ၾကက္စြပ္ျပဳပ္





ဒီေန႔ ရာသီဥတုေအးေအးနဲ႔ ၾကက္စြပ္ျပဳပ္ ျပဳပ္ဖို႔ စိတ္ကူးပါတယ္။။
သိပ္မေအးေပမယ့္လည္း စားခ်င္စိတ္နဲ႔ ဇြတ္ေအးတယ္လို႔ ယူဆလိုက္ေတာ့တာပါပဲ။။
ဒီေန႔ျပဳပ္တဲ့ ၾကက္စြပ္က က်ေနာ္တို႔ အိမ္မွာ ျပဳပ္ေနက် ၾကက္စြပ္မဟုတ္ပါဘူး။။
ဒီက လူေတြ လုပ္ေနက် နည္းေလးပါ။။ ပံုမွာပါတဲ့ အျပားခ်ပ္ေလးက 當歸 =သန္းေကြး
လို႔ေခၚပါတယ္ ။။ အနီေရာင္ စပ်စ္ေျခာက္လိုက 枸杞 =ကံုပ္ က်ိ လို႔ေခၚပါတယ္။။
ဂ်င္း (ခ်င္း) တစ္တက္ ။ ျဖစ္နိုင္ရင္အိမ္ေမြးၾကက္ တစ္ေကာင္ (လူနည္းရင္ ေပါင္ နွစ္ေပါင္)
တရုတ္ ဟင္းခ်က္ဆန္အရက္ အနည္းငယ္ ။ ၾကက္သားကို အေနေတာ္ ခုတ္ထစ္ျပီး
ဆားနဲ႔ နယ္ထားေပးပါ ။။ ၃နာရီေလာက္ (တစ္ညအလိုက ဆားနယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ
ထည့္ထားနိုင္ပါတယ္) ။။



ခ်က္ခါနီး ေရေဆးေပးပါ ။။ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရ ၃/၄ ပံုေလာက္ ထည့္ထားျပီး ၾကက္သား
ဂ်င္း ။ ကံုပ္က်ိ ။ သန္းေကြး တို႔နဲ႔ စခ်က္နိုင္ပါျပီ။။ ခ်က္ေနတုန္း အတတ္နိုင္ဆံုး အိုးဖံုး
အျပည့္ မဖံုးမိပါေစနဲ႔ ။။ ဟင္းရည္စဆူ ကတည္းက ထြက္လာတဲ့ အျမဳပ္ေတြကို ဇြန္းနဲ႔
ဆယ္ေပးပါ။။ ထြက္လာတဲ့ အဆီေတြကိုလည္း ဖယ္ထုတ္ေပးပါ။။ (က်ေနာ္ ၾကက္စြပ္
ျပဳပ္က ထြက္လာတဲ့ အဆီကို မစားပါ။။) ဒါမွ စြပ္ျပဳပ္ရည္က သန္႔ရွင္းၾကည္လင္ျပီး
စားခ်င္စားဖြယ္ ျဖစ္လာမွာပါ ။။ နာရီ၀က္ ။၄၅မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ရပါျပီ။။
ဆားကို ခ်ခါနီးမွ လိုအပ္သလိုထည့္ပါ ။။ စားခါနီး ၾကက္သြန္ျမိတ္ ျဖဴးျပီးစားပါ။။


အိမ္မွာလုပ္စားေနက် ၾကက္စြပ္ျပဳပ္ကို ေနာက္ရက္မွ လုပ္ျပီးတင္ပါ့မယ္။။
အေအးပိုင္းမွာေနတဲ့သူေတြ အတြက္ အဆင္ေျပပါတယ္။။ အားလည္းရွိေစတယ္။။
အရင္ကဆို ေမာင္အၾကီးနဲ႔ အငယ္မ ကို ၾကက္စြပ္ျပဳပ္လုပ္စားဖို႔ သတိေပးေနက်။။
ဒီနွစ္ေတာ့ မေျပာမိေသးဘူး ။။



မွတ္ခ်က္။။။ စီေဘာက္စ္အတြက္ ေကြ်းဖို႔ေျပာေနတဲ့ နုတို႔ မခ်ိဳသင္းတို႔
အားရွိေအာင္ ၾကက္စြပ္ျပဳပ္ေလး ေသာက္လိုက္ပါႈဦး ။။

8 comments:

