ၾကက္သားလံုးေပါင္းး(ဆူးက်ီး)


တရုတ္မဆလာသီး (ေခ်ာင္း ေကာ့)ပါ ..။။草
果 လို႔ေခၚပါတယ္။။


ေခ်ာင္းေကာ့ ကို အမွုန္႔ၾကိတ္ထားတာပါ..
အသီးကို..ၾကက္ဟင္းရည္ေပါင္းတာတို႔..
အမဲသားနွက္တာတို႔မွာ သံုးပါတယ္..
အမွုန္႔ကို ဟင္းေၾကာ္တာမွာ အသံုးျပဳတာမ်ားပါတယ္..

မန္းေလး ရတနာပံုေစ်းသစ္( တရုတ္တန္း) မွာ ရရွိနိုင္ပါတယ္..
ေမျမိဳ႔..လားရွိုး...မူဆယ္..စတဲ့ျမိဳ႔ေတြမွာလည္း အလြယ္တကူရရွိနိုင္ပါတယ္..။။
တရုတ္ျပည္ ယူနန္ျပည္နယ္က ထြက္တာပါ..
အသီးအေျခာက္ကို တပိ ႆာ က်ပ္၁ေသာင္းေက်ာ္ ေစ်းရွိပါတယ္(ေမျမိဳ႕ေစ်း)
မျမဴရွရီ အဆင္ေျပနိုင္ပါေစ..

ၾကက္သားလံုးေပါင္း (ဆူး က်ီးး)


ဒီေန႔ ညီမေလးနဲ႔ ဖုန္းေျပာျဖစ္ေတာ့...က်ေနာ့ကို ဟင္း ပို႔စ္တင္ခိုင္းေနတယ္..
စီေဘာက္စ္က Grace ကလဲ လူမ်ိဳးတူထင္တယ္..
ဟင္းခ်က္တာေတြ လာေျပာေနေတာ့...၂၄ရက္ေန႔ကမွ ခ်က္စားျဖစ္တဲ့
ဒီဟင္းေလးကို တင္လိုက္ပါတယ္..။။
ဒီဟင္းေလးက က်ေနာ္တို႔ရဲ႕ ရိုးရာ အိမ္ဟင္းေလးေပါ့..။။
(ဆိုလိုတာက စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ တင္မေရာင္းတဲဲ့ အိမ္ဟင္းေလးပါ)




ၾကက္သားရင္အုပ္သားကို အတံုးၾကီးၾကီး တံုးထားပါ..။။
ျပီးလွ်င္ ဆား ဂ်င္း တရုတ္မဆလာ(ေခ်ာင္းေကာ့) နဲ႔ နယ္ျပီး တစ္နာရီေလာက္ နွက္ထားေပးပါ..။။




ဂ်ံဳမွုန္႔ကို ၾကက္ဥတစ္လံုးနဲ႔ ေရပါ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ..
ပံုပါအတိုင္း မပ်စ္မက်ဲ..။။


နွက္ျပီးသား ၾကက္သားကို ေဖ်ာ္ထားေသာဂ်ံဳရည္နဲ႔ နယ္ထားပါ..။။


တစ္တံုးခ်င္း ဇြန္းကိုအသံုးျပဳျပီးေၾကာ္ရင္...
ပံုပါအတိုင္း ရပါတယ္..။။

ၾကက္သြန္နီ ၄ပံု ၁ပံု ..ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ဥ...ဂ်င္းအနည္းငယ္ကိုပါးပါးစိပ္..
တရုတ္မဆလာသီး တစ္၀က္ကို အသင့္ျပင္ထားပါ..


