ဘယာေၾကာ္...........တ့ဲ့ဗ်ိဳးး


ကုလားပဲျခမ္းကို ေရ ၅နာရီ ၆နာရီ ခန္႔စိမ္ထားပါ။။ ထို႔ေနာက္ ေရစစ္ျပီး
ၾကိတ္စက္ျဖင့္ ၾကိတ္ပါ။။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းအနည္းငယ္ခန္႔လည္း ၾကိတ္ပါ။
မမ်ားေစပါနွင့္ ။မ်ားပါက ေၾကာ္ေသာအခါ မဲ၍ခါးတတ္ပါသည္။။ ဆား ဟင္းခ်ိဳမွဳန္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းတို႔အား ၾကိတ္ျပီးသားပဲတြင္ သမေအာင္နယ္ပါ။။ ထို႔ေနာက္
ဆူပူတြင္( ကျဖိဳးက ဒီအတိုင္းေရးထားတာ ကြ်န္ေတာ့္အထင္ေတာ့ ဆီပူထင္တာပဲ..ဟီး)
ဘယာေၾကာ္အတိုငး္ လံုးျပားေလးမ်ား ျပဳလုပ္ေၾကာ္စားပါ။။ ဘယာေၾကာ္စစ္စစ္ေလးဟု
မိမိကိုယ္ကို လိမ္လည္စားသံုးနိုင္ပါျပီ။။


ကိုျဖိဳးေမးပို႔ေပးတာကို ျပန္ေရးေပးတာပါ။။
ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့ မစမ္းရေသးပါဘူး။။ ေနာက္ျပီး မတ္ပဲေၾကာ္(ဗမာဘယာေၾကာ္)
စားခ်င္တယ္။။ မတ္ပဲဆိုတာ ဘယ္လိုပဲမ်ိဳးလဲ မသိ။ ပဲျပဳပ္ျပဳပ္တဲ့ပဲက
စားေတာ္ပဲမွန္းေတာ့သိပါတယ္။။


ဟိုတေလာက အေၾကာ္၀ယ္စားထားတဲ့ပံုေလး ျပန္တင္ေပးလိုက္တာ။။





13 comments:

ေက်းဇူးပဲဗ်ိဳ႔။ ဒီကိုၿဖိဳးက တယ္ေတာ္တာပဲ။

လုပ္တတ္သူေတြ လုပ္စားၾကပါေစ..
တို႔လို ေငးတတ္တဲ့ သူေတြလည္း ေငးၿပီး သြားရည္က်ရတာေပါ့ ေပါက္ရယ္

မြန္ေရ..
ကျဖိဳးက ေပါက္တပည့္ေလ..
ဒီေလာက္ေတာ့ရွိ္မွာေပါ့..
ဒီလိုအေသးအဖြဲဆို သူနဲ႔ဆိုရျပီ..
အၾကီးအမားေတြ(ၾကကဥျပဳပ္ ၾက္ဥေၾကာ္)ဆို
ကိုယ္တိုင္ခ်က္ျပမယ္ေနာ္..ဟီးး
ကိုနိေရ...
မလုပ္တတ္တာမဟုတ္ရေပါင္...
မလုပ္ခ်င္တာပါ..ဘယာေၾကာ္ေလာက္ေတာ့ ပ်င္းေတာင္ပ်င္းေသးးးး
(ငါ ကြ...)

ကုိျဖိဳးက သူ႕လက္ကုိ မလွေတာ့ ဒီတခါ ဗယာေၾကာ္ လုပ္နည္းပုံ မထည့္ေပးတာ ပဲ ျဖစ္ရမယ္ ေပါက္ေရ... အလကား အလကား တမင္တကာ စတာပါေနာ္.. :D

ဗယာေၾကာ္ဆုိရင္ ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ပဲ လုပ္စားျဖစ္တာ မ်ားတယ္.. စားလုိ႔ မေကာင္းဘူး.. ဗယာေၾကာ္မစားခင္ ကုလားပဲ ၾကိတ္ဖုိ႔ ၾကိတ္စက္အရင္၀ယ္ရဦးမယ္... ဟင္း.. (သက္ျပင္းခ်သံ.. :D)

ရပ္ေဆြရပ္မ်ိဳးပုိ႔စ္လည္းဖတ္သြားတယ္ေပါက္ေရ.. ေပါက္နဲ႔ Blogger ေသြးေသာက္ညီအမ ဖြဲ႕ထားလိုက္တယ္.... အဟီး... ေမျမိဳ႕လာလည္ရင္ ေပါက္တုိ႔ အိမ္မွာ တည္းလုိ႔ရေအာင္... :P

ခရီးထြက္ခါနီးေလး ဘယာေၾကာ္ ျမန္ျမန္ ေကာက္တီး သြားတာ။
ေပါက္လုပ္တာလဲ မဟုတ္ပါလား..
ကိုျဖိဳးလုပ္ထားတဲ႔ပုံလဲ မဟုတ္..
ဆိုင္က ဟာ ျပန္တင္ထားတာဆိုပဲ၊
ရက္ၾကာေနၿပီဆိုေတာ႔ ခုေလာက္ဆို သိုး ၿပီေပါ႔..
အျမန္ျပန္လစ္မွ..။

