9/20/2008

တိုဟူးျပားသုတ္




မတန္ခူးကအီတယ္ဆိုလို႔..တိုဟူးျပားသုတ္ေလးလုပ္စားၾကည့္ပါ့လား
ပန္းကန္းတစ္လံုးထဲမွာ
ၾကက္သြန္ျဖဴနုတ္နုတ္စင္းထား..နွမ္းေလွာ္မွုန္႔ဆီခ်က္.ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က
္.ျငဳပ္သီးဆီခ်က္..ၾကာညိဳအငန္(ပဲငံျပာရည္)
ရွာလကာရည္...သၾကားနဲနဲထဲ့..ျပီးေတာ့အစာေတြကိုတူေလးနဲ႔ေမႊေပးထား..
တိုဟူးျဖဴကိုပန္းကန္းျပားထဲ့အသင့္ျပင္ထား..ျပီးေတာ့..
ဒါးေလးနဲ႔အေပၚကေနအေနေတာ္ေလာက္စိပ္ေပး
ျပီးရင္စပ္ထားတဲ့အစာကိုတိုဟူးအေပၚကေနေလာင္းခ်..
ျပီးရင္နံနံပင္စိပ္ထဲ့ေပးျပီးရင္..စားနိုင္ပါျပီ
ပံုထဲက.. ေဆးဘဲဥနဲ့ သခြားသီးခင္းထားတာပါ..
အဟီးး..ကိုယ့္ဘေလာ့လည္း..ဟင္းခ်က္ေ၀မွ်တဲ့ဘေလာ့ျဖစ္ေနျပီ..
အေမသာေတြ႔ရင္ကိုယ့္ကိုဟားအုန္းမယ္..ငွဲငွဲ

6 comments:

  1. စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္ ရွယ္ပဲေနာ္
    မဇနိ

    ReplyDelete
  2. မနိေရ..
    လုပ္စားၾကည့္....
    ခ်ဥ္ခ်သၤစပ္စပ္ေလး...စားေကာင္းတယ္..

    ReplyDelete
  3. ညီမေလးျပင္ထားတဲ့ပုံေလးေတြ ၾကည့္ရတာေလ ဂ်ပန္က ဟင္းပြဲေတြ ျပင္ထားသလုိပဲ စိတ္၀င္စားဖုိ႔ေကာင္းတယ္.. အရသာေတာ့ ေျပာဖုိ႔မလုိေတာ့ဘူး.. :) ေကာင္းမယ္ဆုိတာ ယုံၾကည္ျပီးသား.. :)

    ReplyDelete
  4. နုစံေရ..
    လုပ္စားၾကည့္ေနာ္..
    နုစံကဂ်ပန္မွာေနတာဆိုရင္တိုဟူးဘူး
    to-fu၀ယ္လို႔ေကာင္းတယ္..
    ေပါက္ကေတာ့..ၾက္ဥတိုဟူးဘူး၀ယ္သုတ္တာ..
    ၾကက္ဥတိုဟူးကနဲနဲမာတယ္..ဆိုေတာ့...ပိုစားေကာင္းတယ္..

    ReplyDelete
  5. တို႕ဟူးကို ျပန္မခ်က္ေတာ့ဘူးလား။ ျပဳတ္တာတုိ ့ မုိက္ခရိုေ၀့ထဲ ထဲ့တာတုိ ့ေၾကာ္တာတုိ ့မလုပ္ဘူးလား

    ReplyDelete
  6. ေဆာင္းေရ..
    အခုတိုဟူးက ေအးေအးေလးစားရတာ..
    ၾခ်က္စရာလဲမလိုဘူး..ျပဳပ္စရာလည္းမလိုဘူး
    မိုက္ခရိုေ၀့ဖ္နဲ႔အပူေပးစရာလည္းမလိုပါဘူး
    ၀ယ္လာတဲ့ဗူးေလးကို ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး..
    အေပၚက ေျပာထားတဲ့အစာေတြေလာင္းခ်ရံုပါပဲ
    ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့ ၾကက္ဥတိုဟူးကိုၾကိဳက္တယ္
    ပိုမာမာေလးျဖစ္ေနလို႔..
    ပံုမွာျပထားတယ္ေနာ္..
    ရိုးရိုးတိုဟူးဆိုလည္းရပါတယ္..
    မသိတာရွိရင္ထပ္ေမးပါ..
    ရာသီဥတုေအးျပီဆိုရင္..ပူပူေလးလုပ္စားရတဲ့
    ပဲျပား တင္ေပးပါအုန္းမယ္..
    စပ္စပ္ေလး..အခ်ဥ္ရည္မပါ...

    ReplyDelete