အရင္က ေပါက္

နိုင္ငံျခားထြက္လာခါစက...
ထမင္းလည္းမခ်က္ဘူး...
ဟင္းလည္းမခ်က္တတ္ဘူး...
ေစ်းေတာ့နည္းနည္းပါးပါး၀ယ္ဖူးပါတယ္...
(အိမ္က သတ္မွတ္ေပးတဲ့ဆိုင္ေတြဆီကပဲေပါ့..တျခားဆိုင္ဆိုမ၀ယ္တတ္ေတာ့ဘူး)
မွတ္မိေသးတယ္...
ဒီကိုထြက္လာခါစက...အမ်ိဳးတစ္ေယာက္အိမ္မွာေန႔တိုင္းထမင္းစားတယ္..
တစ္ေန႔ေတာ့....ကိုယ့္ကိုတာ၀န္ေပးလာပါတယ္...
သူအျပင္သြားစရာရွိလို႔တဲ့ သူ႔အိမ္သားေတြကို ပန္းမံုလာေၾကာ္ေကြ်းလိုက္ပါတဲ့
ပန္းမံုလာကိုလည္းသူကလွီးခြ်တ္ျပီးသားအသင့္လုပ္ေပးထားတယ္..
ေၾကာ္ရံုပါပဲ..
ျပႆနာလာပါျပီ...
ပန္းမံုလာကိုဒယ္အိုးထဲထဲံ့ျပီး..
အိုးဖံုး..ဖံုးရမလား..မဖံုးရဘူးလားဆိုတာ..မသိပါဘူး...
အို........အစိမ္းေၾကာ္ေၾကာ္တာပဲ ဖံုးစရာလိုမယ္မထင္ပါဘူးေလ..ဆိုျပီး
မဖံုးပဲထားလိုက္တယ္..
အိမ္သားေတြထမင္းစားၾကတဲ့အခါ ပန္းမံုလာေၾကာ္က အစိမ္းၾကီးေတြရွိေသးတယ္..
ဦးေလးၾကီးက ဒီဟင္းမက်က္ေသးဘူးဆိုျပီးထပ္ေၾကာ္ပါတယ္...
အဟီးဟိ...
မွတ္မိပါေသးတယ္..
အိမ္မွာေနတုန္းက...တရက္...ငါးဟင္းဆီျပန္ခ်က္တတ္ခ်င္တယ္ဆိုျပီး..
ခ်က္ၾကည့္ပါတယ္...
ငါးကအတြင္းသားမက်က္ပါ...ဆားအလြန္ေပါ့ပါတယ္....
(ကြ်န္ေတာ္ အငန္မၾကိဳက္ပါ..အခ်ိဳမွဳန္႔မၾကိဳက္ပါ)
ေမာင္ေလးေတြနဲ႔ညီမေလးကကြယ္ရာမွာ နွာေခါင္းရွံဳ႔ပါတယ္..
ေနာက္တခါ ေပါက္ ကို ေပးမခ်က္ပါနဲ႔..လို႔ အေမ့ကိုေျပာပါတယ္...
ေၾသာ္................
တခါက...
တခါက............




6 comments:

ေပါက္ေရ... အဲဒါေတြက ဘယ္လိုေျပာမလဲ.. သုိင္းက်မ္းမေအာင္ေသးခင္အဆင့္ေပါ့... အခုေတာ့လည္း လာစမ္း ဘယ္လုိခ်က္ရမလဲ ခ်က္ပစ္လိုက္မယ့္ ေပါက္ ျဖစ္ေနျပီ မဟုတ္လား... :D ေပါက္ လက္ရာေတြ ၾကည့္ရတာ စားေကာင္းမယ့္ ပုံပါ။ တုိ႔ေတြလည္း အဲဒီလုိပဲ.. စ ခ်က္တုန္းကေတာ့ လက္မွာ ဟင္းအုိး အပူဟပ္ရတာနဲ႔၊ ဆီပူ လာစင္ရ တာနဲ႔။ ဒဏ္ရာေတြခ်ည္းပဲ။ အခုလည္း အရမ္းခ်က္တတ္တယ္ မထင္ပါနဲ႔။ ပုံမွန္ပဲ လို႔ေျပာမလုိ႔ပါ.. အဟီး.. :D

က်ေနာ္လည္း ေပါက္လိုပဲ..... အစကေတာ့ ေယာင္ဝါးဝါး..
ၾကာေတာ့လည္း လက္က ယဥ္ပါးလာတာပါပဲ..
း)

နုေရ...နိေရ...
ေပါက္ကခ်က္တတ္ျပီဆိုေပမယ့္...
ျမန္မာဟင္းေတြမခ်က္တတ္ဖူး...
ျမန္မာဟင္းေတြပိုၾကိဳက္တယ္...
အခုတေလာေရးခ်င္စိတ္မရွိေသးတာရယ္..
ဘာေရးရမွန္းမသိေသးတာရယ္...
အလုပ္က...နဲနဲအဆင္မေျပေနတာရယ္နဲ႔..
မေရးျဖစ္ဖူးျဖစ္ေနတယ္...အဟီးး

ေပါက္ေရ...
စိတ္အား လူအားျဖစ္ရင္ ေရးေနာ္..
အၿမဲအားေပးေနတယ္

လည္လာပါသည္။

တန္းပလိတ္အသစ္ေလးနဲ႔ လွေနပါ့လား ေပါက္