ကင္မ္ခ်ီးဟင္းရည္ပူပူေလာင္ေလာင္ေလးး






အခုတေလာ ရာသီဥတုေအးလာေတာ့ ပူပူေလာင္ေလာင္
အရည္ပါတဲ့ ဟင္းမ်ိဳးပဲ ခ်က္စားမိတယ္ ။။ နိနိလည္း ပူပူေလာင္ေလာင္
ၾကိဳက္တယ္ဆိုပဲ ။။ အခုခ်က္တဲ့ ဟင္းရည္ကိုေတာင္ စားရင္းေအးသြားလို႔
ထပ္သြားေႏြးျပီး စားပါတယ္။။ (အိုဗာတင္းေလ..)


ကင္မ္ခ်ီး တစ္ထုပ္ ။၀ယ္ထားတာအနည္းဆံုး တစ္ပတ္ နွစ္ပတ္ေလာက္ရွိမယ့္
ကင္မ္ခ်ီး ဆို ပိုစားေကာင္းပါတယ္။။လတ္ဆပ္တဲ့ ကင္မ္ခ်ီးဆို အရသာေပါ့မယ္ ။

ငါးေသးေသးေလးအေျခာက္ အနည္းငယ္ ။ ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္၀က္ပါးပါးစိပ္ထား
အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရ၄ပံု၃ပံုထည့္ပါ ။ကင္မ္ခ်ီးအခ်ဥ္ဖတ္ေတြ ထည့္ပါ။ အပင္လိုက္ဆို
ဓါးနဲ႔လွီးေပးပါ ။။ ငါးေျခာက္ေလးေတြကိုေရေဆးထည့္ပါ ။ ၾကက္သြန္နီစိပ္ျပီးသားကို
ထည့္ပါ ။။ မီးဖြင့္နိုင္ပါျပီ ။။ဆူတဲ့အထိေစာင့္ျပီး မီးေသးေသးေျပာင္းေပးပါ ။
၄၅မိနစ္ကေန တစ္နာရီေလာက္ထိ တည္ပါ။ လိုအပ္ရင္ ေရထပ္ျဖည့္ေပးပါ။။
ပဲျပား ၾကိဳက္ရင္ တစ္ဗူးအစိပ္ေသးစိပ္ျပီး ထည့္ပါ။။
ျပီးရင္ tuna fish ငါးေသတၱာဗူးတစိ္ဗူး ထည့္ပါ ။။ မီး ကို အလယ္အလတ္ေလာက္ေျပာင္းပါ။။
၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ စားနိုင္ပါျပီ။။

tuna ကို ခ်ခါနီးမွထည့္ရတာက ခ်က္တာၾကာရင္ ငါးအသားေတြရင့္သြားတတ္လို႔ပါ။။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ရွိရင္ လွီးထည့္ေပးပါ။။

စားသံုးနိုင္ပါျပီ။။ တြဲဖက္စားလို႔ေကာင္းမယ့္ ဟင္းကေတာ့ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ပါ။။
ၾကက္သြန္နီနဲ႔ပဲေၾကာ္ေၾကာ္ ။ ဒီအတိုင္းပဲေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ စားေကာင္းပါတယ္။

ကင္မ္ခ်ီးနဲ႔ ငါးေသတၱာမွာ အငန္ဓါတ္ေတြရွိတဲ့အတြက္ ဆားမလိုအပ္ပါဘူး။။
ၾကက္သြန္နီထည့္ခ်က္တဲ့အတြက္လည္း အခ်ိဳဓါတ္ပါျပီးသြားပါျပီ။။


14 comments:

ေပါက္ေရ လွ်ာရည္ေတာင္က်တယ္။ စားခ်င္ေနတာ။ ေနာက္ေန႔ လုပ္စားၾကည့္မယ္။ ျဖစ္ႏိုင္ရင္ အခုေတာင္ တပန္းကန္ေလာက္ လာယူခ်င္ေနၿပီ။ ကင္မ္ခ်ီကလည္း မရွိရင္ စားခ်င္တယ္။ ရွိရင္လည္း စားလို႔မကုန္ဘူး။ တို႔ဟူးျပားလည္း ႀကိဳက္တယ္။

နိနိက ဦးသြားၿပီ... စုံတြဲလာ စားတာ ဟဲဟဲ မမ မလာေသးဘူး .. သူ႔အတြက္ က်န္ပါ့မလား မသိ
မမထုံသင္းလည္း ေပ်ာက္ေနတာ ၾကာေပါ့

အစ္မကေရာက္ေနပါတယ။္ ေသခ်ာ စိတ္ကူးန႕ဲခ်က္ၿကည္႕ေနလို႕ ၿကာသြားတယ္။ ကန္ခ်ီးက တခါမွေတာင္ မၿမင္ဘဴးလို႕ အစကေန စဥး္စားၿပီး ေနလုိ႔ပါ။ေကာင္းမဲ႕ပံဳဘဲ။ စားၿကည္႕ခ်င္လို႕တစ္ခြက္ခပ္သြားတယ။္

အမ္မယ္...စံုတြဲတဲ့..
ဟိုမွာ..နိနိကျဖင့္ ငိုေနျပီ..
ဇြတ္မလုပ္ရဘူးေနာ္..ကိုနိ..
မမက စီေဘာက္စ္ကေနပဲကမန္းကတန္းလာစားသြားတာပါ
သူက သိတဲ့အတိုင္းပြဲဆက္ေတြမ်ားေနျပီထင္တယ္..
ရွူး..သြားမေျပာနဲ႔ေနာ္..
ခုနကလိုျဖစ္ေနဦးမယ္....
(နိနိကိုလည္း ပဲော႕ာ္နဲ႔ ပိတ္ထားဦးမွပဲ..)
မထံုသင္းက အိမ္မွာဧည့္မ်ားေနလို႔...ခ်က္ျပဳပ္
ေကြ်းေနရလို႔..မလာအားဘူး..ဆိုပဲ..

