ကိုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲ တဲ့..


炸醬 麵( zha jiang mian )တဲ့


ကိုရီးယားကားမၾကည့္တဲ့ က်ေနာ့္အတြက္ ပဲေခါက္ဆြဲဆိုတဲ့ အေခၚအေ၀ၚက စိမ္းေနပါတယ္။
သူမ်ားေတြ ကိုရီးယားပဲေခါက္ဆြဲလို႔ ေျပာတိုင္း အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲလိုပဲ ေျပးျမင္ေယာင္ေနမိတယ္။။
၂၀၀၈ ေမျမိဳ႔ျပန္မွဘဲ ပဲေခါက္ဆြဲဆိုတာ မည္းမည္းၾကီးလို႔သိလိုက္ရတဲ့အခ်ိန္မွာ..
ကိုယ့္ကိုယ္ကို အေတာ္ရီခ်င္သြားပါတယ္။။ကိုယ္ေတာ္ေတာ္ရင္းနွီးေနတဲ့ အစာျဖစ္ေနျပီး
အေခၚအေ၀ၚေၾကာင့္ မသိ နားမလည္ျဖစ္ရတာကို။။
ဒီေခါက္ဆြဲကို က်ေနာ္မၾကိဳက္လွပါဘူး ။။ ခ်န္းခ်န္း မၾကာမၾကာေတာင္းဆိုတတ္တဲ့
ေခါက္ဆြဲေပါ့..။။ ဒီေန႔ေတာ့ ခ်န္းလဲ အိမ္မွာရွိတုန္း လုပ္ေကြ်းျဖစ္ပါတယ္။။




လိုအပ္တဲ့ အစာေတြကေတာ့...
၁) ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုး
၂)အာလူးတစ္လံုး
၃)節瓜 ZUCCHINI တစ္ခု(ဒီ အသီးကိုရွိလဲထည့္ မရွိလဲ ရပါတယ္။။)
၄) ၾကက္သြန္ျမိတ္


အမဲသားၾကိတ္သား အနည္းငယ္..ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္နဲ႔ ၾကာညိဳ႔အငန္နဲနဲထည့္ေပးထားပါ


အစာနံပါတ္ ၁ ။ ၂ ။ ၃။တို႔ကို အတံုးေသးေသးစိတ္ျပီးအသင့္ျပင္ထားပါ။။


ဒါကေတာ့ ဇာတ္လိုက္ေပါ့..ကိုရီးယားပဲငပိ ( bean sauce )တရုတ္ဆိုင္ေတြ
ကိုရီးယားဆိုင္ေတြမွာရရွိနိုင္ပါတယ္။။

ထမင္းစားဇြန္း ၄ ..၅ ..ဇြန္းေလာက္ ..
ကဲ...
စခ်က္ေတာ့မယ္ေနာ္..
ပထမဆံုး ဆီပူထဲမွာ ပဲငပိကို အရင္ေၾကာ္ပါ ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ အာလူးစိပ္ျပီးသားထည့္ပါ။။
ေနာက္ အမဲသား ထည့္ေၾကာ္ပါ။။ ေနာက္ဆံုးမွ ZUCCHINI စိပ္ျပီးသားထည့္ပါ။။
ေရနဲနဲထည့္ျပီး အိုးဖုံးပိတ္ထားေပးပါ။။မေန႔ကက်န္တဲ့ ပုဇြန္ ၁၀ေကာင္ေလာက္ကို
ပစ္ထည့္လိုက္ပါေသးတယ္ ။။
ဆား...ၾကာညိဳအငန္ထပ္ထည့္စရာမလိုပါဘူး။။ ပဲငပိရဲ႕ အငန္ဓါတ္နဲ႔ လံုေလာက္ေနပါျပီ။။
အေလးၾကီုက္တတ္သူမ်ား ထပ္ထည့္နိုင္ပါတယ္။။
၅မိနစ္ေလာက္ ဆို ရပါျပီ။။
ေခါက္ဆြဲကေတာ ့拉麵 (hand made noddle)နဲ႔မွလိုက္ဖက္ပါတယ္။။
အစိမ္းကိုေစ်းက၀ယ္လာျပီး အနွစ္ခ်က္ျပီးရင္ ျပဳပ္လိုက္ရံုပါပဲ။။
ျပဳပ္ျပီး ေရေအးနဲ႔ ေဆးဖို႔မေမ့ၾပါနဲ႔ေနာ္။။ ျမန္မာမွာေတာ့ မရွိေလာက္ဘူးထင္တယ္။။