ေပါက္....
ျဗဴးတီး ေခါင္းေလွ်ာ္ေရ...အဲ....ဘယာေၾကာ္က
က်ေနာ္အၾကိဳက္ဆံုးပါဘဲ ခင္ဗ်ားးးးး။

အထင္ၿကီး မိတာ မွားပါတယ္ဗ်ာ။သူေၿကာ္တာမ်ားလားလို႕။...:P

မတ္ပဲေတာင္မသိဘူး။ အေမသိရင္ ရိုက္ေတာ႕မွာဘဲ။
ပဲနီေလးအရြယ္ ပဲျခမ္းေလးေတြ ဒါေပမယ္႕ အခြံက မည္းမည္းအေရာင္။ ေရတစ္ည အရင္စိမ္ရတယ္။ ေနာက္တစ္ေန႕က်ရင္ လက္နဲ႕နာနာပြတ္ျပီး အခြံေတြ ေျပာင္ေအာင္ေဆးရတယ္။ ျပီးခါနီးျပီဆိုရင္ အခြံအကုန္ေျပာင္သြားေအာင္ ေရနည္းနညး္နဲ႕ က်င္ေပးရတယ္။ ျပီးရင္ ၾကိတ္စက္နဲ႕ၾကိတ္ျပီး ၁နာရီေလာက္ နပ္ထားရတယ္။ ေဆာ္ဒါတို႕ ဆားတို႕ ဖီးၾကမ္းအမွည္႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးျဖစ္ျဖစ္တို႕ကို ေခ်ျပီး တခါတည္း နယ္ထားရတယ္။ ၁နာရီေလာက္နပ္ျပီးမွ ေၾကာ္ရတယ္တဲ႕။ အေမေျပာတာဘဲ။ မယံုရင္ ေမးၾကည္႕။

ေပါက္ေရ ပဲေတြကို နံမည္နဲ႕တကြမသိတာ မဆန္းဘူး ဘာမွ အားမငယ္နဲ႕ေနာ္။ မမဓါတ္ပံုရုိက္ပို႕ေပးမယ္ ဟုတ္လား။ ဒါနဲ႕ တရုပ္ပဲမုန္႕ အခ်ိဳ၊ အငံမုန္႕ ေလးထဲ ထည့္သံုးတဲ့ ပဲကိုေရာ သိလားဟင္..

ကုလားပဲကို ျကိတ္ရင္ သိပ္ မေျကေစနဲ့ အမကေတာ့ ပဲတ၀က္ကို ျကိတ္, ပဲတ၀က္ ခ်န္ျပီး ေနာက္မွေရာတယ္ ဒါမွ ပဲလံုးေတြလည္း ရတယ္။ ေထာင္းရတာ ဆုိရင္ ပဲသိပ္မေျကေအာင္ လက္ဆမွန္းေထာင္း လုိ႕ရတယ္ ။ အားလံုးကို အကုန္ေရာ ျကိတ္ရင္ သိပ္ေျကရင္ စားလုိ႕ သိပ္မမုိက္ဘူးဒါ့ေျကာင့္ ပဲအလံုးလုိက္ကို တ၀က္မဟုတ္ေတာင္ နဲနဲ ခ်န္ျပီးမွ ေရာတယ္

ဒါနဲ႕ ညီမေရ မတ္ပဲကို ရွာရင္ (ယူေကမွာေတာ့ ) အခံြခြ်တ္ျပီးသားဘဲ ေရာင္းတာ မ်ားတယ္။ အခံြနဲ႕ မတ္ပဲကို ရွာလုိ႕ မရဘူး။ ကုလားဆုိင္ေတြမွာ အခံြခြာျပီးသား ျဖဴျဖဴ တ၀က္ျခမ္းေလးေတြ urah္ or Urih ဆုိလားဘဲ ကုလားဆုိင္ေတြမွာ ေမးျကည့္ ေနာ္

မတ္ပဲဆိုတာ ခြ်ဲခြ်ဲေလး ေပါက္ေရ။
လာလာလည္တာေက်းဇူးေနာ့။ တို ့သြားခဲ့တာက ေမၿမိဳ ့မေရာက္ခင္ရြာေလးမွာပါ။
ပံုၾကည့္ၿပီးဗိုက္ဆာလိုက္တာ။ မိုးကလည္း မလင္းေသးေတာ့ ဘာဆိုင္မွရိွမွာမဟုတ္။ လင္း
လင္းခ်င္း ေျပး၀ယ္စားေတာ့မယ္။ ဂြီ(ဗိုက္ထဲက ျမည္သံ)

စားသြားပါတယ္

နု...မခ်ိဳသင္း...ကိုသစ္နက္..
မမေကအိုအမ္..မပဲ(မတ္ပဲ မဟုတ္ဖူး)
ေဆာင္း..မယု...စန္ဒါလင္း...
စားခ်င္တာစား...ၾကိဳက္သေလာက္စားပါ...
မတ္ပဲဆိုတာမသိလို႔ ဆူခ်င္တဲ့သူလည္းဆူေပါ့..
အဟီးး...ေဆာင္းေရ..စိတ္မေကာင္းမျဖစ္ပါနဲ႔..
ေပါက္တို႕က..ဒီေလာက္ေတာ့..ေအးေဆး..