လက္စႊမ္းေတြ တယ္ျပေနပါလား ေပါက္ေရ။

သေရက် သြားတယ္။ ဂလု :))

SMNTL

စားခ်င္တယ္။ ေမာင္ေတာ္ဘုရားက အဲဒါကို လုံး၀စားဘူး။ တစ္ေယာက္တည္းလဲ ကင္မ္ခ်ီတစ္ဗူးကို မကုန္ဘူး။
ခဏခဏမိႈတက္လို႔ ႏွေၿမာတယ္။

ေပါက္ေရ.. ေနျပန္ေကာင္းခါစ အခ်ဥ္အစပ္ေတြ လုပ္စားေနတာလား.. ကင္မ္ခ်ီးဟင္းရည္ေတာ့ ေသာက္ၾကည့္ခ်င္တယ္.. စမ္းျပီး ခ်က္ၾကည့္ရမွာေတြ မ်ားေနျပီ။ အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ ပ်င္းလြန္းလုိ႔ ဘာမွ ကုိ မခ်က္ခ်င္ပါ။ :P

ေပါက္ေရ.. စိတ္၀င္စားတယ္.. စမ္းသပ္ၾကည့္လုိက္ဦးမယ္..။ ၾကည့္ရင္းေတာင္ သြားရည္က်ခ်င္ခ်င္ေနာ္..။ ဟဲဟဲ

ကင္ခ်ီ ဟင္းရည္လာေသာက္တာ ကုန္ျပီလားမသိ :D

ေပါက္ေရ… ေတာ္ေတာ္ထိမယ့္ပံုပဲ… အစာအိမ္သမားမို ့ေငးရံုေလးပဲ ေငးရတဲ့ ဘ၀ပါ… ၾကက္ဥေမြွေၾကာ္ေလးနဲ ့အေတာ္လိုက္မယ့္ပံုေနာ္… သမီးကေရာ အစပ္စားနိုင္လား…

နႏၵာေရ..သားေရျပန္ေကာက္တင္လိုက္ပါေနာ္..
မြန္ေရ...တစ္ခါစားမကုန္ရင္ေရခဲရိုက္ထားလိုက္
ေနာက္..စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္မွ..ထုပ္ျပီးခ်က္လို႔ရတယ္..
မဟုတ္ရင္..ေသးေသးစိတ္ျပီး..ကင္မ္ခ်ီးထမင္းေၾကာ္လို႔လဲရတယ္..
(ေနာက္ရက္ေၾကာ္ျဖစ္ရင္တင္ေပးမယ္ေနာ္..လြယ္လြယ္ေလး)
နုေရ..အခုထိ လည္ေခ်ာင္းနာေနတုန္း..
ေပျပီးစားတာပဲ..သိပ္မစပ္လို႔လဲပါတယ္..
မသိဂီ ၤေရ...ခ်က္ရလြယ္တယ္..မီးဖိုေပၚပစ္ထားယံုပဲ
စပ္မွာစိုးရင္..ကင္မ္ခ်ီးကိုေရတစ္ခ်က္ေဆးေပးလိုက္..
အခ်ဥ္ေပါ့..အစပ္ေပါ့ ျဖစ္သြားမယ္..
မတန္ခူးလဲ..ဒီလိုပဲခ်က္စားေလ..
ခ်န္းခ်န္းက အခ်ဥ္အစပ္အကုန္စားနိုင္တယ္
အသင့္အတင့္စပ္ရင္ေပါ့...
ေမမိုးေလး..က်န္ေသးတယ္..လာလာ..

ေပါက္ကေလးေရ...
ေနာက္က်ေနတယ္...
က်န္ေသးလားဟင္...
က်န္ေသးရင္ စားခ်င္တယ္...။

ေပါက္ေရ.....
မေရာက္လို ့မဟုတ္ဘူး....ခဏခဏ ေရာက္ပါတယ္
လာလည္တိုင္း...သြားရည္ယိုျပီး ျပန္ ျပန္သြားရတာ....။
ေနတာကလဲ မနီး...
နီးရင္လဲ အိမ္လာလည္ခ်င္ေယာင္ေဆာင္ျပီး...မီးဖိုခန္းဘက္သြားလို ့၇ေသး....။
ခုေတာ့ “ေရျခားေျမျခား သြားရည္မ်ား”
ျဖစ္ေနျပီ..။ း)

မသက္ေ၀ေရ..
က်န္ပါေသးတယ္..
အမ်ားၾကီးခ်က္ထားတာ..
ကိုသစ္နက္ေရ..
မေတြ႔တာၾကာလို႔..