အိုးထဲမွာ ေၾကာ္ျပီးသား ၾကက္သားလံုးေတြနဲ႔ အစာေတြကို ထည့္ပါ..
ၾကက္ရိုးဟင္းရည္ရွိရင္ ၾကက္ရိုးဟင္းရည္ထည့္ပါ..
မရွိရင္ ေရထည့္ပါ(ေရထည့္ရင္ ဆားနည္းနည္းထည့္ေပးရပါတယ္..ၾကက္ဟင္းရည္မွာ ဆားမလိုအပ္

မိနစ္ ၂၀ေလာက္ ခ်က္ျပီးရင္ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ..။။
ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ျဖဴးေပးရင္ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စားေကာင္းပါတယ္...။။

16 comments:

ေစာင့္ႏုိင္ေလ အက်ိဳးရွိတဲ ့ ေပါက္ရဲ႕.. အဟိ.. တုိ႔ အကုန္စားသြားျပီ.. ေနာက္လူေတြ အတြက္ ဘာမွ က်န္ေတာ့ဘူး.. :)

ေပါက္ေရ.. ဒီမွာေတာ့ ၃ နာရီထုိးေတာ့ မယ္.. ေပါက္တုိ႔ ဆီေရာ ဘယ္အခ်ိန္ ရွိျပီလဲ.. :)

“တရုတ္မဆလာသီး တစ္၀က္” ဆိုတာ ဘာလဲ ေပါက္။
ေနာက္အပတ္က်မွ ခ်က္စားၾကည္႔ဦးမယ္။ စပ္စပ္ေလး စားခ်င္ရင္ ဘာထည္႔ရမလဲ မသိဘူးေနာ္။ ကြန္႔တာ ဟိ။

လက္၀င္မယ္႔ပုံပဲ.. မထူးပါဘူးဟယ္။ တုိ႔ကိုပါ ခ်က္ေကၽြးပါလားဟင္။
မႏုသြဲ႔ စပ္ခ်င္ရင္ ကုလားေအာ္ ၅ေတာင္႔ေလာက္ပစ္ထည္႔လုိက္ေလ။
အဟိ..ေပါက္ရဲ႔ ဟင္းေတာ႔ ပ်က္ေတာ႔မယ္
mm

ဒါမ်ိဳးဆို သိပ္ႀကိဳက္။ အမႏုစံက အကုန္တီးသြားၿပီ ဘယ္လိုလုပ္မလဲ။

စားလိုက္မယ္ကြဲ႔ ေကာင္းေကာင္း

ၾကက္သားကို တူႏွင့္ ႏွက္ရမည္ေလာ...က်ည္ေပြ႔ႏွင့္ ႏွက္ရမည္ေလာ.. ေျပာေျပာရွင္းပါ..ခြိ
စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ..(အလဲ့.. ငါေတာင္ ကိုရီးယားကား ထဲကလုိ ေျပာတတ္လာျပီ)

ၾကက္သြန္မိတ္အၾက္ဳက္ဘူးကြ။ ဒါေပမဲ့ ဖယ္စားသြား ပါသည္။

ဘုိက္ဆာေနတံဳး ညစာ မစားရေသးဘုူး

မႀကီး ဟင္းကုိၾကည့္ၿပီး
၈ မုိင္က သန္းေဖေလး ဆမူဆာသုပ္ကုိ
၀င္ေလြးသြားတယ္
အရသာခ်င္းေတာ့ ကြာပ ..

PAUK said...

But I'm not gonna let you down
Darling wait and see
And between now and then
Til I see you again

I'll be loving you
Love, Me."

ျပန္၀င္လာေတာ့..ျပန္လာနားေထာင္ပါတယ္..
နားေထာင္ရင္း ငိုခ်င္ပါတယ္..
အခ်စ္က တခါတေလ..
မုန္းဖို႔ေကာင္းတယ္..
March 1, 2009 5:41 PM
Ko Boyz said...

ေပါက္ေရးတာ သေဘာက်တယ္...။
အခ်စ္က မုန္းဖုိ႔ ေကာင္းတယ္တ့ဲ...။
မင္းလူမ်ား ေတြ႔ရင္ ယူသံုးမလား မသိဘူး...။
March 1, 2009 6:19 PM
နန္းညီ said...

