秋刀魚(ဂ်ပန္လိုhiragana ငါး)ကိုေၾကာ္ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္..
အခုခ်က္တဲ့နည္းကေတာ့..ကိုရီးယားမွာေနတဲ့တရုတ္(္山東人)ေတြ
ခ်က္တဲ့နည္းေလးပါ..
ကိုယ့္သူေဌးကကိုရီးယားတရုတ္ဆိုေတာ့..အခုလိုအခ်ိန္ေဆာင္းဦးဆိုရင္..
ဒီဟင္းခ်က္စားေလ့ရွိပါတယ္...
ဒီငါးကေစ်းလည္းသက္သာ..စားလို႔လည္းေကာင္းဆိုေတာ့..အျမဲခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္..
ေပါေခ်ာင္ေကာင္းေပါ့..အဟဲ..
1) ငါးကိုအတံုးတံုးထားပါ....ဆားနဲနဲေလးနဲ႔နယ္ထားပါ
၂) ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထား..ၾကက္သြန္ျဖဴဓါးျပားရိုက္ျပန္စိပ္ထား..
ျငဳပ္သီး၄..၅ေတာင့္ေလာက္လွီးထား..ၾကက္သြန္ျမိတ္၂ပင္၃ပင္...လွီးထား...
ဂ်င္းစိမ္းအျပားလွီးထားပါ..
၃)ကိုရီးယားျငဳပ္သီးမွဳန္႔အနည္းငယ္ နဲ႔ၾကာညို႔အငန္( ပဲငန္ျပာရည္အၾကည္)၅ဇြန္းေလာက္
သၾကားနဲနဲ...
ငါးကိုအရင္ေၾကာ္ပါ...မီးေသးေသးနဲ႔ ၂၅မိနစ္ေလာက္...ျပီးရင္ဒယ္အိုးေဘးကိုပို႔ထားပါ..
၂ ကိုပံုပါအတိုင္းထဲ့ေၾကာ္ပါ...၂မိနစ္ေလာက္..ျပီးရင္..၃ကိုထဲ့ေၾကာ္ပါ....
ၾ၂နဲ႔၃ကို.. ၂မိနစ္ေလာက္ေမႊေၾကာ္ပါ..ျပီးရင္ေဘးကငါးေၾကာ္ကိုေရာေမႊေၾကာ္ပါ..
၅မိနစ္ေလာက္...
စားနိုင္ပါျပီ...
ေရမထဲ့..ဆားထပ္မထဲ့ပါ...


4 comments:

စားသြားပါသည္. မွတ္ထားသည္.

ေပါက္ က ကုိရီးယားအစားအစာလည္း ခ်က္တတ္တာပဲ.. အဲဒီငါးေတြဒီမွာ ေတြ႕ေနရတယ္ ဒါေပမယ့္ တခါမွ မခ်က္စားဖူးလုိ႔ အရသာလည္း မသိဘူး။ အင္း.. ေပါက္ ေျပာသလုိ ခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္.. မဆုိးဘူးေနာ္.. ငါးစားခ်င္ေပမယ့္ ဒီက ငါးေတြက ညွီလုိ႔ ေတာ္ရုံဆုိ မခ်က္စားျဖစ္ဖူးရယ္.. :) ခ်က္စားဖုိ႔ မွတ္ထားတာေတြေတာင္ အေတာ္ေလးမ်ားေနျပီ။ :P

မဇနိကေတာ့ ငါးဆိုတာနဲ႔ ေျပးၿပီ
သူက ငါးဆိုမႀကိဳက္ဘူးဗ်
က်ေနာ္ကေတာ့ ငါးဆိုႀကိဳက္တယ္
ေျပာလို႔သာေျပာတာပါ အသား ငါးက မေရွာင္ပါဘူး
း) အကုန္ႀကိဳက္တယ္....
ဓာတ္ပုံေတြကို စားသြားပါတယ္ဗ်ာ း)

မေကအိုအမ္ေရ...မွတ္မထားနဲ႔ေနာ္..
လုပ္စားၾကည့္ပါ..ဟီး
နုေရ...ေပါက္..သူေဌးကကိုရီးယားက
တရုတ္..ဆိုေတာ့..သူတို႔အစာေတြလည္း
စားျဖစ္..ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္..
ကိုနိေရ...
မနိကို..ဒီငါးဟင္းခ်က္စားၾကည့္လို႔...
ဒီငါးကိုမၾကိဳက္တဲ့သူေတာင္..ဒီခ်က္နည္း
နဲ႔ခ်က္ေကြ်းတာ..လွ်ာလည္သြားတယ္..အဟီ
သူ႕လွ်ာလည္ေနတာ..မ်က္ျမင္ကိုယ္ေတြ႔...ဟားဟား