ဆန္ေခါက္ဆြဲ..


ဆန္ေခါက္ဆြဲပါ..
ဆန္ဖြယ္..(ခ) ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ (ခ) ဆန္ေခါက္ဆြဲ ေပါ့..
အရည္ေဖ်ာ္လုပ္စားတာပါ..
အရည္ေဖ်ာ္ပိုၾကိဳက္လို႔ စားတိုင္းအရည္ေဖ်ာ္ပဲ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္..။။
ေႏြေပါက္ေတာ့ ပဲရြက္(ပဲလိပ္ျပာရြက္) မရွိေတာ့ပါဘူး..
အသုတ္စားခ်င္လဲ မခက္ပါဘူး..
ၾကက္သားဟင္းကို ေရ နဲနဲ ထည့္ျပီး မီးဖိုေပၚတင္လို႔ ပြက္လာရင္ ေကာ္မွဳန္႔ေဖ်ာ္ျပီးထည့္ေမႊရံုပါပဲ။။
ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ကို ၂နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ။။
ဆန္ေခါက္ဆြဲ လုပ္စားေတာ့မယ္ဆိုရင္..ပါ၀င္တဲ့အစာေတြ ၾကိဳတင္ျပင္ဆင္တာအေကာင္းဆံုးပါပဲ။။
လုပ္ထားတဲ့အစာေတြကုန္ေနတာေၾကာင့္ မေန႔ညက အစာေတြ လုပ္ရင္း ဓါတ္ပံုရိုက္ယူထားပါတယ္။။
၁) နွမ္းဆီ..
၀ယ္လာတဲ့ နွမ္းေစ့ေလးေတြကို အရင္ ေလွ်ာ္ျပီး.. မညက္တညက္ေထာင္းထားပါျပီး..
ေၾကြပန္းကန္လံုးထဲ ထည့္ထားပါ။။
၂) ငရုပ္သီးမွဳန္႔ကို( အၾကမ္းမွဳန္႔နဲ႔ အေခ်ာမွဳန္႔ ေရာရာ ပိုေကာင္းပါတယ္) လဲ ေၾကြပန္းကန္ထဲ
အသင့္ျပင္ထားပါ။။
၃) ၾကက္သြန္ျဖဴအခြံခြာျပီး ဓါးျမနဲ႔ စင္းထားပါ။။
၄) ေခ်ာင္ေကာ္ (တရုတ္မဆလာမွုန္႔) အနည္းငယ္ကို ပန္းကန္လံုးေလးထဲ အသင့္ျပင္ထားပါ။။
ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ျပီးခ်က္ပါ။။ အေငြ႔ထလာရင္ ..၁..၂..နဲ႔ ၄ ပန္းကန္ထဲ ေလာင္းခ်ပါ။။
တူေလးနဲ႔ အစာေတြ ကို ေမြေပးပါ။။ သတ္သတ္စီေနာ္။။
နံပါတ္ ၃ က ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီေၾကာ္ထားေပးပါ။။
ကဲ..
အစာအတြက္ ျပင္ဆင္ျပီးပါျပီ။။ျပီးရင္ ေအာက္ပါပံုေလးေတြ အတိုင္းျဖစ္လာပါမယ္။။



ငရုပ္သီးဆီခ်က္


နွမ္းေထာင္း ဆီခ်က္

ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ (ေၾကာ္ျပီး ခပ္တဲ့အခါ ဆီမ်ားမ်ားပါပါေစေနာ္)

ဆီခ်က္ထားျပီးတဲ့ အစာေတြ ကို ပုလင္းထဲ ထားျပီး အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္..
က်ေနာ္ကေတာ့ တစ္လတစ္ခါေလာက္ အစာလုပ္ထားျဖစ္ပါတယ္။။
အဲ့ဒီအစာေတြ အျပင္ ၾကာညိဳ႔အငန္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျမိတ္ပါးပါးလွီးျပီးအသင့္ျပင္ထားပါ။။