သခြားသီးစိမ္းေလးေတြကို အခုလို ေသးေသးမွ်င္မွ်င္စိပ္ထားေပးပါ။။
ေခါက္ဆြဲထည့္ ။အနွစ္ေလာင္း ျပီးရင္ အေပၚက ျဖဴးရံုပါပဲ။။


ျဖည္းျဖည္းစားၾကေနာ္ ။။ကင္မ္ခ်ီးေလးနဲ႔ တြဲစား..အအီေျပတယ္။။
အားမနာနဲ႔ ။။


နယ္လိုက္ေတာ့ အခုလို မည္းမည္းၾကီး ...
ဒီေန႔လုပ္တာစားေကာင္းတယ္ လို႔ေတာ့ ခ်န္းကေျပာတာပဲ..။။ဟိ

15 comments:

ကုိရီးယားကားမွာပဲ ေတြ႔ဖူးတယ္၊ စားေကာင္းလား.. ခ်ိဳခ်ိဳၾကီးလား

တုိ႔က Korean red pepper paste ေတာ့ ေဆာင္ထားတယ္၊ ဝက္သားကင္နဲ႔ ေကာင္းတယ္

စားလုိ႕ ေကာင္းသကြ မဆုိးဘူး ။ အင္း ေခါက္ဆြဲကစားလုိ႕ ေကာင္းလုိ႕ ခ်န္း စား တာ နဲ႕ နည္းနည္းပဲ ျမည္းရတယ္ ေနာက္ ေခါက္မွ မ်ားမခ်ားစားေတာ့မယ္ ။

အမဲသားမစား။ ၾကက္သားပဲစားတယ္။ ေနာက္တခါ ၾကက္သားနဲ႕လုပ္။ ျဖစ္လား?

ဘဝမွာ ဒါပထမဆုံးပဲ။ ကိုရီးယား အစာ ကို ေတြ႕ဖူးတာ။ တကယ္ေျပာတာ

အဲ..ပ်စ္ခၽြဲခၽြဲၿကီးေနာ္..ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲေတာင္မစားဘူး။
အရသာဘယ္လုိေနလဲ။
mm

တုိ႔စားဖူးတဲ႔ ကိုးရီးယားပဲေခါက္ဆြဲထက္ ေပါက္ေခါက္ဆဲြက ပိုေကာင္းမယ္႔ပံုပဲ..စားခ်င္လာၿပီေနာ္..
ဘာလုိလုိနဲ႔ ေပါက္ ဘေလာ႔ဂ္လည္း တုိ႔အတြက္ စားခ်င္စရာအျဖာျဖာ ျဖစ္ေနၿပီ..:)

စားခ်င္စရာဘဲေပါက.္

ေပါက္ဆုိတာ အိမ္နာမည္လာ.း

မၾကိဳက္ေလာက္ဘူးထင္တယ္....
ကိုရီးယားကားထဲ အားပါးတရစားေနၾကတာေတြ႔ောတ့လည္း စားခ်င္သား...။

စမ္းၾကည့္ခ်င္ေနတာၾကာၿပီ။ ေက်းဇူးပါပဲ။

khin oo may said...

စားခ်င္စရာဘဲေပါက.္

ေပါက္ဆုိတာ အိမ္နာမည္လာ.း

She starts nosy :)

ၾကည္႔ရတာ စားေကာင္းမဲ႔ပုံပဲ။ တခါမွ မစားဖူးဘူး။ ခ်န္းကေကာင္းတယ္ဆိုရင္ တကယ္ေကာင္းလို႔ ျဖစ္မယ္။

ကိုရီယားကား မၾကည့္ဖူးေပမယ့္ ပဲေခါက္ဆြဲကိုေတာ့ ၾကားဖူးေနပါတယ္... သို႕ေသာ္ တခါမွ မျမင္ဖူး.. မစားဖူးပါ...။
ေပါက္လုပ္ထားတာေလးက စားခ်င္စရာေလး...
တကယ္စားရရင္ ေကာင္းမွာ...

ေပါက္ေရ… စိတ္၀င္စားစရာေနာ္… တခါမွ မျမင္ဖူးဘူး.. ခ်န္းၾကိဳက္ရင္သားလဲၾကိဳက္ေလာက္တယ္… စမ္းၾကည့္ဦးမွ…

အဲ့တာ ခဝဲသီး ေပါက္

မဟုတ္ဖူး..တီခ်မ္း..
ခဝဲသီးလဲရွိတယ္..ဒီမွာ..။
ခဝဲသီးက သက္သက္..။
ေနာက္ၾကံဳရင္ တြဲရိုက္လာျပမယ္ေလ..။
အခုဒီအသီးက ဥေရာပဖက္မွာလဲ ေပါတယ္..။
ဘိုလို zucchini လို႔ေခၚတယ္..။