ေပါက္ေရ စားခ်င္စာရာေကာင္းတယ္ဗ်...
က်ေနာ္ဦးေအာင္ စားသြားၿပီ

ဒီလို ၾကက္စြပ္ျပဳတ္မ်ိဳး မေလးရွား Johor မွာ Bamboo House ဆိုတဲ႔ စားေသာက္ဆိုင္မွာ ေသာက္ခဲ႔၊ စားခဲ႔ဖူးတယ္။ ႀကိဳက္လြန္းလို႔ ခဏခဏ သြားစားရတာ မွတ္မိတယ္။ အဲဒီသန္းေကြး ဆိုလား သန္းပ်ံ ဆိုလားနဲ႔ ေပါင္းတာ ၾကက္တေကာင္လုံး တေယာက္တည္းစားလို႔ ကုန္ပါေလေရာ ေပါက္ေရ။ အမက အရည္မႀကိဳက္၊ ၾကက္သားႏူးႏူးညံ႔ညံ႔ေလး ႀကိဳက္တယ္။

အလိုလိုမွ အားရွိလြန္းလို့ခက္ေနတာ..
သူက ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ ေကြ်းေနျပန္ပါျပီ

ေပါက္ေရ

ဒီလို ၾကက္စြပ္ျပဳတ္မ်ိဳးကုိ ထုိင္ဝမ္သူ သူငယ္ခ်င္း ေက်ြးလုိ႔ ၂ခါစားဖူးတယ္။

အရသာက Awesome!!!
ကုိယ္လုပ္တဲ႔ဟာနဲ႔ တျခားစီပဲ။

SMNTL

ဒီမွာလဲ မိုးေတြေအးေတာ့ ေပါက္ ၾကက္စြပ္နဲ ့အေတာ္ပဲ… တို ့ကတရုတ္ေဆးေတြ အမ်ားၾကီးနဲ ့ဆို နဲနဲခါးလို ့မၾကိုက္ဘူး… ေပါက္လုပ္ထားတာေလးက အေတာ္ေလာက္ပဲ… သားအမိ၂ေယာက္လံုးေသာက္သြားတယ္…

အား ခ်မ္းလိုက္တာ ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ေလး ေသာက္ခ်င္လိုက္တာ။

အဟိ... ၾကက္စြပ္ျပဳပ္ေလး လာေသာက္သြားတယ္.. တကယ္ေသာက္ရရင္ ေကာင္းမွာပဲ... ေပါက္ေျပာတဲ့ နာမည္ေတြက တခါမွ မၾကားဖူးဘူး.. စားဖူးဖုိ႔ေနေနသာသာ.. မခ်ိဳသင္းေျပာတာ ပိုရီရတယ္.. သန္းေကြးလား.. သန္းပ်ံလားတဲ့..ဟီ..ဟိ...

ကိုနိေရ...ၾကက္စြပ္က ေဗာ့ဒ္ကာထက္ေသာက္ေကာင္းပါတယ္..ဟဲဟဲ..
မခ်ိဳသင္း...ေျပာင္းျပန္ေတြ လုပ္ေနျပန္ျပီေနာ္..
ၾကက္စြပ္မွာ...အရည္က အဓိကေသာက္ရမွာေလ..
ဟီးဟိ ၾကံုတုန္းဆရာလုပ္လိုက္တာ..
စန္ဒါလင္းေနာ္..အေကာင္းနဲ႔လုပ္ေကြ်းရေသးတယ္
နႏၵာေရ...ထိုင္၀မ္စတိုင္ၾကက္စြပ္ဟုတ္ပါတယ္
(သိပ္ေတာ့မစစ္ဖူးေပါ့ေလ..)
မတန္ခူးေရ..က်ေနာ္က ခါးမွၾကိဳက္တာ..
ဒါမယ့္..အခုက မခါးဘူး..အနီေရာင္စပ်စ္ေျခာက္
လိုက ကုပ္က်ိ ကို ရွာ၀ယ္ျပီး အရည္က်ိဳေသာက္ရင္..မ်က္ေစ့အားေကာင္းတယ္ေျပာတယ္
နိနိေလး..မ်ားမ်ားေသာက္..အားမရွိမွာစိုးလို႔
နုေရ..
တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာ ေျပာ၀ယ္ၾကည့္ပါေနာ္..
ရမွာပါ။ေဆာင္းတြင္း မွာျပဳပ္ေသာက္..
အရမ္းေကာင္း...