ဒါက အမ်ိဳးတစ္ေယာက္ တည္ထားတဲ့ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္..
နွစ္ေပါက္ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ပါ..မုန္ညွင္းရယ္..ခါဂ်က္ဥရယ္..ဂ်ဴးျမစ္ေလးရယ္..
ေတာ္ေတာ္စားေကာင္းပါတယ္..။။(အလကားရလို႔ထင္တယ္..ဟီးး)


ဒါကေတာ့ ဒီက အသိတစ္ေယာက္က ဆန္ေခါက္ဆြဲ မၾကိဳက္လို႔

ျမီးရွည္ေျခာက္လဲ ရွိေနေတာ့..သူ႕ကို ျမီးရွည္ျပင္ေပးလိုက္ပါတယ္။။
ျမီးရွည္အတြက္ ၾကက္သားဟင္းကို ေကာ္မွဳန္႔ေဖ်ာ္ျပီး ခ်က္ထားေပးလို႔ ေထြးေထြးေလးျဖစ္ေနပါတယ္။။
ျပီးေတာ့ ျမီးရွည္အတြက္ မရွိမျဖစ္ ပဲငပိ ထည့္ေပးထားပါတယ္..။။
(ဆန္ေခါက္ဆြဲ..ရွမ္ေခါက္ဆြဲ မွာအရည္ေဖ်ာ္စားစား
အသုတ္လုပ္စားစား... ပဲငပိ မထည့္ရပါဘူး)


မွတ္ခ်က္ ။။ ။။ ရန္ကုန္က လူေတြက ဆန္ေခါက္ဆြဲကို ရွမ္းေခါက္ဆြဲလို႔ ေခၚပါတယ္..
အမွန္က ရွမ္းေခါက္ဆြဲဆိုတာ ရွမ္းဆန္(ယာဆန္) နဲ႔ လုပ္တဲ့ ဆန္စီးေခါက္ဆြဲပါ။။
ဟီဟိ ကိုဘ တပည့္ေလ...ကိုဘလိုပဲ ေသခ်ာရွင္းျပခ်င္တယ္။။

23 comments:

တရက္ေလာက္ေတာ့ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္..
ဆိုင္မွာသြားစားရင္ေတာ့ အလုပ္ရွဳပ္သက္သာတယ္..
ျမီးွရွည္ကို ပိုၾကို္က္တယ္..။

ေပါက္ေျပာေတာ႔ လြယ္သားပဲ.. လုပ္စားၾကည္႔ဦးမယ္... တုိ႔ သိပ္ၾကိဳက္တာ.. အဲဒါ ရွမ္းေခါက္ဆဲြရည္ေဖ်ာ္လုိ႔ပဲ ထင္ေနတာ.. ဆန္ေစးမွ ရွမ္းေခါက္ဆဲြေခၚတာကိုး.. မသိပါဘူး..မွတ္သြားတယ္..။

စား၏. ဂြတ္တယ္

အေသႀကိဳက္တယ္ ဆန္ေခါက္ဆြဲကို
တကယ္ကိုႀကိဳက္
သေရက်သြားသည္
ခင္မင္ေလးစားစြာၿဖင့္
ဖိုးစိန္

ျပႆနာက ေခါက္ဆြဲအေျခာက္ေတြကို ဘလို တံဆိပ္၀ယ္ရမလဲ..ဘယ္ဟာလဲ မသိတာပဲ.. ဘလိုလုပ္ရပါ့...

ေပါက္လဲ ကုိဘကုိ အခုမွ စကားနားေထာင္ေနတယ္

သူငယ္ခ်င္း computer ွာ ဗမာ keyboardမရွိလုိ႔ ရမ္းသမ္းရုိက္ေနတာ..

စာလုံးေပါင္း သည္းခံပါ

မိ်ဳးကေတာ့ ၀ယ္စားတာျမန္တာေပါ့..
က်ဳပ္က လက္လြယ္ေနတာကိုး..
အခ်ဳိမွဳန္႔လဲ မစားေတာ့ အိမ္မွာလုပ္စားမွကိုယ့္စိ္တ္ၾကိဳက္..