ထံုးစံအတိုင္း မန္႔သြားမယ္.. ဘာမွ ၾကည့္မရဘူး.. :P
March 1, 2009 6:58 PM
khin oo may said...

ဒီတစ္ခါေတာ႕ေပါက္ထံဳတိဳ႕ က ဗိုလ္စြဲသြားၿပီ။
စဲြ ဆုိ ဒါ က mm တို႕ ေပါက္တီု႕ရဲ႕ခြင္ကုိး။
တို႕မ်က္န်ာငယ္ရပါတယ္ေလ။။

အခ်စ္က တခါတေလ..
မုန္းဖို႔ေကာင္းတယ္..

boyz က edit လုပ္လုိက္ေတာ႕
အခ်စ္က မုန္းဖုိ႔ ေကာင္းတယ္တဲ...။

မင္းလူမသံဳးခင္ အခုေတာ႕တုိ႕ယူသံဳးခ်င္တာဘဲ။
အခုတစ္ေလာ သူမ်ားစကားလံဳးေတြဘဲခုိးခိုးသံဳးေနတယ။္

ဘန္ေကာက္ေရ ကုိယ္လာၿပီ
(ကြိကြဘာညာ၊ ဘာညာကြိကြ)
အခ်စ္က မုန္းဖုိ႔ ေကာင္းတယ္...။

ေၿပာင္ေၿမာက္လိုက္ၿကတာ။ ဘေလာ႕ဂါၿကီးေတြမို႕လုိ႕ထင္တယ္။ စာေရးတာေတြလည္းေကာငး္လုိက္တာ။
kom ထုိင္ငုိသြားပါသည္။
March 1, 2009 7:01 PM

ေပါက္ေရ တင္ျပပုံ ေကာင္းမွေကာင္း... ကုိယ့္ကုိယ္ကုိ သိပ္မႏွိမ့္ခ်ပါနဲ႔ :)
တုိ႔က အဲ့ဒီ တရုပ္မဆလာသီးကုိ ဆားငံသီးထင္လုိ႔။ ခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္။

ေပါက္ေရ… ဟင္းအသစ္တမ်ိဳးရသြားလို ့ ေက်းဇူးပါ… သားကိုလဲ ေကြ်းလိ္ု ့ရမယ့္ပံု ဆိုေတာ့ အရမ္းစိတ္၀င္စားသြားတယ္… စမ္းၾကည့္ဦးမယ္ ညီမေရ…

စားေကာင္းမယ့္ပံုေလး..
ခ်က္ရမွာေတာ့ ပ်င္းသား ေပါက္ ခ်က္ၿပီးသားေလး စားရေသာ္ ေကာင္းေလစြ... ဟု ေတာင့္တသြားပါေၾကာင္း...။

ေပါက္ေရ.........ေပါက္ေရးတာေတြ႔မွ "ေခ်ာင္း ေကာ့" ကုိ ကြ်န္မက "ေစာေကာ" လုိ႔ေခၚေနတာ။ ဟဲဟဲ ေက်းဇူးပါ။

草 果 ဆိုတာ Cardamom ။ ဒီမွာလဲ တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာရတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ အဲဒါကို ေထာင္း ျပီးရင္ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႕ ေလွာ္ျပီး အဲဒီဆီကို တရုတ္ဟင္းခ်က္ရင္ ျပန္သုံးတယ္။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲမွာလဲ ထည့္စားတယ္ ေမႊးမွေမႊးပဲ

草 果 ဆိုတာ Cardamom ။ ဒီမွာလဲ တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာရတယ္။ အိမ္မွာေတာ့ အဲဒါကို ေထာင္း ျပီးရင္ ဆီမ်ားမ်ားနဲ႕ ေလွာ္ျပီး အဲဒီဆီကို တရုတ္ဟင္းခ်က္ရင္ ျပန္သုံးတယ္။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲမွာလဲ ထည့္စားတယ္ ေမႊးမွေမႊးပဲ