖင့္
yu ya

သူငယ္ခ်င္းေလး
ထိုင္၀မ္ကဆိုေတာ့ ဘယ္မွာေနတာလဲ ဟင္?
ဂ်စ္လဲ ထိုင္၀မ္ကပါ.....
ပုဇြန္ေတြၿမင္ၿပီး သားရည္က်သြားတယ္...

ခင္မင္စြာၿဖင့္
ဂ်စ္ေလး

ပညာလာယူသြားတယ။္ အဲသလိုမ်ိဴးမခ်က္ဘူးဘူး ၿမန္မာခ်က္ဘဲခ်က္ဘူးတယ္။ ခရဳဆီကုိဘယ္လိုေၿပာၿပီးဝယ္ရသလဲ။တစ္သက္တာမွာ တစ္ခါမွ မဝယ္ဘူးလုိ႕ပါ။

ဒီေလာက္ေတာ႔ ေအးေဆးပဲ.. လြယ္တယ္။
ေပါက္ ဘေလာ႔ဖြင္ၿပီး ခ်က္မယ္။

ေပါက္အ္းးး.... ပိုေမႊးသြားေအာင္ နံနံပင္ေလး အေပၚက ထပ္အုပ္လိုက္တယ္ဆိုတာေလးလည္း ထည္႔ဦးေလဗ်ာ... =P
ဘားမွဟုတ္ဘူး.. မေတြ႔တာၾကာလို႔ လာ႐ႈတ္တာ... တျခားဟင္းေတြလည္း ခ်က္ေကၽြးပါဦးဗ်ိဳ႔.... ;;)

ma khin oo may: ခ႐ုဆီကုိ Oyster Sauceလို႔ ေျပာ၀ယ္လို႔ရတယ္ မမ.

မခင္ဦးေမ ႐ူးခ်င္ေယာင္ေဆာင္တာ သိပ္မျပီျပင္ဘူး။ Oyster sauce ကေတာ့ စိတ္မႏွံ႕တဲ့လူေတာင္သိမယ္ထင္တယ္


ပုဇြန္ မႀကိဳက္တဲ့ လူမိုက္ စာရင္းထဲမွာ

လူမုန္း ထိပ္ဆံုးကပါဗ်ာ....

ကိုယ္လဲ အဲလိုပဲ။ ဒါေပမဲ့ ကင္စားရတာေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတယ္။

england မွာလဲ lobster, king prawn, shrimps သိတ္ေစ်းမၾကီး...တထုတ္ဆို အလြန္ဆုံး မွ £5/6/7... စားပါေလ့။ ဝယ္ရတာလဲ လြယ္တယ္။ အိမ္ကေၾကာင္ေတြကနဲနဲ မွေတာင္မတို႕ဘူး။ အတင္းေႂကြးရင္ ထြက္ေျပးေရာ။
ျမန္မာျပည္တုန္းကေတာ့တကုတကသြားဝယ္ရ တာ မွတ္မိတယ္