မသိဂၤ ီ..အလုပ္ရွုပ္မွာစိုးရင္..
ဆီခ်က္အစာေတြ ၂ရက္ ၃ရက္ေလာက္ၾကိဳလုပ္ထားေပးေလ..
ၾကက္သားဟင္းကိုတရက္ေလာက္ၾကိဳက္ခ်က္ထားေပး..
စားမဲ့ေန႔မွ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ေရစိမ္..
ၾကက္သြန္ျမိတ္လွီး...ရန္ကုန္ကဆို ၀မ္းဘဲ တံဆိပ္စားေကာင္းတယ္..နယ္မွာေတာ့ ေရစိမ္စရာမလိုတဲ့..လတ္ဆတ္တဲ့ဆန္ေခါက္ဆြဲရတယ္

ကူကူး...ကူးကူး..

မမ ၾကိဳက္မယ့္အစာမ်ိဳးမွုတ္ပါဘူး.ထင္တယ္..

ဖိုးစိန္..အေသၾကိဳက္ရင္ အသားကုန္စားသြားပါေနာ္..

အစ္မ ေမျငိမ္း..
ေနာက္ရက္ ဓါတ္ပံုရိုက္တင္ေပးမယ္ေနာ္..
အဲ့မွာ ဗီယက္နမ္ဆိုင္ေတြ ရွိတယ္မို႔လား..
ဆန္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ေရာ..ျမီးရွည္ေျခာက္ပါ..
ဗီယက္နန္ထုပ္ ၀ယ္တာ..
ဗီယက္နန္ထုပ္က ဆန္သားစားေကာင္းတယ္..
မေၾက လြယ္ဘူး..
မေမျငိမ္းေရာ ေနေကာင္းလား..

ေမ..ေမ..ေမ..
ဒီမွာ လြမ္းေနတာ..
ဟားဟ

ဒီမွာ ညစ္ေန ေလေနတာ ဆန္ေခါက္ဆြဲဆိုေတာ့လည္း ထစားလိုက္ပါဦးမယ္ေလ... ဂလု

ဟုတ္တယ္ ေပါက္ေရ.......ေပါက္ေျပာသလုိ ဒီေခါက္ဆဲြကုိ အစ္မတုိ႔လဲ " ဆန္ဖြယ္ (ခ) ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ (ခ) ဆန္ေခါက္ဆြဲ" လုိ႔ေခၚတယ္။ ေရစိမ္ေခါက္ဆဲြေခၚတာ ပုိမ်ားတယ္။ ဆန္စီးေခါက္ဆဲြေလး စားခ်င္လုိက္တာ ေပါက္ရယ္။

ႏွမ္းေစ့ေလးေတြကို ဘယ္လိုေလွ်ာ္ရတာလဲခင္ဗ်ာ
လက္နဲ႕ေလွ်ာ္ရမွာလား စက္နဲ႕ေလွ်ာ္ရမွာလား
ရွင္းျပပါ ခပ္ထူထူအအနနႏံုနံမုိ႕ စိတ္မဆိုးပါနဲ႕ခင္ဗ်ာ

မသီတာ မညစ္နဲ႔ လစ္စို႔..
မုိးေကာင္းသူေရ..ဒီမွာေတာ့ ဆန္စီးေတာ့ရတယ္
ဆန္းစီးက ဖြယ္တယ္တယ္နဲ႔ စားမေကာင္းဘူး.
အစီးသုတ္စားခ်င္တာ..
ကိုရြာသားေရ..
ဒယ္အိုးအေျခာက္ကို မီးေသးေသးနဲ႔ အပူေပးျပီး..
နွမ္းထဲ့ေလွာ္တာေလ..ဒယ္ေလးနဲ႔ ေမြေပးလိုက္ေပါ့
၃၀စကၠန္႔ေလာက္ဆိုရေလာက္ျပီထင္တယ္..
ကင္စက္မွာထည့္ကင္လဲ ရတယ္ေလ..
အဆင္ေျပပါေစ

ေပါက္ လက္ကေလး ခဏ ျဖဳတ္ငွားမလားဟင္..

