3/16/2009

ကိုရီးယားပင္လယ္စာကပ္ေၾကာ္..



တစ္ရက္က ကိုရီးယား ပင္လယ္စာကပ္ေၾကာ္(အဟီး ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္အမည္ေပးလိုက္တယ္..ျမန္မာလိုမေခၚတတ္လို႔)
လုပ္စားပါတယ္။။ ၁ )ပံုပါအတိုင္း ပုဇြန္နဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးအေသးမ်ိဳး...အသင့္ျပင္ထားပါ..
ျပည္ၾကီးငါးကို အေပၚယံ အေရခြံကို ဆြဲျဖဳတ္ျပီး အကြင္ိးလိုက္လွီးထားပါ..
ျပီးရင္..ပုဇြန္နဲ႔ ျပည္ၾကီးငါးကို ေရေႏြးေဖ်ာေပးပါ။။၁မိနစ္ဆိုလံုေလာက္ပါျပီ။။


ကိုရီးယားက လာတဲ့ အမွုန္႔ထုပ္ပါ...
ဒီ ဂ်ံဳမွုန္႔သံုးရင္ ဆား ထည့္စရာမလိုပါဘူး။။ ရယ္ဒီမိတ္ အထုပ္ထဲမွာ ပါျပီးသားပါ..။။
အကယ္လို႔ ဒီ ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ ၀ယ္ဖို႔ အဆင္မေျပရင္ ရိုးရိုးဂ်ံုဳမွဳန္႔နဲ႔ ေျပာင္းဖူးမွဳန္႔ေရာျပီး
အသံုးျပဳနိုင္ပါတယ္။။



ေနာက္..ျမန္မာေတြ က်ဴဆိုင္ လို႔ ေခၚေနၾကတဲ့ 韭菜 (leeks)ပါ။။
ေရစင္စင္ေဆးျပိး တစ္လက္မအေနေလာက္လွီးထားပါ။။
ခါက်က္ဥ အနည္းငယ္ကို ဂ်စ္နဲ႔ ျခစ္ထားပါ။။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ တစ္စီးေလာက္ တစ္လက္မအေန လွီးျဖတ္ထားေပးပါ။။


ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ မုန္႔နွစ္ရည္ကို ေဖ်ာ္ထားပါ။။
ျပီးရင္ ပင္လယ္စာနဲ႔ လွီးျဖတ္ထားတဲ့ သံုးမ်ိဳးကို ထည့္ျပီး ေမႊျပီးလွ်င္ အသင့္ေၾကာ္စားနိုင္ပါျပီ။။
ေၾကာ္တဲ့အခါ မီးေသးေသးနဲ႔ ေၾကာ္ပါ။။ အိုးျပားမွာေၾကာ္ပါ။။

ကဲ...သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။။
အခ်ဥ္ရည္ကိုေတာ့...ရူးနွမ္း...အဲ့ေလ..ယူနန္ဆန္ဆန္ေဖ်ာ္ျပီးတြဲဖက္စားနိုင္ပါတယ္။။
အခ်ဥ္ရည္ ...
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းအနည္းငယ္ ..သံပုရာသီး...ျငဳပ္သီးစိမ္းနုတ္နုတ္စိတ္...ၾကာညို႔အငန္အနည္းငယ္
ကိုရီးယားစတိုင္ကေတာ့...
chili paste နဲ႔ တြဲစားၾကပါတယ္။။

17 comments:

  1. ေပါက္ေရ
    လာစားသြားျပီ။ ေနာက္ေန႔ ညစာ စားခါနီးမွ ထပ္လာၾကည့္ရင္းစားမည္။

    ReplyDelete
  2. ေကာင္းမဲ႕ပံဳဘဲ။ စားသြားတယ္
    ဘူးသီးငါးေပါင္းေၿကာ္တံိဳ႕ ၿမက္ပင္နဲ႕တူတဲ႕ ၿမင္းခြာရြက္ေၿကာ္တိဳ႕ုကုိလည္း ေအာက္ေမ႔တယ။္

    ReplyDelete
  3. စိတ္၀င္စားသြားတယ္ေပါက္..လုပ္စားေတာ႔မယ္ဆိုမွ..ေနာက္တစ္ခါ လာဖတ္ဦးမယ္.. ရူးနွမ္း..အဲ..ယူနန္ စတိုင္ အခ်ဥ္ရည္နဲ႔ တို႔စားရင္ လွ်ာလည္သြားမယ္ထင္ရဲ႕...

    ReplyDelete
  4. ေပါက္ေရ... စားသြားတယ္ ရွယ္ပဲေနာ္...

    ReplyDelete
  5. စကားမေျပာေတာ႔ဘူး။ အခ်ိန္မရလို႔ ကုန္းေလြးသြားၿပီ..:)

    ReplyDelete
  6. ေပါက္ လာစားသြားတယ္ေနာ္..
    အားတဲ့အခါ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္

    ReplyDelete
  7. ပဂၽြန္ေလးေတြေရြးစားသြားပါတယ္

    ReplyDelete
  8. ေပါက္ေရ… မေန ့ကပဲ အျပင္သြားေတာ့ အဲဒီအေၾကာ္ေလးေတြ ေတြ ့ခဲ့ေသးတယ္… တျခားမုန္ ့၀ယ္လုိက္လို ့ ေနာက္မွ စားမယ္ဆို ေတးထားတာ ခုေတာ့ ေပါက္လုပ္နည္းေပးေတာ့ အေတာ္ပဲ… လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္… ေကာင္းမယ့္ပံုေလး…

    ReplyDelete
  9. ေပါက္ကဘယ္ဆိုးလို႕လဲ....

    ReplyDelete
  10. တကယ္မစားရဘူး။ ေနႏွင့္ေပါ့ကြာ တကယ္လာရမွ ေကၽြးဖို႔သာျပင္ထား။ ႀကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္ ။ဒါမ်ိဳေလးေတြလည္း ရသကိုး။

    ReplyDelete
  11. ေပါက္ေရ.. လုပ္စားမယ္..လုပ္စားမယ္.. လြယ္တယ္ေနာ္.. အခ်ဥ္ရည္နဲ႔ ဆုိေတာ့ စားေကာင္းမွာ.. ခ်ိခ်ိမိ လုိ႔ ေခၚတာလားဟင္.. :)

    ReplyDelete
  12. My Korean friends call it "Korean Pizza".

    ReplyDelete
  13. http://saundoo.blogspot.com/2008/11/food-banh-xeo.html
    ဗီယက္နမ္မုန္ ့ နဲ ့ဆင္တူတယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  14. what is ခါက်က္ဥ? Never heard of that. Did you mean eggs? I did like that with Tapioca starch. (Kaw Kyaw)

    ReplyDelete
  15. Naing79
    ခါၾကက္ဥဆိုတာ မုန္လာဥနီကိုေခၚတာပါ။

    ReplyDelete
  16. Thanks so much Sin Dan Lar.

    ReplyDelete
  17. တခါမွ လုပ္မစားမိပါဘူး
    အေပၚကတေယာက္က နာမဟုတ္ဘူးမလား

    ReplyDelete