ေပါက္ေရ.. ဘယ္လုိေခၚေခၚ တုိ႔ကေတာ့ အဲဒီလုိ ေခါက္ဆြဲဆုိ ၾကိဳက္တာပဲ.. ပဲငါးပိမရွိေတာ့ ျမီးရွည္လုိမ်ိဳး မလုပ္စားျဖစ္ဘူး.. ထုိင္းဆုိင္က ၀ယ္လုိ႔ရတဲ့ ဆန္ေခါက္ဆြဲဖတ္က နည္းနည္းေစးေတာ့ အသုတ္လုိ လုပ္စားျဖစ္တယ္.. အရည္ေတာ့ မခ်က္စားဖူးေသးဘူး.. :D

စားခ်င္တယ္ စားခ်င္ပါတယ္ကြယ္

လင္းစ္ထံု

ေပါက္ေရ အမ်ားႀကီးပဲ ခ်က္တယ္ ထင္တယ္ေနာ္။ ခ်န္းခ်န္းကုိ ဘယ္ေတာ့ အလည္လႊတ္မွာလဲ။ ဆန္ေခါက္ဆြဲလုိ႔ မွတ္ထားလုိက္မယ္ေနာ္။

ဟိ.. တုိ႔လဲ လြမ္းတယ္
ဒီေန႔လဲမရွိဘူး.. တစ္ေယာက္ကုိ ေလယာဥ္ကြင္းက ႀကိဳရမယ္
ေခာတ္ေယာက္်ားေလးေတြ.. က်ားက်ားယားယားကုိ မရွိဘူး
အမေလး.. ေမာလုိက္တာ.. ဒါနဲ႔ရုိက္ေနတာ..
http://maunghla.googlepages.com/Win2ZawGyi_convert_0.1.htm

ကၽြန္ေတာ္လည္း အရည္ေဖ်ာ္ပဲ အစားမ်ားတယ္။ အသုပ္ဆုိ မ်ဳိလို႔မက်ဘူး။ လည္ေခ်ာင္းထဲ တစ္ေနတယ္။ ဒီေတာ့ ေမွ်ာခ်ဖို႔ အရည္တမ်ဳိး ေနာက္ထပ္လိုလာတယ္။

ဒါ့ထက္ သိပ္အေသးစိတ္ေတြ ရွင္းမျပပါနဲ႔။ တုိ႔မ်ားက အျပင္ပန္း ထံုတယ္လို႔ ထင္ရေပမယ့္ တကယ္တမ္း မထံုပါဘူး။ (ဟဲဟဲ)လူလည္ပါ။

ဒီညထပ္လာစားတယ္ ရွမ္းေခါက္ဆဲြ..

ဒီကိုမေရာက္တာေတာင္္ ၾကာသြားျပီ။ ဒီ weekend လဲမအား ဘူး။ on call က်ေနတယ္။ အား လုံးကို သတိရပါတယ္။

ငါ့ အၾကိဳက္ေပါက္ၾကီးေရ ေက်းဇူးပဲ ေနာက္မွ ပဲ ေမးစရာေတြ ေမးေတာ့မယ္။ ေျဖဖုိ႔ျပင္ထား မု မေကာင္းလဲ ဇြတ္ေမးမွာေ နာ္ ။ သတိနဲ႔ ေရွာင္ေနေတာ့ ဟိ

ဟိုက္ မန္းတေလး ကေခါက္ဆြဲ အတုိင္းပါလား။ ကြ်န္ေတာ္ခ်က္တာနဲ.မ်ား ကြာပါ့

ေပါက္ေရ....
ေဒြး စကားလံုးငွားေျပာရရင္ေတာ့...

ဆန္ေခါက္ဆြဲကေတာ့ က်ေနာ္အၾကိဳက္ဆံုးပါဘဲခင္ဗ်ာ...။

ဒါနဲ ့စကားမစပ္ ဘယ္ဘ၀ဆုေတာင္းေၾကာင့္ အစားမ်ိဳးစံု လုပ္တတ္ေနတာလဲ...
မလႊဲသာမေရွာင္သာ ေနာက္ဘ၀လူျပန္ျဖစ္ရင္..
ေပါက္ဖြင့္တဲ ့ စားေသာက္ဆိုင္ပိုင္ရွင္ျဖစ္ရပါလို၏... း)